Section for Poles / Dzial dla Polaków !

General discussion about DSJ4.
Locked
J.MIRO

Post by J.MIRO »

Kiedyś myślałem, że nie może być nic lepszego od popularnej trójki. Jednak myliłem się, bo DSJ4 to olbrzymi krok naprzód. Ciekawe, jaka będzie piątka....
Lord_Chrupek

Post by Lord_Chrupek »

Lipinski wrote: Jak ktos nie umiał w to grać to może i tak to odbierał.
Czlowieku, naucz sie czytac ze zrozumieniem. nie napisalem, ze dsj3 byla latwa, tylko, ze nie byla realistyczna. Wypada bardzo blado w porownaniu do dsj4. Komprende?
Skoczek12

Post by Skoczek12 »

Lipinski wrote:
Lord_Chrupek wrote:No z calym szacuniem, ale dsj3 z realizmem mial tyle wspolnego ile nasza reprezentacja z mistrzostwami swiata:]

Nie gralo sie skoczkiem, tylko klodą. W Locie mialo sie pelna kontrole - jeden szybki ruch i z pozycji a la funaki, robila sie pozycja a la neumayer. Widzial ktos kiedys w rzeczywistosci takie ruchy?:] Dsj4 to przy dsj3 zupelnie inna liga.
Jak ktos nie umiał w to grać to może i tak to odbierał.
Nom, ktoś kto narzeka na grę ZAWSZE nie umie w nią grać...

Idź się zaorać człowieku i nic nie pisz. DSJ3 gdyby porównać z DSJ4 to totalny syf. W dodatku sztywny skoczek jak murzyńska pała w stanie erekcji...
kitrak

Post by kitrak »

Ja bym DSJ 3 syfem nie nazwał, w końcu dostarczył mi wiele przyjemności przez te kilka lat. Jest to niewątpliwie świetna gra, choć nierealistyczna.
Tomiczek

Post by Tomiczek »

rafalwesolekk wrote:Jak na razie DSJ4 jest lepsze od DSJ3 tylko i wyłącznie pod względem graficznym. Sam lot jest nudny i w każdym skoku wygląda podobnie.
Czytając ten post śmiałem się przez chwile;) Różnica między DSJ3 i 4 jest kolosalna i kropka!
Adam Małysz rządzi!
Adam Małysz rule!
pajkul

Post by pajkul »

Tomiczek -> zmien sobie w stopce 'Adam Malysz rule' na 'Adam Malysz rules'.

I rule, you rule, he/she/it rules. Adam to he.
Kajek
Moderator

Post by Kajek »

Lord_Chrupek wrote:No z calym szacuniem, ale dsj3 z realizmem mial tyle wspolnego ile nasza reprezentacja z mistrzostwami swiata:]

Nie gralo sie skoczkiem, tylko klodą. W Locie mialo sie pelna kontrole - jeden szybki ruch i z pozycji a la funaki, robila sie pozycja a la neumayer. Widzial ktos kiedys w rzeczywistosci takie ruchy?:] Dsj4 to przy dsj3 zupelnie inna liga.

A DSJ4 ma? do cholery, to nie ma być rzeczywistość, tylko zręcznosciówka... rzeczywistość, to będziesz miał jak pojedziesz do Szczyrku Zakopca czy innej Wisły, i wleziesz na góre w kasku i z nartami na ramieniu.
http://epgaming.net/ - Jedyny aktywny turniej DSJ3 na świecie!
http://epgaming.net/ - Only active DSJ3 tournament in the world!
plkmetal1990

Post by plkmetal1990 »

E czyli wdg ciebie to ze to jest zrecznosciowka , przeszkadza w realnym odwzorowaniu zachowan skoczka ktorym sterujemy? Jeśli tak to zaraz pisze do Jussiego i niech zrobi machanie nartami jak ptak wtedy to beda loty i ciekawy element zręcznościowy...A na serio to wez sie zastanow czy grajac w np wyscigi chcialbys zeby auto zachowywalo sie w jakis nierealny sposób? Jesli fizyka w 4 ci nie odpowiada to graj w 3
Kajek
Moderator

Post by Kajek »

E czyli wdg ciebie to ze to jest zrecznosciowka , przeszkadza w realnym odwzorowaniu zachowan skoczka ktorym sterujemy?
Gówno a nie sterujemy!
Masz wpływ na siłę odbicia? nie masz, masz jedynie wpływ na miejsce, oraz to czy odbijesz się jedną/dwiema lub jedną szybciej drugą mniej.
Masz wpływ na kierunek lotu - prawo/lewo - nie masz!
Masz wpływ na to czy skoczek przysiądzie przy lądowaniu, czy sie zaczepi, czy prawą noge zagnie bardziej - nie masz!

Czujesz wiatr, na sobie i dzieki temu możesz zrobić kontrę nartami? nie możesz!
Moge tak wymieniać 150 rzeczy, nie czujemy niczego - wszystko widzimy, wszystko jest na jednej płaszczyźnie, wzroku - który jest zajebiscia łatwo oszukać, i teraz jeśli widzicie dużą różnice miedzy 3 a 4 to łatwo was oszukał. Fizyke? jak chcecie ocenić fizyke? nie znamy danych, i wzorów na podstawie których Jussi wymyślał odwzorowanie, wszystko to graficzne odwzorowanie - czego? sił ? raczej tam w gre wchodzi moment odbicia + opór skoczka na wiatr, to jest gra ZRĘCZNOSCIOWA a nie symulator zachowania skoczka narciarskiego w czasie skoku.
Gdybym nie miał innych zainteresowań, to bym opisał to dokładniej, za pomocą wzorów i argumentów, narazie robie to powieszchownie, ale MAL ma racje, gówno to daje, bo nowa elita tej gry, ma swoje zdanie.

Pozdrawiam, Karol Wróbel.
http://epgaming.net/ - Jedyny aktywny turniej DSJ3 na świecie!
http://epgaming.net/ - Only active DSJ3 tournament in the world!
ModernWarfare2

Post by ModernWarfare2 »

Wiesz mi fizyka DSJ4 nie odpowiada bo dużo skoczków leci na równi z nartami a w DSJ4 to się kończy skokiem na 40 metrów albo upadkiem więc trzeba to edytować
mlody5

Post by mlody5 »

Lipinski wrote:
Dla ciebie może w 3 jest brak realizmu, bo nie umiałeś w to grać?,
ale jak dobrze wcześniej przeczytałem wypowiedz Jussiego to silnik jest ten sam, co w 4,
tylko zmieniła się oprawa graficzna, plus ta fizyka sterowania,
sam siebie oszukujesz kolego,
W kolejnej becie 4 ma ulec fizyka sterowania ludkiem, zobaczymy o ile, ale jeżeli cos pod 3. to co wtedy powiesz?
ma ulec, ale nie ulegnie na pewno. a w dsj3 na Słowenii każdy mój skok to był poza HS, a PB to 308,5 m. więc skakać umiem. a jak fizyka sterowania w dsj4 bedzie taka sama jak w dsj3 to... trudno...
plkmetal1990

Post by plkmetal1990 »

O Boże toż mówię że jak ci fizyka z DSJ 3 bardziej odpowiada to graj se w nią. Akurat tak się składa że sporo graczy pokochało tą nową z DSJ 4 i ja osobiście nie chciałbym żeby się zmieniła w strone DSJ3. Tu może nie da się wszystkiego odwzorować ale nie zaprzeczysz że w prawdziwych skokach to właśnie odbicie i przejście na narty ma decydujący wpływ i tak jest właśnie w DSJ 4, mówisz że to tylko wrażenie wzrokowe no i przecież o to chodzi, to ma wyglądać prawdziwie a nie być odczuwane więc nie wiem o co ci biega, kręcisz się w kółko wokół tego symulatora jak nie wiem co, a co do drugiego kolegi to tak masz rację trochę to powinno inaczej działać z ułożeniem na narty...Aha no i jak twierdzisz że tym skoczkiem nie sterujemy to znaczy że to nie jest zręcznościówka...Czekam na twoją kontrę z niecierpliwością, i miło by mi było jakbyś mógł porównać co jest lepsze wdg. ciebie w zachowaniu skoczka w 3 niż w 4 tak żebym mógł się odnieść, i również pozdrawiam.... :)
Last edited by plkmetal1990 on 23 Mar 2011, 21:29, edited 1 time in total.
mlody5

Post by mlody5 »

pajkul wrote:Tomiczek -> zmien sobie w stopce 'Adam Malysz rule' na 'Adam Malysz rules'.

I rule, you rule, he/she/it rules. Adam to he.
jaki gość aleś mu dojechał pod względem j angielskiego! Tomiczek - czas na riposty, czekamy z niecierpliwością ;p
Paczu

Post by Paczu »

Ja już nie mogę nawet 5 minut pograć w DSJ3, bo mnie obrzydza i wracam do DSJ4.
W trójce skoczek jest sztywny jak posąg, zaś jednym ruchem myszki możemy poruszyć ciałem o 90 stopni... Nie ma to nic wspólnego z realizmem, a jak Jussi w Becie2 wróci do systemu DSJ3 - to proste - zostanę przy Becie1.
Lipinski
Moderator

Post by Lipinski »

mlody5 wrote:
Lipinski wrote:
Dla ciebie może w 3 jest brak realizmu, bo nie umiałeś w to grać?,
ale jak dobrze wcześniej przeczytałem wypowiedz Jussiego to silnik jest ten sam, co w 4,
tylko zmieniła się oprawa graficzna, plus ta fizyka sterowania,
sam siebie oszukujesz kolego,
W kolejnej becie 4 ma ulec fizyka sterowania ludkiem, zobaczymy o ile, ale jeżeli cos pod 3. to co wtedy powiesz?
ma ulec, ale nie ulegnie na pewno. a w dsj3 na Słowenii każdy mój skok to był poza HS, a PB to 308,5 m. więc skakać umiem. a jak fizyka sterowania w dsj4 bedzie taka sama jak w dsj3 to... trudno...
skoro ty wiesz lepiej od Jussiego, co ma ulec zmianie, a co nie,
to nie mam nic do dodania.
Total Start WC - 109./ Wins - 56./ Marathon - 9./ Podium - 84.
TDD 2009 - 2 position
TDD 2010 - 2 position
10th Anniversary Tournamenent - 1st
Winter Cup 09/10 - 1st.
4Hills 2011 - 2 position
Locked