[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
Bartek Palewicz

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by Bartek Palewicz »

bulwa11 wrote::roll: wczoraj odpowiedział mi na pytanie o wydaniu więc jest ok ;)
Może byś napisał jego odpowiedź?
mlody5

Post by mlody5 »

Takie czekanie jest coraz to nudniejsze -> beta 1 była wydana w styczniu (I mesiąc). Teraz mamy wrzesień (IX) i to jest już 8 miechów czekania; Nie ma żadnej nowej wersji, granie tylko na 4 skoczniach jest okropne, chyba wszystkie błędy już są sprawdzone... straciłem 60zl na zakupienie własnego klucza, kupując w ciemno bo nie wiem, co będzie w FV.
dudolinho90

Post by dudolinho90 »

Dydux666 wrote:
bulwa11 wrote::roll: wczoraj odpowiedział mi na pytanie o wydaniu więc jest ok ;)
Może byś napisał jego odpowiedź?

Przeciez juz napisał, ze nie ma co sie łudzic ze do 30 listopada wyjdzie
Di Stefano

Post by Di Stefano »

czyli 2 miesiące jeszcze ;] Nie wiem albo będzie coś zupełnie nowego w pełnej wersji albo to jakieś żarty są. Ja bym wolał szczerze grę szybciej a potem jakieś nowe wersje żeby były udostępniane, bo przecież i tak jest dobrze, więc chciałbym aby od razu wydał grę jak już skończy skocznie.
Bartek Palewicz

Post by Bartek Palewicz »

mlody5 wrote:straciłem 60zl na zakupienie własnego klucza, kupując w ciemno bo nie wiem, co będzie w FV.
Twój problem. Kupiłeś betę, a nie FV, więc nie narzekaj. Widocznie kupiłeś tą grę pochopnie. Beta jest stworzona do TESTOWANIA.
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

ja od formatu pod koniec sierpnia nawet nie instalowałem dsj4... nawet 3
dudolinho90

Post by dudolinho90 »

odbiegajac od tematu to jest cos co mi bys sie przydalo w FV byc moze juz ktos wspominal ale chodzi mi o to zebym mogl co najmniej zapisac 2 stany gry bo jeden jak grasz dlugi a akurat Cie najdzie ochota na rozegranie turnieju 4 skoczni lub cos podobnego to tracisz caly stary puchar
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

dziwicie się wszyscy że to tak długo trwa, ale trzeba sobie uświadomić że Jussi tworzy tą grę sam, więc po raz kolejny radze wam trochę dajcie sobie luzu, a nie naskakujcie, że tak długo i, że czekanie jest nudne bo to się staje powoli żenujące. Tylko wymagacie i jeszcze co niektórzy narzekają, że sama gra jest droga. To już jest kpina według mnie.

Albo kolejna sprawa: "straciłem 60zl na zakupienie własnego klucza, kupując w ciemno bo nie wiem, co będzie w FV." -> Kazał Ci ktoś kupować ? Trzeba było grać w darmową wersję albo w ogóle.
dudolinho90

Post by dudolinho90 »

wiesz co bulwa to nie chodzi o to, ze ktos naskakuje i chyba wszyscy wiedza, ze jest to gra robiona przez jednego czlowieka, mysle ze nawet jakby Jussi napisal premiera luty 2012 to juz by bylo o wiele lepiej bo wiedzieli by co aktualnie dzieje sie z gra. Ja osobiscie nie uwazam, ze gra jest droga bo daje mnostwo funu za jedyne 60 zl . Nie mozesz sie dziwic ludziom, ze w koncu zaczyna to czekanie ich meczyc skoro zaplacili to jakies tam prawa do gry maja a Ty ciagle wyjezdzasz z tym ze "kto Ci kazal kupowac?" wiem, ze masz taktyke bronienia Jussiego i okej rozumiem ale tez musisz zrozumiec innych, ktorzy kupili bo chcieli!!
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

ale wiedzieli o tym że przyjdzie im czekać. Kupując przedwcześnie klucz zgodzili się czekać przez nieokreślony okres czasu więc nie mają co teraz narzekać. I tak, bronię Jussiego bo śmieszy mnie to że ludzie się 'nudzą czekaniem' i jęczą bez powodu.
mask

Post by mask »

ja popieram bulwę i dodam, że DSJ4 nie jest jedyną grą na komputer na świecie. Zagrajcie w coś innego (polecam minecrafta ;)), a nie trujecie ciagle "kiedy FV". Żenada po prostu...
szymbar15

Post by szymbar15 »

Proszę, nie kasujcie nawet TEGO postu.

Mi też Deluksik się nudzi. To nie prawda, że się przygotowywuję, napisałem tak Florkowi, gdyż szczerze mu kibicuję, często wbijam na http://www.dsjtournaments.com i obczajam sobie jego skoki. Nie ruszyłem De Es Jota od... Lipca. Nawet trójki. Nawet dwójki. Ech, nie ma to jak włożyć 150% wysiłku w nowy projekt i -50% na aktualną pełną grę... Ech, gdzie DSJ3 v1.8? Gdzie te przynajmniej 4 nowe skocznie? No Homo Sapiense (Sapiense - Człowiek myślący rozumny z dwoma sapiense)...
Paradoks jest w tym, że gdy zrobi się ciekawiej, skończy się onlajn.
Ale przynajmniej znalazłem sobie zajęcie
I jestem tam codziennie. Możecie mnie znaleźć na http://www.dshack.org/forum/ , jestem na tej stronie trzeci miesiąc a dorównuję nie jednemu niezłemuy hackerowi. Jestem Niebieskim Yoshim w Różowym Jajku. Mówię wam, hackowanie to lepsza zabawa niż rozwalanie ludka i nart po raz 20000czny.

Sądzę, że nadal miałbym szansę wygrać z Wiktorem, gdyż przeglądając te turnieje trudno o 211 metrów. A ja skaczę na różnych wiatrach 210-215m. Dziś przetestowałem.
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

nic z tego nie zrozumiałem szymbar...
a słyszeliście że Małysz pojedzie w Dakarze - Pajero T1 :D
już nie Porshe a Mitsubishi :D
mask

Post by mask »

hehe, to może Jussi by jakąś rajdówke wydał teraz? :D
szymbar15

Post by szymbar15 »

Mi też Deluksik się nudzi. To nie prawda, że się przygotowywuję, napisałem tak Florkowi, gdyż szczerze mu kibicuję, często wbijam na http://www.dsjtournaments.com i obczajam sobie jego skoki. Nie ruszyłem De Es Jota od... Lipca. Nawet trójki. Nawet dwójki. Ech, nie ma to jak włożyć 150% wysiłku w nowy projekt i -50% na aktualną pełną grę... Ech, gdzie DSJ3 v1.8? Gdzie te przynajmniej 4 nowe skocznie? No Homo Sapiense (Sapiense - Człowiek myślący rozumny z dwoma sapiense)...
Paradoks jest w tym, że gdy zrobi się ciekawiej, skończy się onlajn.
Ale przynajmniej znalazłem sobie zajęcie
I jestem tam codziennie. Możecie mnie znaleźć na http://www.dshack.org/forum/ , jestem na tej stronie trzeci miesiąc a dorównuję nie jednemu niezłemuy hackerowi. Jestem Niebieskim Yoshim w Różowym Jajku. Mówię wam, hackowanie to lepsza zabawa niż rozwalanie ludka i nart po raz 20000czny.

Sądzę, że nadal miałbym szansę wygrać z Wiktorem, gdyż przeglądając te turnieje trudno o 211 metrów. A ja skaczę na różnych wiatrach 210-215m. Dziś przetestowałem.
No trudno nie zrozumieć, ale postaram się odpowiedzieć szerzej. Nie lubię wypocin na więcej niż 20 zdań :/
Deluxe Ski Jump straciło już sens. Na online wchodzi coraz mniej ludzi, coraz mniej nowych graczy, no i brak perełek. O ile Wiktor na prawdę jest zarąbisty, o tyle nikt co dochodzi w pierwszym miesiącu nie osiągnie 1005. (Ja pierwszego dnia wbiłem 1200). W Deluxe Ski Jump staram się nie grać, mam teraz bardzo ważną misję, jest nią stworzenie porządnego hacka tekstur, (Dokładniej - 32), więc jeśli jest tu jakiś grafik, chętnie przyjmę pomoc. Nie, to są małe obrazki, nie większe niż 128x32. Jussi cały czas "pracuje" nad DSJ4, choć teraz nie ma żadnych sugestii, więc nie wiem, co teraz robi. A biedne DSJ3? Nadal ma rzesze fanów. Nadal jest najnowszą ukończoną grą. Ale ukończenie nie oznacza zakończenia projektu. Nie można spoczywać na laurach. Szczerze mówiąc, jestem zdania, że DSJ teraz traci fanów. Kiedyś na sobotnie turnieje wbijało 80 personów, może 70, a teraz 50 to maks. I będzie spadać. Co za tym idzie, najlepsi przestają grać gdyż im się nie opłaca, bo nie zdobędą ratingu. A wtedy trochę słabsi, i jeszcze trochę, i jeszcze. I dochodzi do obecnego stanu DSJ3.
Tak, słyszałem o Małyszu, mam nadzieję, że się nie zabije. Ktoś musi powrócić z emeryturki :)
Co do tego forum o hackowaniu, jestem fanbojem Nintendo. Nintendo jest święte i muszę mieć wszystkie jej konsolki, ale to głównie dlatego, że pracuję w redakcji w http://www.yamihoshi.nl , a więc wszystkie plotki o moim wieku "12 lat", "14 lat", "15 lat", są nieprawdziwe. Mam 19 i 20 skończę dopiero za rok 19 Sierpnia (Dawajta wtedy na lan-party! xD) Na tej stronie o hackowaniu poznałem kilku niezwykłych ludzi, Holendrów, Niemców, Hiszpanów, nawet Wenezuelczyka! Każdy ma taką samą pasję - by zniszczyć kod. Zostało nam tylko kilka tysięcy nierozwalonych linijek i rozwalenie ich w hex editorze trochę potrwa. Właściwie, próbują już 6 rok. Ja trzeci miesiąc. I od kiedy się pojawiłem, odkrycia nie są kwestią lat, tylko godzin. Co godzinę coś nowego się udaje. Przy tylko 5 aktywnych hackerach (z czego jeden to kobieta i już się znudziła, ale, że jest adminką, to ma problem... :)) Mój nick: http://www.dshack.org/forum/index.php?/ ... -pink-egg/
Co do rozwalania skoczka, wiecie, skakanie z belki 42 jest podniecające, do czasu kiedy twój zawodnik nie rozbije się stutysięczny raz. Wtedy nagrywasz skoki na Frapsa, myślisz, że przynajmniej nubki się będą podniecać, ale nie, maksimum obejrzeń (Z keywordem Adam Małysz w tytule) to 590. (Nieaktualne - właśnie sześćsetny widz!) Możecie mi pomóc klikając Włot tu: http://www.youtube.com/user/szymbar15?feature=mhee i oglądając jakiś filmik o Deesjocie/Trackmanii/Mario Karcie... Tjaaaa
Locked