[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
bulwa11
Moderator

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by bulwa11 »

eh, klimat się za bardzo zmienił... pare lat temu zima przychodziła tam dużo wcześniej i o tej porze panowały już srogie mrozy (20-30 stopniowe), dzięki temu było spokojnie.. a teraz temp w granicach zera opady czy to śniegu czy deszczu (albo na zmiane) no i ten wiatr...
Pamietam jak problemem w Kuusamo były gigantyczne mrozy a nie mało śniegu czy wiatr... ;/
cruzzz112

Post by cruzzz112 »

Co jak co, ale nie wiem czemu co roku w tym samym czasie pojawiają się Harrachov i Kuusamo, na tych skoczniach nie da się przeprowadzić normalnego konkursu, a w Harrachovie wgl nie da się konkursów od jakiegoś czasu. Po co ciągnąć tam skoczków?
mlody5

Post by mlody5 »

cruzzz112 wrote:Co jak co, ale nie wiem czemu co roku w tym samym czasie pojawiają się Harrachov i Kuusamo, na tych skoczniach nie da się przeprowadzić normalnego konkursu, a w Harrachovie wgl nie da się konkursów od jakiegoś czasu. Po co ciągnąć tam skoczków?
sądzę, że dla
Image
Bo przecież i tak jest transmisja na takich kanałach jak TVP czy EuroSport, a za to biorą abonament. Oczywiście jakaś część z tego skapnie do kieszeni Waltka Hoffera...
vulkan

Post by vulkan »

Napisze mi ktoś listę dodatków które zostaną dodane w full wersji (potwierdzone przez autora gry)?
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

Ja także nie rozumiem, po co organizatorzy PŚ w skokach cały czas wybierają na inaugurację sezonu Kuusamo, co prawda właśnie te warunki pogodowe są w tym roku dziwne, ale przecież napewno gdyby im się chciało znaleźli by inny ośnieżony obiekt w skandynawii, np. Falun kto wie może jest śnieg i nawet nie sprawdzili, ciekawe jak Lahti się prezentuje... No nie ważne kwalifikacji nie obejżeliśmy a szkoda, bo zatęskniłem za skokami. Może, gdyby cały ten zarząd by zmienili to coś by się polepszyło w tych skokach, w sensie organizacji, bo ja osobiście gdybym był szefem tego wszystkiego, i widząc, że w Kuusamo cięzko jest przeprowadzić konkurs, poprostu bym zrezygnował i szukał innego rozwiązania. Noo a tak pozatym jutro panowie 26 listopada, jak myślicie będzie ten full? sory że zadaje to pytanie ale nie mogę się powstrzymać, w końcu to nasza domniemana data premiery
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

eh... Niedawno Jussi wyraźnie napisał że celuje w wydanie na Grudzień. Więc jutro NIE będzie fulla. na 100%
Bartek Palewicz

Post by Bartek Palewicz »

Nawet jeśli zdajemy sobie sprawę z tego że jutro raczej nie będzie fulla to i tak każdy z nas w głębi duszy bardzo tego chce :) . A sądzę że pełnej wersji jutro nie będzie, i nie "bo nie", tylko dlatego że Jussi nie zdąży do jutra skończyć fulla. Sam pisał że nowe skocznie są bardziej realistyczne, przez co bardziej szczegółowe, a to znaczy że zabierają o wiele więcej czasu.
Image
Image
DSJ4 The best

Post by DSJ4 The best »

Wiecie kiedy kwalfikacje? Na treningu przed konkursem?
Adam Justyński - najlepszy gracz DSJ4 EVER.
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

zdaje się, że o 10 jest spotkanie kapitanów drużyn i wtedy zdecydują.
greex1

Post by greex1 »

Dydux666 wrote:Nawet jeśli zdajemy sobie sprawę z tego że jutro raczej nie będzie fulla to i tak każdy z nas w głębi duszy bardzo tego chce :) . A sądzę że pełnej wersji jutro nie będzie, i nie "bo nie", tylko dlatego że Jussi nie zdąży do jutra skończyć fulla. Sam pisał że nowe skocznie są bardziej realistyczne, przez co bardziej szczegółowe, a to znaczy że zabierają o wiele więcej czasu.
Ja też się zbytnio na jutro nie napalam. W lato i początki jesieni wręcz nie mogłem się doczekać tej pięknej daty - 26.11.11, teraz jednak jestem jakoś...spokojny, wiem, że raczej poczekamy, teraz jednak będzie to max miesiąc nie pół roku :)

Co do Kuusamo - podoba mi się to pod tym względem, że tutaj będzie loteria, tak jak za starych czasów - nawet z punktami może być różnie, bo Morgensternowi źle powieje i może sensacyjnie wygrać ktoś typu Sinkoveca. Ale to nie jest też do końca fair play. Ale cóż :P Większość skoczni i tak będzie pewnie wiadoma dominacja

-
Drugi nieoficajlny rekord świata i rekord polski na moim koncie - tym razem lahti - 136.80 telemark!!! , no i 3 na świecie w total lenght, tuż za pflegerem i jaluvką. Wreście! to był mój cel od 1.5 miesiąca.
DSJ4 Beta 2 - WR Total Lenght, WR Bad Mitterndorf HS200 and Zakopane HS94
Online World Cup 2011/2012 - World Cup A - 3rd position
Online World Cup 2012/2013 - Ski Flying A winner
Online 4HT 2013/2014 - World Cup A - 3rd position
Bartek Palewicz

Gratulacje! Właściwie to 1 na świecie total lenght, bo Jaluvka i Pfleger to wiadomo... Dałbyś repa?
PS Z jaką kamerą skaczesz?
Image
Image
greex1

Post by greex1 »

Dydux666 wrote:Gratulacje! Właściwie to 1 na świecie total lenght, bo Jaluvka i Pfleger to wiadomo... Dałbyś repa?
PS Z jaką kamerą skaczesz?
Gram z F2. Dzięki :)

Replay:
http://speedy.sh/zbsHZ/Lahti-HS130-Mateusz-Greex.rpl
Bartek Palewicz

Dziękuje za replaya.
A na jakiej czułości?
Image
Image
greex1

Post by greex1 »

Dydux666 wrote:Dziękuje za replaya.
A na jakiej czułości?
1.0 w grze, mysz 400 DPI.
Bartek Palewicz

Mało. Ja mam mysz 800 dpi a skaczę na czułości 3.0.
Image
Image
Locked