[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
Kormona

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by Kormona »

dzięki wielkie ;)
no ładnie, ładnie to wygląda ...
i podejrzewam jak Bartek, że full wyjdzie dopiero końcem listopada ;/
Lipinski
Moderator

Post by Lipinski »

Kajek wrote:
Lipinski wrote:
Bartek5035 wrote:szkoda, ale dzisiaj cała pierwsza 9 pucharu to polacy! 10 jakiś duńczyk :p
Na przestrzeni paru lat, przeważnie dominowali Polacy, ale mam nadzieje ze jak wyjdzie pełna wersja i zacznie się batalia o puchar świata, gra o poważne trofea, dołączą zawodnicy z innych krajów, na pewno zwróciłbym uwagę, na graczy z Czech, Finlandii i Norwegii, zawsze byli mocni, a z tego co zauważyłem, ci którzy byli mocni w 3, w większości nie pojawili się jeszcze na serwerach 4,
Pewien pan który już tutaj nie zagląda uważa że jeśli byłeś dobry w DSJ3 to w DSJ4 jesteś lama, ponieważ ta gra w ogóle nie nawiązuje do poprzednika więc nigdy nic nie wiadomo ;)

No nie wiem, jak wyszła dsj4 v2, pograłem z jakiś miesiąc systematycznie i bez większych problemów osiągnąłem ranking 1500, byłem w stanie rywalizować z najlepszymi, co prawda od końca kwietnia prawie nie gram, ale na pewno zacznę gracz na poważnie jak wyjdzie pełna wersja ,
wtedy się okaże czy jestem w stanie pokazać, to co pokazywałem do tej pory,
na pewno będzie trudniej, bo doszło dużo nowych konkurentów,
ale moim zdaniem to zawsze lepiej dla rywalizacji :D
ja na 100% postaram się by być tam gdzie byłem ostatnio :P
Total Start WC - 109./ Wins - 56./ Marathon - 9./ Podium - 84.
TDD 2009 - 2 position
TDD 2010 - 2 position
10th Anniversary Tournamenent - 1st
Winter Cup 09/10 - 1st.
4Hills 2011 - 2 position
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

Mam pewien domysł jeśli chodzi o wydanie pełnej wersji. Jak widzimy screen,prezentuje realnie odwzorowaną skocznię rukka, zakładając że Jussi tworzy to wszystko od wydania bety2, uważam , że Skocznie przynajmiej 20 jest skończonych i gra może wyjść jeszcze przed rozpoczęciem sezonu w skokach. Tak czy siak chciałbym dowiedzieć się w ilu procentach ma gotową gre, ja osobiście zakładam że gra skończona jest w 95%. Mamy już końcówkę października a to oznacza, że Q4 2011 już w pełni :). Wracam jeszcze do mojego pomysłu odnoście oświetlenia jak myślicie: czy jupitery powinny mieć inny wygląd (tak/nie), a może już są zmienione?, lub jeszcze jedno, może zostaną zmienione w innych wersjach. Ogółem czy podobają wam się obecne lampy i czy chcielibyście je zmienic. Wypowiedzcie się na ten temacik.
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

akurat moim zdaniem lampy są najmniej ważne,
dla mnie do poprawy jest odgłos w czasie lotu, wkurzający powtarzający się
Image
Image
Winner WOT'S competitions: 35
Podium general classification of WOT: 10
Winner general classification of WOT: 5
Zdravko

Post by Zdravko »

mogło by być oprócz tego że po każdym konkursie jest tabela jeszcze obok pozycje zajmowane przez zawodników w odpowiednich konkursach
dudolinho90

Post by dudolinho90 »

Taka tabela była w skokach narciarskich 2002 w sumie dobry pomysł było by bardziej czytelne z t\ym, ze powinno byc to opcjonalne jak kto woli.
Image

Image
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

Taki rodzaj tabeli jest fajnym pomysłem. Można zerkać jakie pozycje się zajmowało w danym konkursie, a co powiecie na nowy styl hamowania przed bandami. Chodzi mi o to żeby było to losowe, np skacze pierwszy skoczek i hamuje tradycyjnie czyli ( /\ ), a np. zawodnik z nr 4 będzie hamował tzw. pługiem, wiecie o co chodzi... Albo jeszcze inaczej będzie wykonywał taki fajny slalom z lewej na prawą i zatrzyma się przy bramce z napisem miasta w którym odbywa się konkurs. Co wy na to?
Zdravko

Post by Zdravko »

przydało by się coś takiego. np. u mnie czasem po skoku skoczek nie wychamowuje i wywala się po uderzeniu w bande
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

tyle że kilka razy takie coś oglądniemy i się znudzi... ja i tak daje nast. skok jak najszybciej się da, czyli jeszcze przed tym jak zawodnik zaczyna hamować
Mepson

Post by Mepson »

Witam, mam takie pytanko, nie chcę mi się przeszukiwać 122 stron żeby to znaleźć więc - czy w pełnej wersji będzie można ustawić dla siebie styl lotu? Czyli, żeby narty się układały jak np. pierwszy styl - Evensen, Drugi - Koch, trzeci - Morgenstern czy cuś w tym stylu. I do tego żeby to zmieniało w jakiś lekki sposób umiejętności, w sensie iż jeden będzie lepszy na mamutach i przy dobrym wietrze, a drugi przy mniejszych i tam przy tylnim. Urozmaiciło by to rozgrywkę.
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

http://www.youtube.com/watch?v=9HGO4-Ro ... grec_index

Poezja dla uszu :) ten dźwięk musi być w fullversion

A co do twojego zapytania Mepson raczej nikt o tym nie wie, sam Jussi zdecyduje czy udostępni taką opcje.
Zdravko

Post by Zdravko »

ten dźwięk by się przydał
radeksar1995

Post by radeksar1995 »

http://www.youtube.com/watch?v=flLR5FuK ... re=related
Ależ on powoli leci ;D Nie no oczywiście to tak tylko wygląda prawie na wprost skoczka, ale widać tutaj jaki jest opór powietrza, chciałbym bardzo taki styl w DSJ4 :) Ciekawi mnie czy pan Jussi pomyśli nad urozmaiceniem rozgrywki w ten sposób..... A co do dźwięku to byłoby świetnie gdyby był taki dźwięk, ale w losowym odstępie czasu od momentu odepchnięcia od belki (2,3,4,5sekund) Byłoby trochę ciekawiej niż monotonni w 2 sekundy od momentu startu...
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

Dokładnie, ten dźwięk musi mieć różne odstępy czasu, żeby było urozmaicenie i nie było monotonii, zgadzam się z poprzednikiem. Wpadł mi kolejny pomysł... dobrze by było aby powstał nowy rodzaj kamery, nie mówie o tym freecamera, ale chodzi mi o jakąś stałą pozycje i całkiem ciekawie bylo by umieścić kamere przy wiatromierzach i tak od dołu podziwiać w powtórkach lot naszego skoczka, całkiem dobre by to było
Locked