Section for Poles / Dzial dla Polaków !

General discussion about DSJ4.
Locked
J.MIRO

Post by J.MIRO »

Na pewno wiele graczy ma mały kłopot z odpowiednim kątem natarcia. Moj rekord to 146m w lillehammer.
Ski_Jumper

Post by Ski_Jumper »

tak, odpowiednie wybicie i kąt natarcia to w tej grze zdecydowanie najważniejszy czynnik decydujący o długości skoku.
mlody5

Post by mlody5 »

Ski_Jumper wrote:No mistrzowie dsj 3 tacy byliscie pewni że w 4 będziecie dominować a tu... trzeba przełknąć gorycz porażki jak narazie bo wystarczy spojrzeć na peak i current rating i widać kto jest mocny a kto nie.. :)) No chyba że dopieliście swego i fizyka zmieniła się w stronę dsj 3.. chociaż to by świadczyło tylko o tym że nie potraficie przegrywać i fizyka ma być dostosowana do was...
prawde żeś napisał!
Ski_Jumper

Post by Ski_Jumper »

nowa część grt nie jest tworzona po to aby gracze dsj 3 byli najlepsi także w 4, a po to aby lepiej odwzorować skoki narciarskie i sprawić frajdę większej części fanów skoków.
banan1232

Post by banan1232 »

masz największy rating, bo najwięcej grasz... taka jest prawda. Gdyby cała czołówka nie miała sezonu do dokończenia w dsj3, to nie miałbyś za wiele do powiedzienia ;)

Podoba mi się ta wojna "Gracze DSJ3" - "Gracze DSJ4". Jednak wiadomo że wygrają Ci bardziej doświadczeni :)
Ski_Jumper

Post by Ski_Jumper »

jasne jasne.. tylko że rankingu sie nie zdobywa czasem grania. Liczy się jakość a nie ilość..
Zauważ że na czele rankingu dsj 4 są ci co nie grali wcale albo nie osiągali sukcesów w dsj 3. Może zmiana warty po prostu?
Dla mnie doświadczenie z dsj 3 nie ma nic do dsj 4 bo tam się skacze zupełnie inaczej..
Ja mam szacunek do tych co osiągali sukcesy w dsj 3 tylko chce żeby zrozumieli że ta gra nie jest robiona tylko pod nich..
Skoczek12

Post by Skoczek12 »

banan1232 wrote:
Podoba mi się ta wojna "Gracze DSJ3" - "Gracze DSJ4". Jednak wiadomo że wygrają Ci bardziej doświadczeni :)
Więc wiadomo że skoro gracze dsj3 mają do dokończenia sezon to Gracze DSJ4 będą mieli większe doświadczenie w grze DSJ4, pewnie gracze dsj3 zostaną storpedowani.
DSJ3 w ogóle jakaś gra lewa, DSJ 2 i DSJ4 najlepsze części.
Lipinski
Moderator

Post by Lipinski »

Nie ma, co się spierać, kto jest a kto będzie lepszy, trzeba poczekać na finalna wersje i pierwsze zawody, wtedy będzie można ocenić poziom zawodników,
Total Start WC - 109./ Wins - 56./ Marathon - 9./ Podium - 84.
TDD 2009 - 2 position
TDD 2010 - 2 position
10th Anniversary Tournamenent - 1st
Winter Cup 09/10 - 1st.
4Hills 2011 - 2 position
Ski_Jumper

Post by Ski_Jumper »

Racja :)
plkmetal1990

Post by plkmetal1990 »

Ski_Jumper wrote:No mistrzowie dsj 3 tacy byliscie pewni że w 4 będziecie dominować a tu... trzeba przełknąć gorycz porażki jak narazie bo wystarczy spojrzeć na peak i current rating i widać kto jest mocny a kto nie.. :)) No chyba że dopieliście swego i fizyka zmieniła się w stronę dsj 3.. chociaż to by świadczyło tylko o tym że nie potraficie przegrywać i fizyka ma być dostosowana do was...
Jeśli chodzi o fizykę to myślę że niewiele się zmieni, nie po to Jussi tyle siedział tworząc ją, żeby teraz na czyjeś widzimisie ją zmieniać na tą z poprzedniej części gry. Jeśli coś się zmieni to na pewno nie na tą z DSJ 3,możliwe że to będzie coś pośredniego między grami a może tylko ulepszenie tego na co narzekają najbardziej gracze...
Mistrz

Post by Mistrz »

skorpios wrote:Skad sie tacy ludzie biora, jak ten mistrz? poczytalem chwile i troche mi przypomina osla, bo tak samo uparty :P zero tolerancji dla innych, zero zrozumienia, uparty jak nie wiem co :D

Chlopie, albo dziecko (nie wiem, ile masz lat), ogarnij sie troche, bo powoli stajesz sie posmiewiskiem tego forum, przykro mi to mowic. Poza tym zapraszam na online w dsj3, nie masz szans ze mna, a co dopiero z MALem, KS, RW czy REMim :P i dopiero wtedy powinienes oceniac gre, czy jest latwa, czy trudna.

pozdrawiam.
A skąd się biorą tacy hipokryci jak ty? Poza tym ten wątek chyba się skończył więc nie wiem po co się wcinasz i go dalej przeciągasz.
banan1232 wrote:masz największy rating, bo najwięcej grasz... taka jest prawda. Gdyby cała czołówka nie miała sezonu do dokończenia w dsj3, to nie miałbyś za wiele do powiedzienia ;)

Taki jesteś tego pewien? Bo mnie się wydaje że jesteś w błędzie. DSJ4 trzeba się nauczyć od nowa i myślę, że o to właśnie w tym chodzi, żeby wyrównać szanse. Zmienia się czułość myszy, tu jest zupełnie inna fizyka i ci najlepsi z DSJ3 będa się musieli "przestawić" i nie wiem czy ich doświadczenie z DSJ3 cokolwiek tutaj pomoże. Zobaczymy jeszcze co przyniesie beta2 i wersja finalna bo może znowu trzeba będzie się "przestawiać". Innymi słowy taka dyskusja nie ma sensu w sytuacji gdy nie ma wersji finalnej "Czwórki".
J.MIRO wrote:Na pewno wiele graczy ma mały kłopot z odpowiednim kątem natarcia. Moj rekord to 146m w lillehammer.
Dokładnie. Największy problem jest z odpowiednim wybiciem z progu i kątem natarcia. Nie łatwo jest wyjść z progu idealnie (tak jak to było w DSJ3), parę razy mi się udało i w Lillehammer poniosło mnie na 148 metr a w Lahti na 136. Może nie dużo ale przynajmniej uczciwie :D
J.MIRO

Post by J.MIRO »

Mistrz wrote:
skorpios wrote:Skad sie tacy ludzie biora, jak ten mistrz? poczytalem chwile i troche mi przypomina osla, bo tak samo uparty :P zero tolerancji dla innych, zero zrozumienia, uparty jak nie wiem co :D

Chlopie, albo dziecko (nie wiem, ile masz lat), ogarnij sie troche, bo powoli stajesz sie posmiewiskiem tego forum, przykro mi to mowic. Poza tym zapraszam na online w dsj3, nie masz szans ze mna, a co dopiero z MALem, KS, RW czy REMim :P i dopiero wtedy powinienes oceniac gre, czy jest latwa, czy trudna.

pozdrawiam.
A skąd się biorą tacy hipokryci jak ty? Poza tym ten wątek chyba się skończył więc nie wiem po co się wcinasz i go dalej przeciągasz.
banan1232 wrote:masz największy rating, bo najwięcej grasz... taka jest prawda. Gdyby cała czołówka nie miała sezonu do dokończenia w dsj3, to nie miałbyś za wiele do powiedzienia ;)

Taki jesteś tego pewien? Bo mnie się wydaje że jesteś w błędzie. DSJ4 trzeba się nauczyć od nowa i myślę, że o to właśnie w tym chodzi, żeby wyrównać szanse. Zmienia się czułość myszy, tu jest zupełnie inna fizyka i ci najlepsi z DSJ3 będa się musieli "przestawić" i nie wiem czy ich doświadczenie z DSJ3 cokolwiek tutaj pomoże. Zobaczymy jeszcze co przyniesie beta2 i wersja finalna bo może znowu trzeba będzie się "przestawiać". Innymi słowy taka dyskusja nie ma sensu w sytuacji gdy nie ma wersji finalnej "Czwórki".
J.MIRO wrote:Na pewno wiele graczy ma mały kłopot z odpowiednim kątem natarcia. Moj rekord to 146m w lillehammer.
Dokładnie. Największy problem jest z odpowiednim wybiciem z progu i kątem natarcia. Nie łatwo jest wyjść z progu idealnie (tak jak to było w DSJ3), parę razy mi się udało i w Lillehammer poniosło mnie na 148 metr a w Lahti na 136. Może nie dużo ale przynajmniej uczciwie :D
No, z wybiciem to ja nie mam kłopotów, ale znalezienie odpowiedniego kątu natarcia jest trudne.
kisiel

Post by kisiel »

Proponuje żeby w DSJ4 było coś takiego jak dzisiaj na pożegnaniu Adama Małysza tzn. skoki na wylosowaną odległość oraz skoki na najdalszą odległość (a nie na noty sędziowskie i punkty) ??
TheSlim

Post by TheSlim »

kisiel wrote:Proponuje żeby w DSJ4 było coś takiego jak dzisiaj na pożegnaniu Adama Małysza tzn. skoki na wylosowaną odległość oraz skoki na najdalszą odległość (a nie na noty sędziowskie i punkty) ??
Nikt takiego czegoś nie zrobi a skoki na wylosowaną odległość to już do DSJ nie będzie podobne i wogóle do skoków narciarskich bo to co dzisiaj jest to tylko dla Małysza zrobili.
Bernar

Nowe forum

Post by Bernar »

:!: :!: :!: :!: :!:

Forum już trochę czasu ma ,ale z okazji że forum dsj4.phorum.pl upadło postanowiłem je odnowić. Mam nadzieje ,że znajdzie się trochę ludzi którzy pomogą mi w rozwoju właśnie mojej stronki.

SERDECZNIE ZAPRASZAM NA http://www.dsj.pun.pl/

Mam nadzieje ,że znajdzie się trochę się spora ilość chętnych.
Locked