Section for Poles / Dzial dla Polaków !

General discussion about DSJ4.
Locked
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

po ciula spamujecie o to Ironwood !! po cholerę skocznia na której nigdy nie pojawi się PŚ !
J.MIRO

Post by J.MIRO »

Falun też się nie pojawia w PŚ, a mimo to chyba każdy chce falun!
szymbar15

Post by szymbar15 »

Bo Falun to jest coś :D To moja trzecia ulubiona skocznia, po Vikersund i Engelbergu :P
ModernWarfare2

Post by ModernWarfare2 »

Ludzie w tym miesiącu będzie Beta 2 i mam nadzieje że Jussi doda mamuta ponieważ w tym stylu co jest teraz jest trudno przelecieć bule trzeba troche poprawić pochylenie i żeby było ono bezpieczniejsze, i do tego narty bardziej sprowadzić do stylu V bo teraz jst \ / takie troche nie połączone te narty i bardzo skoczka prostuje a jak sie pochyli to sie spada więc trzeba to napewno poprawić
J.MIRO

Post by J.MIRO »

http://www.youtube.com/watch?v=Y5RW2DVvwtk
Nie trzeba zmieniać stylu. Zobaczcie na Mistrza. Styl w DSJ 4 jest super.
Mistrz

Post by Mistrz »

J.MIRO wrote:Falun też się nie pojawia w PŚ, a mimo to chyba każdy chce falun!
Jak to nie? Falun było w sezonie 2000/2001 (gdzie wygrał Adam Małysz) oraz w sezonie 2001/2002.

ModernWarfare2 wrote:Ludzie w tym miesiącu będzie Beta 2 i mam nadzieje że Jussi doda mamuta ponieważ w tym stylu co jest teraz jest trudno przelecieć bule trzeba troche poprawić pochylenie i żeby było ono bezpieczniejsze, i do tego narty bardziej sprowadzić do stylu V bo teraz jst \ / takie troche nie połączone te narty i bardzo skoczka prostuje a jak sie pochyli to sie spada więc trzeba to napewno poprawić
Trudno przelecieć bulę? Coś takiego. Trudno przelecieć wymiar skoczni - to się zgodzę - choć jest to spokojnie do wykonania, ale bulę to już bardzo spokojnie da się pokonać o ile umiesz latać (i jesteś w formie xD), chyba, że chodzi ci o mamuta ale to w takim razie nie wiem skąd masz wiedzę o tym jak się lata na mamucie w DSJ4 ;d
gg77

Post by gg77 »

Falun będzie w 2015r. organizatorem MŚ, więc skocznia będzie nowa i dlatego wszyscy chcą Falun. MY CHCEMY IRONWOOD :lol: :lol: :lol:
szymbar15

Post by szymbar15 »

Ironwood jest maleńkie... Może być w nowej grze, ale jako skocznia Duża, nie mamut...
J.MIRO

Post by J.MIRO »

[quote="gg77"]Falun będzie w 2015r. organizatorem MŚ, więc skocznia będzie nowa i dlatego wszyscy chcą Falun. MY CHCEMY IRONWOOD :lol: :lol: :lol:[/quote]

No nie! teraz pewnie zamiast k115 HS124 bedzie kolejna skocznia k120 hs134. NIECH ZOSTANIE STARA SKOCZNIA.
A tak wogóle ironwood gościło puchar świata - w 1981 roku. Skocznię zamknięto z jakiegoś porypanego powodu. Pewnie dlatego, że w USA nie interesują się tym sportem i FIS nie lubi tej skoczni. A HS160 zdarza się bardzo rzadko...
radekradek95

Post by radekradek95 »

Ej, czy pytał już ktoś Jussiego o to czy nie można by zrobić kamery odwróconej w poziomie dla niektórych skoczni albo możliwości zmiany podczas gry jak później to opisze (wciśnięcie kulki w myszce)?
chodzi mi o to że np. Lahti, Zakopane, wszystkie skocznie TCS, Kuussamo, Falun, Wisła-Malinka, Vikersund, Lillehhamer, Klingenthal, Titisse-Neustadt, Trondheim, Courchevel - czy jakoś tak, Hinterzarten, Hakuba i wiele innych. podczas relacji widzimy zawodnika lecącego od prawej do lewej strony,a tak jak w dsj 4 jest znacznie mniej skoczni tylko Planica, Willingen, Oslo, Kulm, Oberstdorf K-185, Oberhof, Salt-Lake City, Saporro i pewnie kilka zapomniałem wymienić, ale można by pewnie zrobić taką rzecz że za pomocą wciśniecia kulki w myszce kamera jest po drugiej stronie skoczni, bo Lillehammer i Lahti które mamy w grze właśnie powinny być w odwrotnym kierunku chocdzi tylko o kamery F1 F2 (chociaż dla skoczka to i tak zawsze jest do przodu :) ) Jeżeli mój pomysł wam się nie podoba to możecie go wyśmiać, ale chyba realizm byłby fajniejszy z taką możliwością, więc proszę aby ktoś mógł to przedstawić Jussiemu jeśli mu się to podoba. Aha i jeszcze kamera F8 powinna być o jakieś 5 - 10 metrów dalej od progu, jak dam radę spróbuję to przedstawić na screenie, sory że mało zwięźle napisałem, ale ciężko mi się wysłowić.
Dragorwyin

Post by Dragorwyin »

Na jaką datę najlepiej ustawić, by było jak największe prawdopodobieństwo opadów śniegu? Bo o wiele lepsza atmosfera jest podczas skoku, ale baardzo rzadko trafiam na padający śnieg.

** Przydała by się jakaś mgła, o wiele ciekawiej by się turnieje rozgrywało :D
Image
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

jeżeli tylko ustawisz pomiędzy grudniem a lutym to jest takie samo prawdopodobieństwo opadów. Jedyny warunek to ustawić żeby była zima (czyli jak pisałem najlepiej między Grudniem a Lutym ;) )
radekradek95

Post by radekradek95 »

No napewno w okresie zimy :) myślę że styczeń na śnieg, a końcówka lutego z początkeim marca powinna być mgła (tak jest w rzeczywistości ale w grze to nie jestem pewny) Takie osobne zdanie, mam nadzieję że np. za 2 lata jeśli nie wyjdzie DSJ 5 bo tak myślę, Jussi wyda paczkę skoczni chodzi mi o nowe skocznie jakie powstaną, słyszałem coś o skoczni 300m to będzie chyba w Austrii, a podobno otworzyć ją miałby Morgenstern, ale to jeszcze dużo czasu w każdym bądź razie liczę na paczkę skoczni do dsj4 za 2 lata.
http://www.sport.pl/skoki/1,65074,92456 ... alnej.html
http://www.skijumping.pl/wiadomosci/131 ... wznowiona/
A jeszcze odnośnie Falun to w 2007 i 2008 roku były tam też chyba zawody PŚ.
J.MIRO

Post by J.MIRO »

Wiecie, jaka będzie najmniejsza skocznia w DSJ4? Np. ZakopaneHS72? Czy może jeszcze mniejszy od serbskiego HS69 w DSJ3?
To bardzo ciekawe, bo ja lubię małe skocznie.
mask

Post by mask »

nie mam pojecia jaka skocznia bedzie najmniejsza.. :D
Locked