Section for Poles / Dzial dla Polaków !

General discussion about DSJ4.
kisiel

Post by kisiel »

Proponuje żeby w DSJ 4 była możliwość trybu skakania na łatwy (taki jak w DSJ 3) i trudniejszy (DSJ 4 Beta 1) gdyż dzięki temu lepiej będzie można skakać tym którzy przyzwyczaili się do DSJ 3 - chodzi mi tutaj w szczególności o nachylenie nart które w DSJ 3 były znacznie lepsze.
Dodatkowo chciałbym żeby były skocznie o wszystkich rozmiarach które mieliśmy w DSJ3 ale z nazwami miast i państwami w nawiasie z czego z Polski byłyby trzy - Wisła,Zakopane i Szczyrk no i oczywiście nowe jak K300 czy K350. Dodatkowo chciałbym wszystkie miasta na których rozgrywane są w minionych 4 sezonach zawody Pucharu Świata.
Przydałby się też edytor do tworzenia własnych skoczni.
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

kisiel wrote:Proponuje żeby w DSJ 4 była możliwość trybu skakania na łatwy (taki jak w DSJ 3) i trudniejszy (DSJ 4 Beta 1) gdyż dzięki temu lepiej będzie można skakać tym którzy przyzwyczaili się do DSJ 3 - chodzi mi tutaj w szczególności o nachylenie nart które w DSJ 3 były znacznie lepsze.
Dodatkowo chciałbym żeby były skocznie o wszystkich rozmiarach które mieliśmy w DSJ3 ale z nazwami miast i państwami w nawiasie z czego z Polski byłyby trzy - Wisła,Zakopane i Szczyrk no i oczywiście nowe jak K300 czy K350. Dodatkowo chciałbym wszystkie miasta na których rozgrywane są w minionych 4 sezonach zawody Pucharu Świata.

chcieć a mieć to dwie różne rzeczy. Zauważ że Jussi pracuje nad grą samodzielnie. Nie da rady zrobić wszystkiego. ;)
kisiel

Post by kisiel »

No ale parę z tych rzeczy co wymieniłem tzn. skakanie na tych samych zasadach co DSJ3 czy skocznie o punktach konstrukcyjnych z tej edycji (obok tych realnych bo tamte mogłyby być w miastach typu Kijów) myślę że da się załatwić.
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

nie no niektóre tak :)
mlody5

Post by mlody5 »

kisiel wrote:Proponuje żeby w DSJ 4 była możliwość trybu skakania na łatwy (taki jak w DSJ 3) i trudniejszy (DSJ 4 Beta 1) gdyż dzięki temu lepiej będzie można skakać tym którzy przyzwyczaili się do DSJ 3 - chodzi mi tutaj w szczególności o nachylenie nart które w DSJ 3 były znacznie lepsze.
Niestety, Jussi Koskela to nie EA sports...
Renedol123

Post by Renedol123 »

no i oczywiście nowe jak K300 czy K350
Wolałbym grać na prawdziwych obiektach z maksymalnie K195 (Vikersund).

A Jussi raczej Szczyrku nie doda bo poza Mistrzostwami Polski nie ma tam innych wysoko rangowych zawodów :P
O.K.E.Y

Post by O.K.E.Y »

NO ta gra jest zaje*ista:D mam nadzieje że Jussi zrobi Vikersund tak, że lata się nisko a potem wysoko jak Evensen 240M
Personal BEST: 213,89M
Renedol123

Post by Renedol123 »

Planica K185
Harrachov K185
Vikersund K185
Kulm K185
Oberstorf K185

Te mamuty powinny się znaleźć w DSJ4 :D

I Fajnie by było gdyby Jussi dodał Wisłe-Malinke 8)
Ale to już jego decyzja

Ale mam nadzieję że na 100% będzie Zakopane K120
Weststarr

Post by Weststarr »

Zakopane bedzie ale czy o tych samych wymiarach co prawdziwa skocznia tego nigdy nie wiadomo xD .
uszatekpl

Post by uszatekpl »

Hej. Witam wszystkich rodaków z polski. ok pewnie mnie wyśmiejecie ale zawsze można się spytac. Myslę że wielu wie co to auto cad. CZy możliwe jest że skocznie są robione w programie tego typu. A później jussi tą skocznie konwertuje, robi fizykę. itp
kitrak

Post by kitrak »

Skocznie na pewno są robione w jakimś programie służącym do modelowania obiektów 3D, być może jest to właśnie AutoCAD, ale równie dobrze może być to 3DS Max, albo nawet darmowy (i wcale nie gorszy) Blender, albo jeszcze coś innego.
uszatekpl

Post by uszatekpl »

Myślę że na forum są ludzie którzy się znają na modelowaniu 3d. Może jest nawet jakiś polak. Bo widziś kitrak być może można było by się dogadać z jussim że pare osób pomoże mu z modelami i dzięki temu by dsj full szybciej wyszedł.Chociaż to pewnie niemozliwe
domin23

Post by domin23 »

Mój kolega pisał na e-mail Jussiego, aby się zapytać w jakim programie tworzy on skocznie. Odpowiedział mu że jest to program Visual C++ , więc chyba w tym skocznie robi :D
https://world-skimanager.pl - Ski Jumping Manager
Jussi Koskela
Site Admin
Site Admin

Post by Jussi Koskela »

I am designing the hills in Notepad. :)
kitrak

Post by kitrak »

W Visual C++ pisze sam kod gry, za pomocą języka programowania nie stworzysz modelu skoczni.
Locked