[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
radeksar1995

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by radeksar1995 »

Masz na myśli coś w stylu tego co przy skoku Romoerena z mojego linku?
Fakt taka kamerka byłaby fajna, chociaż mamy coś podobnego, jednak ta która jest w becie-2 jest zbyt daleko od progu i nie daje takiego wrażenia, jak wysoko leci zawodnik. Napewno kojarzycie kamerę z Planicy z której widać wysokość lotu skoczka na tle tej budki sędziowskiej. Taka kamerka byłaby świetna, ale od tego będzie chyba free camera, aby Jussi nie musiał tworzyć jakiś dodatkowych kamerek, tylko tak jak nam się podoba możemy ustawić sami. Chociaż poprawki ustawień kamer F5-F10 mogły by poprawić nieco smaczek replayu.
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

Mateo1991 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=9HGO4-Ro ... grec_index

Poezja dla uszu :) ten dźwięk musi być w fullversion

A co do twojego zapytania Mepson raczej nikt o tym nie wie, sam Jussi zdecyduje czy udostępni taką opcje.
masz :D
http://www.youtube.com/watch?v=w5jjwMTHEgg
Image
Image
Winner WOT'S competitions: 35
Podium general classification of WOT: 10
Winner general classification of WOT: 5
matmatrix121

Post by matmatrix121 »

Tak ta kamera byłaby fajna.
Moim zdaniem Jussi mógłby dać dźwięki te co podaliście, byłoby fajnie! Mam jeszcze jeden pomysł. Co do otoczenia. Np. w Planicy czy w Zakopanem mogłoby być więcej drzew, byłoby bardziej realistycznie. Co o tym sądzicie?
Mateusz Marciniak POL

Online peak: 1821
World Cup 2014/2015 - 5. place
World Cup 2013/2014 - 7. place
radeksar1995

Post by radeksar1995 »

Tak to samo tyczy się Kulm, tam wzdłuż zeskoku jest taki jakby las, lasek, nie wiem jak to nazwać, te drzewa rosną dość ciasno tworząc taki mały las i to byłoby realistyczne, gdyby to rozmieszczenie drzew nie było takie "śmieszne" bo prawie każda skocznia ma wzdłuż zeskoku jakiś charakterystyczny element, na wielu skoczniach są to drzewa, a na innych balony na gaz (Ga-Pa, Oberstdorf) Oczekuję też wzniesienia na końcu zeskoku na skoczniach w Wiśle i Innsbrucku, no ale patrząc na staranne odwzorowanie skoczni w Kuusamo myślę że full nas nie zawiedzie :)
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

No fajnie to zmajstrowaleś Bartoszu :) o to właśnie chodzi. Co do tej kamery chodzi mi właśnie o to aby wyglądało to tak jak skok z tego linku tak od dołu. Matmatrix121, także mam nadzieje że będzie więcej drzewek w otoczeniu nie tylko iglastych ale i liściastych, ale o tym już było :).
matmatrix121

Post by matmatrix121 »

Tak dokładnie. Ale fajnie zrobiona jest skocznia w oslo, ten murek przy buli. To też mógłby Jussi uwzględnić. Albo jak jest próg to taki od dołu do góry rozszerzający się, wiecie o co chodzi..... To mógłby Jussi uwzględnić
Mateusz Marciniak POL

Mateo1991

Post by Mateo1991 »

No wiem o co chodzi, może nie popadajmy w hipereuforię z tymi pomysłami, bo gdy Jussi chcialby tak każdy pomysł przetestować to premiera by się opuźniła z kilka miesięcy hehe. Nie no dobrze że mówimy o naszych koncepcjach, napewno Jussi będzie rozważał nad naszymi ideami i co nie które pomysły pojawią się w przyszłych odsłonach.
radeksar1995

Post by radeksar1995 »

Tak, skocznia Holmenkollen jest piękna i zasługuje aby ją taką przedstawić, ale skoro Rukka jest ładnie odwzorowana to myślę że Jussi nie zapomni o skoczni mistrzostw świata 2011 ;)
dudolinho90

Post by dudolinho90 »

Kurde fakt jest taki, że już mnie strasznie zaczyna męczyć myśl o DSJ 4 full ;) siedząc w pracy już jestem myślami z nowym deesjotem ; )
Image

Image
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

ciekawy jestem jak jest z AI. Jakoś w zapomnienie poszedł temat, a pewności, że będą gracze CPU nie ma...
J.MIRO

Post by J.MIRO »

Mówcie co chcecie, ale mi najbardziej się podoba ten z bad mitterndorf:
http://www.youtube.com/watch?v=xw7993YIzGc
1:40
Jak ktoś ma tenże ding to prosze o link

A skonczyleś robić te dingi, o które cię prosiłem, Bartek? Bo jak nie chcesz, to nie rób, tylko powiedz, że ci się nie chce. Możesz mi podać link do tego synteryzatora
matmatrix121

Post by matmatrix121 »

Moim zdaniem CPU będzie. Bo co to by była gra bez CPU? ;)
Mateusz Marciniak POL

radeksar1995

Post by radeksar1995 »

"Dear Jussi
I have question about DSJ4 full version. Can I choose CPU player to events? In DSJ3 CPU is very good & the same option for DSJ4 can be enough. CPU is very important to everbody player so I think it "must" be in DSJ4. :)"
Taką wiadomość (pytanie) przygotowałem dla Jussiego, myślicie że powinienem to wysłać?
matmatrix121

Post by matmatrix121 »

śmiało wysyłaj.
Co do Full Wersji DSJ 4 to liczę po cichu, że będzie wiatr nieco stabilniejszy i przy np. 0.1 m/s nie będzie szalała strzałka :)
Mateusz Marciniak POL

radeksar1995

Post by radeksar1995 »

Hmmm... co do wiatru to mógłby właśnie trochę bardziej być "porywisty" wpłynęło by to na wyniki konkursu, aczkolwieg nie jakoś bardzo. Napewno mając w takim przypadku nie fart dałoby się wygrać, a gdybyś ty miał lepsze warunki to tzw "nokaut" Pamiętam jak było za czasów skakania bez przelicznika pkt. to było trochę denerwujące, ale skoro mamy nie mieć przelicznika to niech będzie bardziej przypominało tamte czasy.
Locked