Section for Poles / Dzial dla Polaków !

General discussion about DSJ4.
Locked
rafal12322

Post by rafal12322 »

To już przesada, takie coś jest możliwe tylko w tym dziwnym kraju
http://skijumping.pl/wiadomosci/13172/I ... ie-odbyc-/ :roll:
mario123456783

Post by mario123456783 »

Djaq wrote:Co z tego, że wygląda zajebiście? Jussi nie może tego umieścić w grze, bo złamał by prawo autorskie dodając narty z logo Fisher'a bez zgody właściciela firmy. Opanujcie się trochę ludzie :roll: Te kombinezony są dla Was aż tak ważne?

P.S.
W sumie możecie zrobić zbiórkę pieniędzy na wykupienie praw do umieszczenia nart ww. firmy w grze :D Tylko obawiam się, że nikogo tutaj nie stać na taki wydatek.

Chociaż dla "prawdziwych maniaków", którym nawet złe narty przeszkadzają Jussi mógłby zrobić edytor taki jak jest np. do FIFY...Wiecie o czym mowa?
widzisz w tym kasku jakąś marke ? są tylko 2 kolory + flaga polski, a co licencji na narty nie musi byc oryginalna, wystarczy zmienic fisher na fischer i juz masz gotowe :P
kitrak

Post by kitrak »

mario123456783 wrote:widzisz w tym kasku jakąś marke ? są tylko 2 kolory + flaga polski, a co licencji na narty nie musi byc oryginalna, wystarczy zmienic fisher na fischer i juz masz gotowe :P
Po pierwsze - nie obrażaj mojej i Twojej ojczyzny - mieszkamy w Polsce, nie polsce.
Po drugie - prawidłowa pisownia to Fischer. Fisher można byłoby użyć jako zmienionej nazwy. Niemniej moim zdaniem podstawą jest sam mechanizm działania gry, sam skok, a nie otoczka graficzna.
mikoh725

Post by mikoh725 »

no czy zmiana belek będzie tylko w treningach to ja niewiem bo ja tydzień temu do jussiego napisałem w sprawie skoczni , beta 2 i pełnej wersji i zmiany belek i co do belek to mi odpisał że chyba będą we wszystkich trybach
ps moj rekord lillehammer 180,23 m a lahti 172 m :shock:
ok pisze krystian
J.MIRO

Post by J.MIRO »

Witam! Oto moj pierwszy post na tym forum. I szczerze mówiac, moim zdaniem nie trzeba zbyt wiele zmian w DSJ 4. Jasne, jakies powazne bledy trzeba naprawic, ale teraz najbardziej oczekuje nowych skoczni. Szczególnie opuszczonej skoczni w USA, Ironwood K145 HS160. Wpiszcie sobie w google copper peak, to wam wyskoczy.[/b][/url]
Mistrz

Post by Mistrz »

mikoh725 wrote: ps moj rekord lillehammer 180,23 m a lahti 172 m :shock:
Z edytorem wiatru czy innym oszustwem to każdy potrafi tyle skoczyć...
Dragorwyin

Post by Dragorwyin »

Co wy się kłócicie o moją fotomanipulację :D To było zrobione dla fanów Adama, nie miałem na celu pokazania to jako jakiś przykład jak mogła by wyglądać gra, chociaż fajnie by było :D Z nartami nie musi być koniecznie napis, w grze mogłyby być same kolory bez napisów na nartach i po sprawie :D
Image
radekradek95

Post by radekradek95 »

Dobry pomysł z tym kaskiem, ja bym jeszcze dorzucił dwu kolorowe nogawki i rękawy kombinezonów, zaraz opisze to w dziale propozycji.
Adziu

Post by Adziu »

Pomysł z różnymi wzorkami na sprzęcie skoczka jest na prawdę świetny. Ja na przykład bardzo często lubię sobie poskakać prawdziwymi skoczkami i właśnie takie cuś zdecydowanie poprawiło by realność mojej zabawy :) Moim zdaniem spokojnie wystarczył by sam wzorek kasku Red Bulla,. czy narty na wzór elanów fischerów rossignoli czy atomiców, bez żadnych napisów. I żeby narty miały spód czarny...
Dragorwyin

Post by Dragorwyin »

Adziu wrote:Pomysł z różnymi wzorkami na sprzęcie skoczka jest na prawdę świetny. Ja na przykład bardzo często lubię sobie poskakać prawdziwymi skoczkami i właśnie takie cuś zdecydowanie poprawiło by realność mojej zabawy :) Moim zdaniem spokojnie wystarczył by sam wzorek kasku Red Bulla,. czy narty na wzór elanów fischerów rossignoli czy atomiców, bez żadnych napisów. I żeby narty miały spód czarny...
Napisz o tym w temacie z pomysłami ;p
Image
J.MIRO

Post by J.MIRO »

No, na przykład niektórzy niemieccy skoczkowie [np.Stephan Hocke} mają niebieski kolor nart z jakimś napisem, a na spodzie czarny. Zauważyłem także, że większość skoczków ma szare wiązania. Fajnie by było też, żeby na nartach, kombinezonach, kaskach i w ogóle całym sprzęcie skoczka można by było tworzyć jakiekolwiek kolorowe napisy.
Dragorwyin

Post by Dragorwyin »

J.MIRO wrote:No, na przykład niektórzy niemieccy skoczkowie [np.Stephan Hocke} mają niebieski kolor nart z jakimś napisem, a na spodzie czarny. Zauważyłem też, że większość skoczków ma szare wiązania. Fajnie by było też, żeby na nartach, kombinezonach, kaskach i w ogóle całym sprzęcie skoczka można by było tworzyć jakiekolwiek kolorowe napisy.
Ta, tak jak np. w grz MotoGP, gdzie na gościa możesz dać kilka wzorów, do których wybieram sam kolor i dodawać napisy, ale to by trzeba było jakiś odrębny temat zrobić z ankietą i spróbować zachęcić do zrobienia czegoś takiego.
Image
magnevox

Post by magnevox »

Jeszcze poproście Jussiego o frytki z keczupem...
kitrak

Post by kitrak »

magnevox, dokładnie.
Skupiają się na jakichś kompletnych pierdołach zamiast na czymś, co miałoby duży wpływ na samą rozgrywkę.
Dragorwyin

Post by Dragorwyin »

kitrak wrote:magnevox, dokładnie.
Skupiają się na jakichś kompletnych pierdołach zamiast na czymś, co miałoby duży wpływ na samą rozgrywkę.
Wygląd skoczków ma duży wpływ na grę, o wiele lepiej się gra przy własnych kombinezonach i gra tak szybko się nie nudzi, a przy tej fizyce latania to tylko zostaje podrasować grę, która zapowiada się hitem ;)
Image
Locked