Section for Poles / Dzial dla Polaków !

General discussion about DSJ4.
Locked
kisiel

Post by kisiel »

TheSlim wrote:
kisiel wrote:Proponuje żeby w DSJ4 było coś takiego jak dzisiaj na pożegnaniu Adama Małysza tzn. skoki na wylosowaną odległość oraz skoki na najdalszą odległość (a nie na noty sędziowskie i punkty) ??
Nikt takiego czegoś nie zrobi a skoki na wylosowaną odległość to już do DSJ nie będzie podobne i wogóle do skoków narciarskich bo to co dzisiaj jest to tylko dla Małysza zrobili.
To byłoby coś w rodzaju opcji dodatkowej tak jak trening :)
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

hmm to weź sobie wylosuj odległość i skacz na treningu co za problem ;p ?
kisiel

Post by kisiel »

W DSJ4 takie losowanie byłoby przed oddaniem skoku - gdy się trafi nalicza 100 pkt. a gdy nie odejmuje 10 pkt.
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

bierz kartke, rozrysuj sobie odległości i na chybił trafił wybierz którąś. potem włącz trening w dsj4 i jedziesz. czy to takie trudne ? jak trafisz to na kartce wpisz sobie 100 pkt itd...

:roll:

wprowadzanie czegoś takiego do dsj to strata czasu.

aha i nie zakładaj tematów o tym, bo takie propozycje już były nie raz. i teraz widze że również napisałeś o tym w temacie o propozycjach. Po jaką cholere w takim razie założyłeś nowey temat ??? forum sie tylko zaśmiecia. Od tego jest temat na samej górze o propzycjach żeby tam pisać. ale wcześniej jak mówiłem trzeba zobaczyć czy czegoś takiego już nie było :roll:
kisiel

Post by kisiel »

Dzięki za wytłumaczenie - napisałem osobny temat by zrobić miejsce do szerszej dyskusji. Wymieniona przeze mnie opcja "skok w punky" mogłaby być osobna tak jak trening czy Puchar Drużynowy :)
Michal Pochmara

Post by Michal Pochmara »

kisiel wrote:Dzięki za wytłumaczenie - napisałem osobny temat by zrobić miejsce do szerszej dyskusji. Wymieniona przeze mnie opcja "skok w punky" mogłaby być osobna tak jak trening czy Puchar Drużynowy :)
Źle to rozumiesz , chodzi o to , że jak się nie trafi w odległość wylosowaną traci się 10 pkt od każdego metra róznicy.
Mistrz

Post by Mistrz »

Wydaje mi się, że te 50-60% szansy na wydanie bety2 w tym miesiącu to jednak za mało. Jeszcze 4 dni, zobaczymy, a nóż widelec... ja najbardziej czekam na skocznię mamucią.
mlody5

Post by mlody5 »

Mistrz wrote:Wydaje mi się, że te 50-60% szansy na wydanie bety2 w tym miesiącu to jednak za mało. Jeszcze 4 dni, zobaczymy, a nóż widelec... ja najbardziej czekam na skocznię mamucią.
to prawda, dsj4 beta2 raczej nie wyjdzie w tym miesiącu, a szkoda. ja również zamierzam przekroczyćgranicę 200 metrów bez zadnych hack windów itp. więc również czekam z niecierpliwością na mamuta.
Marekb

Post by Marekb »

w tym miesiącu raczej nie wyjdzie ale nie wiem czasem czy Jussi nie stworzy od razu pełną wersję DSJ 4
DSJ is the best
Skoczek12

Post by Skoczek12 »

Marekb wrote:w tym miesiącu raczej nie wyjdzie ale nie wiem czasem czy Jussi nie stworzy od razu pełną wersję DSJ 4
Taa... :lol: :lol:

Czemu miałaby nie wyjść w tym miesiącu? Ja sądzę że wyjdzie 30-31 marca w godzinach wieczornych.

A ja czekam na skocznie normalną. Ciekawi mnie jak tam się będzie skakać :)
Mistrz

Post by Mistrz »

Skoczek12 wrote:
Marekb wrote:w tym miesiącu raczej nie wyjdzie ale nie wiem czasem czy Jussi nie stworzy od razu pełną wersję DSJ 4
Taa... :lol: :lol:

Czemu miałaby nie wyjść w tym miesiącu? Ja sądzę że wyjdzie 30-31 marca w godzinach wieczornych.

A ja czekam na skocznie normalną. Ciekawi mnie jak tam się będzie skakać :)
Możliwe. Zobaczymy.
.slander.86

Post by .slander.86 »

To, że ma być mamut, nie znaczy że będzie można nim skakać po 200m :wink:
np. Copper Peak, to skocznia mamucia (już nieczynna), a rekord tam jest 158m.
Jednak sądzę, iż będą to takie skocznie:

Sapporo K-90
Harrachov K-185

Dlaczego te?
W DSJ 3, dwie pierwsze skocznie to były norwegia i finlandia (DSJ 4 lillehammer i lahti)
a dwie następne, to Czechy i Japonia (DSJ4 HArrachov i Sapporo).
(...)
TheSlim

Post by TheSlim »

Fajnie jakby wyszła dzisiaj pod wieczór chociaż wątpie żeby w tym miesiącu wogóle wyszła. Dzisiaj niedziela to może Jussi się postara.
.slander.86

Post by .slander.86 »

TheSlim wrote:Fajnie jakby wyszła dzisiaj pod wieczór chociaż wątpie żeby w tym miesiącu wogóle wyszła. Dzisiaj niedziela to może Jussi się postara.
Dzisiaj niedziela, to Jussi pewnie odpoczywa =]
(...)
J.MIRO

Post by J.MIRO »

Obawiam się, że wyjdzie 31 marca.
Locked