Section for Poles / Dzial dla Polaków !

General discussion about DSJ4.
Locked
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

Djaq wrote:
Mistrz wrote:Chodzi o to, żeby ich wyniki pojawiały się w tabeli, czyli skaczę dajmy na to 30 skoczkami a pozostałe 20 są sterowane przez komputer.
Jak będziesz skakał pięćdziesięcioma zawodnikami, to ich wyniki też będą się pojawiać w tabeli 8) Poza tym po co komu ten komputer? Z tego w ogóle ktoś korzystał w DSJ3? To jest symulator, chcecie zagrać z CPU, to włączcie sobie inną grę :twisted:
tu się akurat nie zgodze ;)

w DSJ3 grałem często na kompa. Zgadzam się że DSJ to symulacja ale jakieś ubarwienie rozgrywki tylko na dobrze może wyjść. A innej gry nie włącze bo inne gry o tematyce skoków to żart i to kiepski ;)
padox

Post by padox »

Witam wszystkich polaków! Chciałem wam przedstawić nieoficjalne Polskie forum dotyczące delux ski jump! Postanowiłem je wykonać tylko dlatego że jestem fanem tej gry i w internecie brakuje mocnego i solidnego forum poświęcone tej grze, a chciał bym zapewnić to początkującym graczom oraz tym bardziej zapoznanym w temacie!!

Tak więc zapraszam wszystkich Polaków, bo w kupie siła! :) dsj-forum.pl!

For, Jussi
Thanks for creating such a wonderful project, which is this game!
rafal12322

Post by rafal12322 »

Czy u Was po instalacji DSJ4, poprzednia wersja tzn DSJ3 działa normalnie? Bo u mnie jest coś dziwnego a mianowicie jak się wybiję z progu to skoczek jest taki jakby "usztywniony". Całkowicie się zmieniły ruchy, w ogóle narty się nie ruszają podczas lotu. Skoczek wygląda podczas lotu jak jakiś robot :roll:
Last edited by rafal12322 on 09 Mar 2011, 23:30, edited 1 time in total.
Dragorwyin

Post by Dragorwyin »

Coś dla fanów Adama Małysza : oczywiście w nowym kombinezonie

Image

Adam Małysz w wersji DSJ4 hehe

*poprawione narty
Last edited by Dragorwyin on 10 Mar 2011, 08:12, edited 1 time in total.
Image
Skoczek12

Post by Skoczek12 »

Dragorwyin wrote:Coś dla fanów Adama Małysza : oczywiście w nowym kombinezonie

Image

Wydupcone w kosmos!!!

Dało by się to jakoś wprowadzić w DSJ4? :D
dzamper

Post by dzamper »

rafal12322 wrote:Czy u Was po instalacji DSJ4, poprzednia wersja tzn DSJ3 działa normalnie? Bo u mnie jest coś dziwnego a mianowicie jak się wybiję z progu to skoczek jest taki jakby "usztywniony". Całkowicie się zmieniły ruchy, w ogóle narty się nie ruszają podczas lotu. Skoczek wygląda podczas lotu jak jakiś robot :roll:
Tak było w DSJ3 od zawsze, tylko nie mając DSJ4 tego aż tak nie widziałeś :P
Dragorwyin

Post by Dragorwyin »

Skoczek12 wrote:Dało by się to jakoś wprowadzić w DSJ4? :D
Niestety nie, to robione było tylko w programie graficznym :D Grafikę do gry może wprowadzać tylko jej autor.
Image
Mistrz

Post by Mistrz »

Djaq wrote:
Mistrz wrote:Chodzi o to, żeby ich wyniki pojawiały się w tabeli, czyli skaczę dajmy na to 30 skoczkami a pozostałe 20 są sterowane przez komputer.
Jak będziesz skakał pięćdziesięcioma zawodnikami, to ich wyniki też będą się pojawiać w tabeli 8) Poza tym po co komu ten komputer? Z tego w ogóle ktoś korzystał w DSJ3? To jest symulator, chcecie zagrać z CPU, to włączcie sobie inną grę :twisted:
Nie rozumiesz. Po prostu chcę aby w danym konkursie wzięło udział 50 skoczków ale nie chcę sterować wszystkimi (szczególnie tymi mało znanymi skoczkami i słabymi) więc niech komputer ich przejmie.
rafal12322 wrote:Czy u Was po instalacji DSJ4, poprzednia wersja tzn DSJ3 działa normalnie? Bo u mnie jest coś dziwnego a mianowicie jak się wybiję z progu to skoczek jest taki jakby "usztywniony". Całkowicie się zmieniły ruchy, w ogóle narty się nie ruszają podczas lotu. Skoczek wygląda podczas lotu jak jakiś robot :roll:
To jest właśnie to co pisałem już wcześniej. Gdy pograsz parę godzin w DSJ4 a potem powrócisz do DSJ3 to jest ciężko. Ja np. przestałem umieć grać w "trójkę", dopiero po treningu sobie przypomniałem ;)
rafal12322

Post by rafal12322 »

Możliwe, bo teraz cały czas ładuje w dsj4 :D Dziwnie jest tak wrócić po długiej przerwie do poprzedniej wersji :roll:
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

no jak załączyłem trójke niedawno to masakra... jak kłoda drewna zrzucona z rozbiegu... tak drewnianie, sztywno i nie realistycznie
gg77

Post by gg77 »

ja kiedyś patrzyliśmy na tą grę jak na fife 2022 :lol:

A tak na serio to naprawdę jak kłoda spada ten skoczek :D
mario123456783

Post by mario123456783 »

a wiecie czy bedą punkty za wiatr w dsj4 czy nie? jussi cos gadał na ten temat?
kitrak

Post by kitrak »

Pisał wiele razy, że nie będzie. I bardzo dobrze.
mario123456783

Post by mario123456783 »

Dragorwyin wrote:Coś dla fanów Adama Małysza : oczywiście w nowym kombinezonie

Image

*poprawione narty
wrzuc to foto do pomysłów dsj4 może jussi sie tym zainteresuje, wygląda zajebiście !!
Djaq

Post by Djaq »

Co z tego, że wygląda zajebiście? Jussi nie może tego umieścić w grze, bo złamał by prawo autorskie dodając narty z logo Fisher'a bez zgody właściciela firmy. Opanujcie się trochę ludzie :roll: Te kombinezony są dla Was aż tak ważne?

P.S.
W sumie możecie zrobić zbiórkę pieniędzy na wykupienie praw do umieszczenia nart ww. firmy w grze :D Tylko obawiam się, że nikogo tutaj nie stać na taki wydatek.

Chociaż dla "prawdziwych maniaków", którym nawet złe narty przeszkadzają Jussi mógłby zrobić edytor taki jak jest np. do FIFY...Wiecie o czym mowa?
Locked