Section for Poles / Dzial dla Polaków !
-
-
No mimo wszystko trochę dziwnie z tym Harrachovem by było bo typowy mamut to to nie jest (zamiast opaść i zacząć się wznosić od razu z góry na dół), ale pomyślałem sobie że jakby Jussi dał jakiegoś innego mamuta to by się potem ludzie mniej interesowali.kitrak wrote:Ja po cichu liczyłem właśnie na Kulm, ale Średniej Krokwi to za Chiny Ludowe się nie spodziewałem.Dydux666 wrote:Spodziewałem się Harrachova i Villach...a tukitrak wrote:Kulm i... Średnia Krokiew. SZOK.
@pajkul Może jednak zaśniesz ?
A czemu mialbym zasnac? Przeciez tu nie o skocznie chodzi. Tyle sie zmieni w fizyce lotu, pozycji w locie, sterowaniu, dodana mozliwosc zmiany belek, zupelnie nowe dzwieki, dwukolorowe stroje, narty, poprawione ladowanie... Nie wytrzymam.Dydux666 wrote:No mimo wszystko trochę dziwnie z tym Harrachovem by było bo typowy mamut to to nie jest (zamiast opaść i zacząć się wznosić od razu z góry na dół), ale pomyślałem sobie że jakby Jussi dał jakiegoś innego mamuta to by się potem ludzie mniej interesowali.kitrak wrote:Ja po cichu liczyłem właśnie na Kulm, ale Średniej Krokwi to za Chiny Ludowe się nie spodziewałem.Dydux666 wrote: Spodziewałem się Harrachova i Villach...a tu
-
Chociaż masz małą cząstkę tego wszystkiego. A nie słyszałem o lądowaniu, możesz mi powiedzieć co się w nim zmieni?pajkul wrote:A czemu mialbym zasnac? Przeciez tu nie o skocznie chodzi. Tyle sie zmieni w fizyce lotu, pozycji w locie, sterowaniu, dodana mozliwosc zmiany belek, zupelnie nowe dzwieki, dwukolorowe stroje, narty, poprawione ladowanie... Nie wytrzymam.Dydux666 wrote: No mimo wszystko trochę dziwnie z tym Harrachovem by było bo typowy mamut to to nie jest (zamiast opaść i zacząć się wznosić od razu z góry na dół), ale pomyślałem sobie że jakby Jussi dał jakiegoś innego mamuta to by się potem ludzie mniej interesowali.
@Dydux666
Harrachov nietypowym mamutem? Odpowiedni punkt K i HS kwalifikują go do tego miana, a że się nie "odlatuje"? Hmm, IMO Amman w skoku na 215,5 metra (nieustanym) jak najbardziej "odleciał". On kiedyś był nietypowy, przez co wyjątkowy, Toni Innauer nazwał go nawet najpiękniejszą skocznią mamucią, ale z innej przyczyny. Wyróżniała go przed ostatnią przebudową, robiąca wręcz piorunujące wrażenie, wysokość paraboli lotu uzyskiwanej przez skoczka po wyjściu z progu (nagrania lotów z lat 90, czy choćby dublet Małysza z 2001 roku). Obserwując zmagania skoczków na tym obiekcie ciężko było nie odczuć, że latają na prawdziwym gigancie. Oczywiście, bezpieczeństwo skoczków jest najważniejsze, ale wydaje mi się, że tę skocznię obdarto ze swojej unikalności, robiąc z niej właśnie "zwykłego" mamuta.
Ja Planicy czy Vikersund się w becie nie spodziewam, takie smaczki plus choćby Willingen to oczywiście poczekać muszą na pełną wersję. Generalnie super, że się na mamucie polata.
Harrachov nietypowym mamutem? Odpowiedni punkt K i HS kwalifikują go do tego miana, a że się nie "odlatuje"? Hmm, IMO Amman w skoku na 215,5 metra (nieustanym) jak najbardziej "odleciał". On kiedyś był nietypowy, przez co wyjątkowy, Toni Innauer nazwał go nawet najpiękniejszą skocznią mamucią, ale z innej przyczyny. Wyróżniała go przed ostatnią przebudową, robiąca wręcz piorunujące wrażenie, wysokość paraboli lotu uzyskiwanej przez skoczka po wyjściu z progu (nagrania lotów z lat 90, czy choćby dublet Małysza z 2001 roku). Obserwując zmagania skoczków na tym obiekcie ciężko było nie odczuć, że latają na prawdziwym gigancie. Oczywiście, bezpieczeństwo skoczków jest najważniejsze, ale wydaje mi się, że tę skocznię obdarto ze swojej unikalności, robiąc z niej właśnie "zwykłego" mamuta.
Ja Planicy czy Vikersund się w becie nie spodziewam, takie smaczki plus choćby Willingen to oczywiście poczekać muszą na pełną wersję. Generalnie super, że się na mamucie polata.
Last edited by Jackob on 08 Apr 2011, 23:55, edited 2 times in total.
-
Hołd Polakowi się należyDerekPoland wrote:Big thanks Jussi for poland hill.

ciekawe czy bedzie widać Wielka Krokiew w tle.
a tak poza tym najlepiej gdyby styl latania w dsj 4 był taki:

Last edited by MatiZPolski on 08 Apr 2011, 23:52, edited 1 time in total.
-