[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
Mateo1991

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by Mateo1991 »

@filipwil, doszedłem do wniosku, że byłby to najprostszy spsób zmiany stylu w trakcie lotu ;). Dla mnie pomysł dobry, a przecież do wszystkiego można się przyzwczaić, mielibyśmy opcję góra-dół i lewo prawo. Tylko trzeba było by uważać na to żeby nie wykonać ruchu np. góra-lewo, lub dół-prawo bo wtedy skoczek miałby sporo gimnastyki :). Tak jak mówisz było by z tym sporo pracy. Ja mam też propozycję taką aby w menu było stworzone style np. będą póki co dwie pozycje (H i V) no i zaznaczyć tą którą będziemy skakać w trakcie rozgrywki na cały sezon. Albo jeszcze inaczej przed każdym konkursem komputer zadawał by pytanie jaki styl skoku chcemy wybrać i wtedy wybralibyśmy na średnie i duże skocznie styl V a na mamuty H.
PeM

Post by PeM »

Jak dla mnie to głupi pomysł.
filipwil

Post by filipwil »

@PeM Może jakieś argumenty?
@Mateo1991 Byłoby z tym sporo pracy, więc trzeba by było zapytać Jussiego co on na to. W mojej propozycji nic w menu nie trzeba by przestawiać, wszystko zależałoby od tego jak Ty umiesz wybijać się z progu i latać na innych skoczniach. Bo jakby były zdefiniowane np. V i H wiadomo by było - na tych i na tych skoczniach latamy stylem V, na pozostałych H i podobałoby to sie Wam chwile po premierze, potem ograniczałoby sie to do ustawień w opcjach przed zawodami. A tak byłyby większe różnice między początkującymi i tymi którzy naprawdę są czołówką i grają dużo. Umiejętności miałyby duży wpływ. Gra byłaby ciekawsza i dłużej się nudziła. Przy dobrym wdrożeniu tego do gry na pewno zyskalibyśmy na tym. Jakie jest Wasze zdanie?
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

@PeM, mój pomysł ci się nie podoba czy filipwila? Bo nie wiem. @filpwil, moje zdanie znasz do wszystkiego można się przyzwyczaić i zmiana stylu w trakcie lotu była by ok, ale w przyszłej wersji :). Jak narazie opanujmy styl V w nadchodzącym pełniaku
Hajamoto

Post by Hajamoto »

Nie ma
domin23 wrote:A tak z innej beczki udało mi sie z 1 belki w Bad Mitterndorf uzyskać aż 214,33 m :)
http://speedy.sh/HDuwd/BM-Gate-1-214-33-m.rpl
:O gratuluje wyczynu :)
vulkan

Post by vulkan »

Ludzie chcecie jak najszybciej żeby wyszło DSJ,a teraz zatruwacie dupę Jussiemu tysiącami pomysłom.
Piotr_K

Post by Piotr_K »

Ten pomysł z ruchem myszki w lewo i prawo nie jest najlepszy, bo nie wiem jak wy, ale ja mam już taki nawyk, że w trakcie lotu nie jadę myszką w dół tylko przesuwam ją jeszcze w lewo. Jakby przez to miały się rozsuwać narty to wielu graczy by tego nie opanowało.
Image
Image
Di Stefano

Post by Di Stefano »

jak dla mnie to mogło by byś takie coś że np. sam w locie regulujesz ułożenie nart jak ciągniesz mocno do dołu to masz H jak utrzymujesz normanie V. taka jest moja propozycja powiedźcie co o niej sądzicie
Kormona

Post by Kormona »

niech zostanie jak jest...
to na boki to wg mnie zły pomysł :D
cruzzz112

Post by cruzzz112 »

Może pomysł nie jest zły, ale za późno na jego wprowadzanie. Sam też mam coś takiego, że nie ciągnę myszki w linii prostej tylko trochę w prawo. Wracając do pomysłu to mógłby być wprowadzony na poziomie bety, teraz jest już za późno bo do czegoś takiego trzeba zmienić pół gry. Jeżeli Jussiemu pomysł by się spodobał, to zrobiłby bete3, w której musiałby zmienić fizykę o 180 stopni, później full wyszedłby w marcu. Ogółem pomysł ujdzie, ale nie teraz, może w DSJ5 ;)
KubicaR

Post by KubicaR »

Sorry za off-top, ale mam pytanie:

Wie ktoś gdzie znajdę działający sterownik do kontrolera ethernet do laptopa Dell d505?

W google już szukałem, cały dzień szukam i nic. :/

Z góry dzięki za pomoc.
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

Kajek
Moderator

Post by Kajek »

OSTRZEGAM!
Za pytania 'kiedy będzie full', twierdzenia 'full na pewno będzie w tym roku' 'full będzie xxxx' odpoczynek na tydzień, głupie i sztuczne napędzanie tematu nie ma sensu, wiele osób pisze tu bardzo treściwe posty, które wiele wnoszą, a niektórzy po prostu śmiecą i nie będzie to tolerowane.
http://epgaming.net/ - Jedyny aktywny turniej DSJ3 na świecie!
http://epgaming.net/ - Only active DSJ3 tournament in the world!
KubicaR

Post by KubicaR »

Coś stamtąd ściągałem i nic. Dalej nie mam neta na laptopie. Wyskakuje mi "połączenie 1394".
Zdravko

Post by Zdravko »

Moje Pomysły:
1.Przed skokiem zawodnika w rogu ekranu mogła by być tabelka pierwszej 5 w zawodach screen: http://imageshack.us/photo/my-images/836/dsj1.png/
2.Tabela pozycji zajmowanych w sezonie screen: http://imageshack.us/photo/my-images/257/dsj2p.png/
3.Podium po zawodach.
4.System KO.

Co o tym sądzicie ?
Locked