[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
Bartek5035

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by Bartek5035 »

oooo ale screen z*****y! :D
haaa i moje cztery pomysły są! :D
zielona wykładzina na schodach, tabliczki belek, kawałki świerków na rozbiegu i nazwa skoczni na bannerze reklamowym za skoczkiem :D
i nie jestem pewien ale chyba dostrzegam dwu kolorowy kask :D
Image
Image
Winner WOT'S competitions: 35
Podium general classification of WOT: 10
Winner general classification of WOT: 5
mask

Post by mask »

Bartek5035 wrote: i nie jestem pewien ale chyba dostrzegam dwu kolorowy kask :D
z tym to do psychiatry się wybierz. To tylko padające światło...

Screen - marzenie ;)
mlody5

Post by mlody5 »

CO do screena - zaje*iocha (nie umiem inaczej wyrazić swoich uczuć ;)) a ten typ kamery faktycznie wygląda jak:
- scena z helikoptera
-FrreCam :D
Ale szkoda, że na szczycie skoczni nie ma budki:
ImageImage(dodaje obie fotki żebyście mogli porównać)
A co do forum... chyba Bartke ma rację, dużo postów jest albo zmieniana albo po prostu usuwana, bo czasami to tylko i wyłącznie moderatorowi coś nie pasuje...
Last edited by mlody5 on 20 Oct 2011, 18:07, edited 2 times in total.
Lipinski
Moderator

Post by Lipinski »

Bartek5035 wrote:z góry przepraszam ale!
to już k***a jest szczyt debilstwa i żądzy władzy....
rozumiem że Jussi wybrał kilku moderatorów z Polski, i z innych krajów... ale
w tematach gdzie ktoś, w tym też ja zapytam się o jakieś screeny, newsy lub date wydania fulla, to po jakimś czasie ktoś modyfikuje te posty lub je usuwa!!
Gdzie my k***a żyjemy!!!? w getcie jak za dawnych lat gdzie wszystko jest cenzurowane i zabraniało się wypowiadać publicznie??
co... bo ja widzę że na całym forum mediamondu panuje reżim!
jak coś nie pasuje to usuwają!!!
Żyjemy w wolnej Europie!!! i każda wypowiedź każdego człowieka powinna, a wręcz musi być zaakceptowana!!!
Koniec z kasowaniem postów!!!

Szczyt debilstwa to jest pieprzenie od rzeczy, a ty często to robisz.
ostatnio akurat ci nie usunąłem żadnego posta, ale nie dziwie się ze zrobił to ktoś inny,
często bywa tak ze twoich postów, albo nie da się czytać, albo nic nie wnoszą do dyskusji,
tak jak ten powyżej.
Total Start WC - 109./ Wins - 56./ Marathon - 9./ Podium - 84.
TDD 2009 - 2 position
TDD 2010 - 2 position
10th Anniversary Tournamenent - 1st
Winter Cup 09/10 - 1st.
4Hills 2011 - 2 position
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

Ja cie nie moge... Ten screen wygląda przegenialnie, o to chodzi ciesze się że WRESZCIE, coś nowego no congrat jestem zachwycony i taki pobudzony że szok ahhh jak już chciałbym skok oddać i inaugurować sezon w DSJ 4 w Kussamo. Super! :)
Luk

Post by Luk »

Ostatnio dużo grałem w F1 2011, lecz niestety w grze jest bug, że psują się save'y w drugim sezonie grania, więc odłożyłem grę na półkę. Teraz gram w różne gry, ale tak naprawdę w żadną długo nie gram. Więc - czekam z niecierpliwością na premierę pełnej wersji DSJ4, mam nadzieję, że wyjdzie ona prawdopodobnie pod koniec listopada :wink: I liczę na to, że wciągnie mnie na wiele miesięcy :P
A co do screena, to on jest genialny :P Już czuję jak lecę w Kuusamo na 140 metr.
A no właśnie - czy w pełnej wersji Jussi wprowadził też takie zmiany, że na danych skoczniach się leci nisko, ale daleko (jak np. Vikersund czy Kuusamo) na innych normalnie (Zakopane, Wisła) lub na jeszcze innych bardzo wysoko (jak np. mamut w Harrachovie czy w Planicy)?
Lipinski
Moderator

Post by Lipinski »

Żaden post nigdy nie został usunięty przez byle mi się widzi, jestem na tym forum od dłuższego czasu, wiem jak funkcjonowało kiedyś, jak i po wyjściu dsj 4, kiedyś nie byli potrzebni moderatorzy, większość aktywnych użytkowników dobrze znała się z samej gry online, nikt nie spamował nie pisał o rzeczach nieistotnych, no i przede wszystkim się szanował, po wyjściu 4 powstał dość spory zamęt, ogólnie większość postów teraz pisanych, jest przez użytkowników, którzy dołączyli po wyjściu 4,
no i co niektórzy pozostawiają po sobie pewien niesmak. Ja wchodząc na te forum chce przeczytać informacje dotyczące gry, a nie jakieś pierdoły,
Total Start WC - 109./ Wins - 56./ Marathon - 9./ Podium - 84.
TDD 2009 - 2 position
TDD 2010 - 2 position
10th Anniversary Tournamenent - 1st
Winter Cup 09/10 - 1st.
4Hills 2011 - 2 position
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

Lipinski wrote:Żaden post nigdy nie został usunięty przez byle mi się widzi, jestem na tym forum od dłuższego czasu, wiem jak funkcjonowało kiedyś, jak i po wyjściu dsj 4, kiedyś nie byli potrzebni moderatorzy, większość aktywnych użytkowników dobrze znała się z samej gry online, nikt nie spamował nie pisał o rzeczach nieistotnych, no i przede wszystkim się szanował, po wyjściu 4 powstał dość spory zamęt, ogólnie większość postów teraz pisanych, jest przez użytkowników, którzy dołączyli po wyjściu 4,
no i co niektórzy pozostawiają po sobie pewien niesmak. Ja wchodząc na te forum chce przeczytać informacje dotyczące gry, a nie jakieś pierdoły,
być może, akurat Ty wypełniałeś swoje obowiązki moderatora prawidłowo, ale ja mam na myśli ogół
:D ale full DSJ4 będzie ociekać :D
Image
Image
Winner WOT'S competitions: 35
Podium general classification of WOT: 10
Winner general classification of WOT: 5
amadeusz95

Post by amadeusz95 »

Siema, skąd Wy macie tego screena, Jussi go dał? Jest świetny, choć gdyby skoczka, trochę bardzie urealistycznić, było by fajnie, przynajmniej ja mam takie zdanie.
Bartek Palewicz

Post by Bartek Palewicz »

amadeusz95 wrote:Siema, skąd Wy macie tego screena, Jussi go dał? Jest świetny, choć gdyby skoczka, trochę bardzie urealistycznić, było by fajnie, przynajmniej ja mam takie zdanie.
Wybacz, ale czy tu jesteś aż tak GŁUPI? SKORO GO WIDZIAŁEŚ, TO MUSIAŁEŚ TEŻ WIDZIEĆ, ŻE JUSSI ZAŁOŻYŁ TEMAT Z TYM SCREENEM!
Image
Image
domin23

Post by domin23 »

Pewnie ją lekko podrasuje. Chciałbym aby można było polatać nartami skrzyżowanymi jak np. Kranjec, czy kiedyś Ingebrigtsen. Mile widziałbym też sylwetkę Jandy za najlepszych lat - głowa prawie za nartami oraz technikę Evensena czy Romoerena w kształcie litery H. Powinna być opcja przy tworzeniu skoczka zaznaczyć np. styl X (narty skrzyżowane), mocne wyłożenie na nartach, H - Evensen,Romoeren, czy styl normalny, taki jaki teraz mamy w grze :D
https://world-skimanager.pl - Ski Jumping Manager
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

Wiecie co Panowie, tak zerkam na tego screena, bo naprawde robi wrazenie i mysle, ze skoro skocznia Rukka w Kussamo jest tak fantastycznie odwzorowana to pozostale skocznie rowniez beda tak odwzorownae. Czaicie nasza Wielka Krokiew, Planice, Oslo Harrahov. To bedzie naprawde przelom w grach. Co do wyboru stylu skoczka pomysl jest naprawde fajny powinny byc te trzy style do wziecia, typu Jandy, Kranjica i Evensena, ale...obecny styl mi nie przeszkadza a style moga pojawic sie jako nowosc w przyszlych wersjach, poki co w zupelnosci wystarcza mi te pieknie odwzorowane objekty. Ja juz chce pogratulowac Jussiemu za nadchodzaca pelna wersje, a wiec CONGRATULATION JUSSI :-)
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

screen robi na mnie wielkie wrażenie. Skocznia wygląda świetnie, kamera widać że nie standardowa :), nie mogę się doczekać fulla. Tak zahaczając o wydanie: dobrze jednak Jussi zrobił że wydanie pełnej wersji nastąpi w tym okresie (tj, jesień - zima), jakoś tak klimatycznie ;)
grebmon

Post by grebmon »

Mateo1991 wrote:Wiecie co Panowie, tak zerkam na tego screena, bo naprawde robi wrazenie i mysle, ze skoro skocznia Rukka w Kussamo jest tak fantastycznie odwzorowana to pozostale skocznie rowniez beda tak odwzorownae. Czaicie nasza Wielka Krokiew, Planice, Oslo Harrahov. To bedzie naprawde przelom w grach. Co do wyboru stylu skoczka pomysl jest naprawde fajny powinny byc te trzy style do wziecia, typu Jandy, Kranjica i Evensena, ale...obecny styl mi nie przeszkadza a style moga pojawic sie jako nowosc w przyszlych wersjach, poki co w zupelnosci wystarcza mi te pieknie odwzorowane objekty. Ja juz chce pogratulowac Jussiemu za nadchodzaca pelna wersje, a wiec CONGRATULATION JUSSI :-)
Zastanawiajace jest czy na skoczniach takich jak Kuusamo, Lahti, Harrachov Jussi usadowi siatki zabezpieczajace od wiatru.. byloby naprawde super.. Co do Planicy to mam nadzieje, ze bedzie tam mozliwe wysokie latanie a na skoczni w Vike bedzie lecialo sie nisko.. To sprawi, ze gra bedzie mega mega mega realistyczna..
mlody5

Post by mlody5 »

niby tak, ale to też sprawi, że będą mega mega mega duże wymagania ;( Pisałem to już, ale nie moge sie powstrzymać - zaje*bisty screen :D
Locked