Section for Poles / Dzial dla Polaków !

General discussion about DSJ4.
Locked
Bartek Palewicz

Post by Bartek Palewicz »

mlody5 wrote:lol... czy wy tego nie rozumiecie? jeżeli gram na lamocie to gram na lamocie, jeżeli gram na swoim to gram na swoim. macie własne klucze? ciesze się i gratuluje!
Oświeciłeś mnie.Nie wiedziałem że jeżeli grasz na Lamocie to grasz na Lamocie.
Chodzi mi o to, że według ciebie demokracja działa tak, że mogę robić co chcę,a wydaje mi się że jednak tak nie jest bo jak wejdę do sklepu i ukradnę dowolną rzecz to zostanę ukarany.Cóż,niestety ludzi takich jak ty (złodziei kradnących w taki sposób) trudno ukarać.
nexen84

Post by nexen84 »

Wojtek z tej strony, panowie, chciałbym poruszyć dwie kwestie.

1. Granie na czyimś keyu. Ja rozumiem to, że ktos chce sobie sprawdzic pełną wersję. Ja robię podobnie z komercyjnymi grami - nawet nie gram w dema, tylko ściagam z torrentów pełną wersję, sprawdzam czy mi się podoba, czy nie i kupuję lub odinstalowuję i do tematu nie wracam. Po prostu strasznie nie lubię kupować czegoś w ciemno, tak samo mam z żywnością czy ubraniami - zaopatruje się zawsze w znane sobie i sprawdzone marki.

Granie w DSJ4 na czyimś kluczu to jednak bardziej okradanie tego kogoś, nie Jussiego. Jussi ma grono swoich wiernych fanów, którzy zawsze grę kupią, subskrypcję zapłacą i tylko w ich interesie leży, czy będą pilnować klucza czy nie. Natomiast tutaj dochodzimy do sedna sprawy - czy naprawdę warto piracić DSJ4? Przecież pierwsza Beta poza graniem w więcej niż 2 osoby/drużyny, to właściwie to samo co wersja odblokowana. Tutaj nie ma dodatkowych trybów fabularnych itp. żeby poznać "coś więcej" - to coś więcej to tylko i wyłącznie klikniecie, podwójne klikniecie, przesuwanie na dół, kliknięcie. Cała gra się w tym zamyka. To nie jest FIFA czy PES gdzie dostajemy w demie tylko i wyłącznie mecz towarzyski i 6 klubów, a nie możemy np. rozegrać sezonu (o karierze nie wspominając). I czy w związku z tym wydanie tych 60zł to tak wielki problem? Owszem, mogę cwaniaczyć, że ja pracuję, zarabiam te 2,500zł na rękę i ze mnie stać, ale pamiętam czasy, gdy za gówniarza też udawało mi się odpuścić miesiąc % po to tylko, żeby z pocket money mieć albo na grę albo na coś innego.

2. Angielski i ogólnie pojęta ignorancja na tym forum.

Nie będę was okłamywał, wkurwia mnie to. Wiele osób zakłada tematy lub odpowiada na posty innych po polsku. Tak nie można, szeroko pojęta etykieta zwyczajnie was zeżre za coś takiego i to widać, nawet tutaj, pomimo braku jakiejs zdecydowanej moderacji. Mamy ten temat, jesli kogoś intersuje, kiedy wyjdzie beta 2, co w niej bedzie, jakie zmiany nastapia w kolejnych edycjach, niech po prostu pyta tutaj, a główne forum DSJ4 zostawi w spokoju, bo powoli robi się konkretny śmietnik. Poza tym, ja osobiście nie widzę nic złego w stosowaniu translatorów do zadawania pytań. Anglik jest tak elastycznym językiem, że po prostu każdy was zrozumie, co najwyżej pierdolnie jakiegos LOL'a na końcu :D Tylko że naprawdę nie warto robić z siebie pośmiewiska i zamiast zakładać nowy temat, można komus wysłać prywatną wiadomość - na forum jest kilku "naszych", którzy w sprawach organizacyjnych związanych z developingiem DSJ maja pojęcie.
J.MIRO

Post by J.MIRO »

Dydux666 wrote:
mlody5 wrote:lol... czy wy tego nie rozumiecie? jeżeli gram na lamocie to gram na lamocie, jeżeli gram na swoim to gram na swoim. macie własne klucze? ciesze się i gratuluje!
Oświeciłeś mnie.Nie wiedziałem że jeżeli grasz na Lamocie to grasz na Lamocie.
Chodzi mi o to, że według ciebie demokracja działa tak, że mogę robić co chcę,a wydaje mi się że jednak tak nie jest bo jak wejdę do sklepu i ukradnę dowolną rzecz to zostanę ukarany.Cóż,niestety ludzi takich jak ty (złodziei kradnących w taki sposób) trudno ukarać.
Właśnie. Jussi nie ma wystarczającej ilości pieniędzy na wydanie wersji płytowej lub pudełkowej, dlatego wydaje klucze. Myślę, że około 40% fanów DSJ gra na piratach, bo nie wiedzą, jak kupić. Gdyby była wersja pudełkowa...
nexen84

Post by nexen84 »

J.MIRO wrote:Właśnie. Jussi nie ma wystarczającej ilości pieniędzy na wydanie wersji płytowej lub pudełkowej, dlatego wydaje klucze. Myślę, że około 40% fanów DSJ gra na piratach, bo nie wiedzą, jak kupić. Gdyby była wersja pudełkowa...
Heh, J.MIRO, za 5 lat chyba juz w ogóle nie będzie wersji pudełkowych, Steam i te sprawy... :roll: Żal jak ch*j, ale co zrobić.
Bartek Palewicz

nexen84 wrote:Anglik jest tak elastycznym językiem, że po prostu każdy was zrozumie, co najwyżej pierdolnie jakiegos LOL'a na końcu :D
Rozbroiłeś mnie tym.Tak a propos, ja też tak zrobię.
:lol:
Endriu1234

Post by Endriu1234 »

Weźcie przestańcie ciągnąć te kłótnie !
nexen84

Post by nexen84 »

Dydux666 wrote:Rozbroiłeś mnie tym.Tak a propos, ja też tak zrobię.
:lol:
Bo tak naprawdę jest, Dydux :) Słuchaj, ja jestem zarejestrowany na jednym brytyjskim forum simracingowym, gdzie naprawdę TRZEBA znać angielski w stopniu średnio-zaawansowanym i ludzie tam o dziwo są dość wyrozumiali (jeśli nie pierdoli się głupot lub nie uprawia trollingu :)). Błędy gramatyczne zdarzają sie nawet komuś, kto angielskim posługuje się ponad 15 lat.
Bartek Palewicz

@nexen84Głównie chodziło mi o to, że rozśmieszyłeś mnie (znowu użyje słowa,które ocenzurowaliby słuchacze jedynego słusznego radia) pierdolnięciem LOL'a na końcu, ogólnie zgadzam się z tobą.

Adam Małysz będzie brał udział w rajdzie Dakar!
http://sport.wp.pl/kat,1835,title,Malys ... omosc.html
Bartek Palewicz

Drogi użytkowniku Kajek, obrażasz mnie tym czymś co zawsze jest pod postem (zapomniałem jak to się nazywa).
"Poles apologise for Poles who register on the forum after 2011 - 01 - 21."
Zrozumiałem tak: Polacy przepraszają za Polaków którzy zarejestrowali się na forum po
21 stycznia 2011.
Zarejestrowałem się po 21 stycznia, czy trzeba za mnie przepraszać?
rafal12322

Post by rafal12322 »

Widzę, że ten temat rozwija się szybciej niż główny topic o DSJ4 :D
Lahti : 135mb
Lillehammer : 146m
Adam Małysz the BEST!! Thank you for everything :)
maciej53

Post by maciej53 »

Dydux666 wrote:Drogi użytkowniku Kajek, obrażasz mnie tym czymś co zawsze jest pod postem (zapomniałem jak to się nazywa).
Zrozumiałem tak: Polacy przepraszają za Polaków którzy zarejestrowali się na forum po
21 stycznia 2011.
Ja też, ale nie wiem czy zauważyłeś, to właśnie po wydaniu Bety I DSJ4 przybyło strasznie dużo spamerów. I on przeprasza za nich.
Bartek Palewicz

maciej53 wrote:
Dydux666 wrote:Drogi użytkowniku Kajek, obrażasz mnie tym czymś co zawsze jest pod postem (zapomniałem jak to się nazywa).
21 stycznia 2011.
Ja też, ale nie wiem czy zauważyłeś, to właśnie po wydaniu Bety I DSJ4 przybyło strasznie dużo spamerów. I on przeprasza za nich.
No wiem, też ich widzę, ale Kajek nie sprecyzował za kogo przeprasza. Mógłby napisać że przeprasza za tych polskich spamerów którzy coś tam coś tam.
Nie mam zastrzeżeń do jego postów, moją uwagę przyciągnęło to co coś co zawsze jest pod postem.Swoją drogą,jak to się nazywa? :|
mask

Post by mask »

@up
Sygnaturka ;)
mlody5

Post by mlody5 »

Dydux666 wrote:.Cóż,niestety ludzi takich jak ty (złodziei kradnących w taki sposób) trudno ukarać.
ok, możesz mnie nazwać złodziejem, ale to jest tylko wersja beta,a i tak kupie swój klucz w najbliższym czasie. to, że teraz gram na tym Klamocie nie oznacza, że bede na nim grał do końca życia! koniec tematu,zamykam sprawe!
Bartek Palewicz

@tomyhy Dzięki.
mlody5 wrote:
Dydux666 wrote:.Cóż,niestety ludzi takich jak ty (złodziei kradnących w taki sposób) trudno ukarać.
ok, możesz mnie nazwać złodziejem, ale to jest tylko wersja beta,a i tak kupie swój klucz w najbliższym czasie. to, że teraz gram na tym Klamocie nie oznacza, że bede na nim grał do końca życia! koniec tematu,zamykam sprawe!
I to, że potem kupisz nowy klucz sprawi że już będziesz niewinny za kradzież bety-1?
"koniec tematu,zamykam sprawe!" Brakuje ci argumentów. Pamiętam jak według ciebie działa demokracja,teraz będę mordował, potem przestanę i będę niewinny. Widać ile wiesz o ustrojach politycznych.
Locked