[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
Adziu

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by Adziu »

Na mój gust myszka ma kolosalne znaczenie. Na własnym przykładzie się o tym przekonałem, jeszcze za czasów deesjota 2.
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

ogólnie tylko bezprzewodowe myszki mogą mieć minimalne opóźniania... ale to takie już na siłę najtańsze.
Image
Image
Winner WOT'S competitions: 35
Podium general classification of WOT: 10
Winner general classification of WOT: 5
Lipinski
Moderator

Post by Lipinski »

Myszka robi różnice, jeżeli chodzi o profesjonalizm.
Same dpi, akurat różnicy wielkiej nie robi, tkz:, sensitivityi(czułość myszki) Bardziej chodzi o sam laser, jego precyzje, ukształtowanie myszki pod ręke(wygodność), zwłaszcza do gier zręcznościowych, a taką grą właśnie jest dsj. Ze świata gier zręcznościowych najbardziej popularne myszki to : Microsoft IE 1.1 Microsoft IE 3.0. logitech mx18 logitech g5 , razer deathadder , do tego jakaś dobra podkładka, najbardziej popularne są steelseries

Ja używam od 5 lat Microsoft IE 3.0 plus podkładka steelseries heavy,
co do a4tec, ładne, fajne itd :),tyle ze trzeba często wymieniać
Total Start WC - 109./ Wins - 56./ Marathon - 9./ Podium - 84.
TDD 2009 - 2 position
TDD 2010 - 2 position
10th Anniversary Tournamenent - 1st
Winter Cup 09/10 - 1st.
4Hills 2011 - 2 position
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

Tak piszecie na temat tych myszek, to ja wam coś powiem, do myszki trzeba się przyzwyczaić, ja nie zwracam uwagi na jakieś lasery czy ciężarki, kupujesz myche to ma ci leżeć wygodnie w dłoni i tyle. Później wyrabiasz sobie precyzje w skokach czy w innych grach i po sprawie.
PajWoj

Post by PajWoj »

A ja odchodząc od tematu myszek pomyślałem że można by było zrobić takie coś jak zmiana "imienia" skoczka treningowego.Np.zamiast Practice będzie Adam Małysz (przykład)
Moje rekordy:

Bad Mitterndorf:210.36

Lahti:130.23

Lillehammer:141.65

Zakopane:93.13

Tak wiem słabe.

UWAGA!! Klucz (chyba) kupie po wyjściu fulla. Na razie gram na Korhonenie. I'm a pirate!!
cruzzz112

Post by cruzzz112 »

Jak dla mnie to zero różnicy, uderzy w nas wtedy fala filmów na youtube z "niby" prawdziwymi rekordami, bo praktyka będzie wyglądała jak Puchar Świata.
greex1

Post by greex1 »

Areen wrote:
Lipinski wrote:Bardziej chodzi o sam laser, jego precyzje, ukształtowanie myszki pod ręke(wygodność)
Nareszcie prawdę powiadasz.
Co do wygody to w 100% się zgadzam. Przyszedł mi dzisiaj A4Tech, świetnie leży mi w ręce i od razu o wiele lepiej się jej użytkuje.
DSJ4 Beta 2 - WR Total Lenght, WR Bad Mitterndorf HS200 and Zakopane HS94
Online World Cup 2011/2012 - World Cup A - 3rd position
Online World Cup 2012/2013 - Ski Flying A winner
Online 4HT 2013/2014 - World Cup A - 3rd position
radeksar1995

Post by radeksar1995 »

Słuchajcie mam pomysł odnośnie kamery. Chodzi o specjalny typ kamery dla danej skoczni, tak jak jest w Engelbergu albo w Ga-Pa, można by ją włączyć jakimś skrótem np. S+F1
Tak żebyśmy na powtórce mogli poczuć jeszcze większy realizm zawodów, bo raczej skakałoby się na takiej kamerze ciężko.
Tak wiem że ma być coś w stylu free cam, ale chodzi mi tutaj o to aby Jussi zrobił takie specjalne ustawienia kamery dla konkretnych obiektów, można by to wykorzystać podczas gry, albo nie. Co o tym myślicie?
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

a ja ostatnio regularnie pobijam swoje rekordy!
i opanowałem za******ą technikę wybicia!, na progu robie mocne szarpnięcie, ale takie żeby się zbyt mocno nie wychylić i w tedy skoczek bardzo wysoko się wybija :D

- nie lepiej "fajną" ;) ? -bulwa11
Image
Image
cruzzz112

Post by cruzzz112 »

Ja wsadziłem w starego myszora baterie, żeby był cięższy, tylko mówię od razu to nie jest myszka bezprzewodowa, to myszka przewodowa, a bateria to ciezarek. Waży około 100g i dużo lepiej mi się skacze, bez porównania, więc waga też jednak wpływa na komfort, myszka nie skacze tak jak kiedyś :)

Co do kamery, to niby fajne dla tych co robią filmy, ja najwyżej skacze, więc do atmosfery wystarcza mi f1. Dzisiaj grałem, ustawiłem sobie zimę, fajnie było bo zima, śnieg, noc do szczęścia brakuje tylko komentarza. Wiem, że to nie RTL ale jednak z komentarzem byłoby super.
radeksar1995

Post by radeksar1995 »

Można napisać do Tomasza Zimocha żeby nagrał do gry o skokach pare komentarzy, myślę że mogłoby to wypalić, zapytalibyśmy Jussiego czy zgodziłby się na coś takiego, bo przecież p.Zimoch byłby zrozumiały tylko dla Polaków, ale jego komentarze są niesamowite ;) Jak oglądałem IO2010 to wyciszyłem telewizor i przyniosłem sobie radio, ustawiłem program pierwszy i słuchałem mojego ulubionego komentatora.
greex1

Post by greex1 »

radeksar1995 wrote:Można napisać do Tomasza Zimocha żeby nagrał do gry o skokach pare komentarzy, myślę że mogłoby to wypalić, zapytalibyśmy Jussiego czy zgodziłby się na coś takiego, bo przecież p.Zimoch byłby zrozumiały tylko dla Polaków, ale jego komentarze są niesamowite ;) Jak oglądałem IO2010 to wyciszyłem telewizor i przyniosłem sobie radio, ustawiłem program pierwszy i słuchałem mojego ulubionego komentatora.
Trochę nierealne, ja w sumie wolałbym Szarana posłuchać ;)

PS: Nowe PB lille :P 146.60 telemarkiem na online, jednak myszka ma duże znaczenie ;)
DSJ4 Beta 2 - WR Total Lenght, WR Bad Mitterndorf HS200 and Zakopane HS94
Online World Cup 2011/2012 - World Cup A - 3rd position
Online World Cup 2012/2013 - Ski Flying A winner
Online 4HT 2013/2014 - World Cup A - 3rd position
domin23

Post by domin23 »

Zapraszam wszystkich do udziału w managerze skoków narciarskich. Prowadzimy wybraną reprezentację, wysyłamy skoczków na zawody, kupujemy im sprzęt. Konkursy symulujemy w specjalnym programie napisanym tylko na potrzeby managera. Serdecznie zapraszam, wolne są dobre drużyny :)
http://managerworldtour.cba.pl
https://world-skimanager.pl - Ski Jumping Manager
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

Greex , dzisiaj, wiesz kiedy pokazałem Ci kto jest lepszy ;)
więc nie w myszce tkwi cała tajemnica, tylko liczy się talent i umiejętności
Image
Image
Locked