Section for Poles / Dzial dla Polaków !
-
?Skoczek12 wrote:Albo jedno, albo drugieBęde jak Małysz - będe lotnikiem i będę sie super wybijać Razz Przynajmniej taką mam nadzieję Smile
Nie rozumiem... Chociaż co tam Małysz taki lotnik jak z koziej dupy trąba... Tylko 15 miejsc na podium w karierze w Lotach... Straszny buloklep na mamutach...[/quote]
Małysz nigdy nie był jakimś geniuszem na mamutach jednak mówienie o nim w ten sposób to już jest jakaś przesada! Przecież w swojej karierze zdobywał wyróżnienia za loty choćby mała kryształowa kula w sezonie 2006/2007, 2 miejsce w sezonie '00/01 następnie 3 w '02/03 i przecież i w tym sezonie poszło mu bardzo dobrze zajął 4 miejsce w klasyfikacje generalnej za loty! Do tego jako pierwszy i jedyny skoczek narciarski w historii przekroczył granicę 100 oddanych skoków na odległość powyżej 200 m! To chyba mówi samo przez się!
Sprawa lotow Adama wyglada tak:
Nigdy nie mowilo sie o nim jako o tzw. 'lotniku', bo mial w tym wszystkim troche pecha:
1. Sezon 2000/2001 - przegral mala krysztalowa kule za loty ze Schmittem dzieki notom w Oberstdorfie
2. Sezon 2002/2003 - kiedy byla ogromna szansa na rekord swiata w planicy '03, sedziowie przed kazdym jego skokiem na treningu obnizali belke, w efekcie rekordy trzaskal Hautamaeki, a Malysz z kilku najazdow nizej ladowal zaledwie kilka metrow blizej od Fina
3. Ogólnie kiedy Polak wygrywal na mamucie, to zazwyczaj byly ciezkie warunki i nie bylo lotow w granicach rekordow skoczni, konkursy nie byly bardzo widowiskowe, a jak wiadomo, najlepiej pamieta sie te zawody, gdzie lata sie bardzo daleko ( planice '05 chyba kazdy pamieta ).
4. Malysz mial przeogromnego pecha do Mistrzostw Swiata w Lotach, ani razu nie udalo sie wskoczyc na podium
Tak wiec, mimo wielkiego dorobku na skoczniach mamucich ( tylko Schlierenzauer ma wiecej zwyciestw, Malysz za to ma najwiecej miejsc na podium i najwiecej skokow >200m ) wiele osob za lepszego 'lotnika' postrzega np. Evensena (tylko 1 zwyciestwo ), dzieki jego fantastycznym lotom w Vikresund i Oberstdorfie
Nigdy nie mowilo sie o nim jako o tzw. 'lotniku', bo mial w tym wszystkim troche pecha:
1. Sezon 2000/2001 - przegral mala krysztalowa kule za loty ze Schmittem dzieki notom w Oberstdorfie
2. Sezon 2002/2003 - kiedy byla ogromna szansa na rekord swiata w planicy '03, sedziowie przed kazdym jego skokiem na treningu obnizali belke, w efekcie rekordy trzaskal Hautamaeki, a Malysz z kilku najazdow nizej ladowal zaledwie kilka metrow blizej od Fina
3. Ogólnie kiedy Polak wygrywal na mamucie, to zazwyczaj byly ciezkie warunki i nie bylo lotow w granicach rekordow skoczni, konkursy nie byly bardzo widowiskowe, a jak wiadomo, najlepiej pamieta sie te zawody, gdzie lata sie bardzo daleko ( planice '05 chyba kazdy pamieta ).
4. Malysz mial przeogromnego pecha do Mistrzostw Swiata w Lotach, ani razu nie udalo sie wskoczyc na podium
Tak wiec, mimo wielkiego dorobku na skoczniach mamucich ( tylko Schlierenzauer ma wiecej zwyciestw, Malysz za to ma najwiecej miejsc na podium i najwiecej skokow >200m ) wiele osob za lepszego 'lotnika' postrzega np. Evensena (tylko 1 zwyciestwo ), dzieki jego fantastycznym lotom w Vikresund i Oberstdorfie
-
Ja raczej będę lotnikiem 
Gdy wieje pod narty w grze online wygrywam prawie zawsze
, w plecy już tak świetnie nie jest więc chyba dobrze czuję wiatr 
A co do lotników: Małysz nie był lotnikiem, tak samo jak lotnikiem nie jest Morgenstern na przykład. Lotnikiem jest ten który nawet mimo słabej formy na skoczniach mamucich prezentuje się o wiele lepiej. Tutaj świetnym przykładem jest Kranjec i Schlierenzauer w tym sezonie. Taki Gregor zdobył 3/4 pkt w sezonie 10/11 na mamutach- to jest własnie lotnik. A Małysz i Morgenstern skakali na mamutach świetnie wtedy gdy byli w świetnej formie.

Gdy wieje pod narty w grze online wygrywam prawie zawsze

A co do lotników: Małysz nie był lotnikiem, tak samo jak lotnikiem nie jest Morgenstern na przykład. Lotnikiem jest ten który nawet mimo słabej formy na skoczniach mamucich prezentuje się o wiele lepiej. Tutaj świetnym przykładem jest Kranjec i Schlierenzauer w tym sezonie. Taki Gregor zdobył 3/4 pkt w sezonie 10/11 na mamutach- to jest własnie lotnik. A Małysz i Morgenstern skakali na mamutach świetnie wtedy gdy byli w świetnej formie.
Na co się nie możecie doczekać? Jussi dał 40-55%, że będzie w Marcu. Potem dał nam szansę wybrania, czy chcemy teraz, czy potem. Prawie jednogłośnie padło "Potem", więc Jussi powiedział, że w tym tygodniu może ją wydać, ale za tydzień będzie lepsza.
I GDZIE TU MASZ 100% ŻE BĘDZIE W TYM TYGODNIU? Ja dam z 50%
I GDZIE TU MASZ 100% ŻE BĘDZIE W TYM TYGODNIU? Ja dam z 50%
Witam! Ktoś się orientuje, co trzeba zaznaczyć w tym polu:
I want to receive the registration key via:
[ ] e-mail [ ] mail
gdy wysyłam w kopercie pieniądze z tą karteczką i chcę, żeby Jussi wysłał mi klucz na maila którego wpisałem na tej kartce? Tak mi się wydaję, że ktoś już o tym tu pisał, ale nie mogłem tego znaleźć
Z góry dziękuję! Pozdrawiam! 
[ ] e-mail [ ] mail
gdy wysyłam w kopercie pieniądze z tą karteczką i chcę, żeby Jussi wysłał mi klucz na maila którego wpisałem na tej kartce? Tak mi się wydaję, że ktoś już o tym tu pisał, ale nie mogłem tego znaleźć

-
My records:
Lahti 134,56 m
Lillehamer 143,32 m
on World Cup...
On practice(2m/s):
Lahti 136,32 m
Lillehamer 147,67 m
http://dsj4worldcup.npx.pl/news.php Zapraszam!
Lahti 134,56 m
Lillehamer 143,32 m
on World Cup...
On practice(2m/s):
Lahti 136,32 m
Lillehamer 147,67 m
http://dsj4worldcup.npx.pl/news.php Zapraszam!
SPAMER jechanytracersgta wrote:http://dsj4worldcup.npx.pl/news.php
Mail - jeśli chcesz otrzymać klucz pocztą tradycyjną.Tue wrote:Witam! Ktoś się orientuje, co trzeba zaznaczyć w tym polu:
[ ] e-mail [ ] mail
gdy wysyłam w kopercie pieniądze z tą karteczką i chcę, żeby Jussi wysłał mi klucz na maila którego wpisałem na tej kartce? Tak mi się wydaję, że ktoś już o tym tu pisał, ale nie mogłem tego znaleźćZ góry dziękuję! Pozdrawiam!
E-mail - jeśli chcesz otrzymać klucz drogą internetową.

no i co Tue, łyso Ci?Metsi wrote:Mail - jeśli chcesz otrzymać klucz pocztą tradycyjną.Tue wrote:Witam! Ktoś się orientuje, co trzeba zaznaczyć w tym polu:
[ ] e-mail [ ] mail
gdy wysyłam w kopercie pieniądze z tą karteczką i chcę, żeby Jussi wysłał mi klucz na maila którego wpisałem na tej kartce? Tak mi się wydaję, że ktoś już o tym tu pisał, ale nie mogłem tego znaleźćZ góry dziękuję! Pozdrawiam!
E-mail - jeśli chcesz otrzymać klucz drogą internetową.