[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
Bartek5035

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by Bartek5035 »

bulwa11 wrote:to może by tak zapytać Jussiego ;) ?
widzisz bulwa, zapytał bym ale zaraz usuniesz to z forum, więc myślę że najlepiej będzie jak ty go zapytasz
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

Więc jest tak. Nie ma jeszcze znanej daty wydania pełnej wersji. Być może nastąpi to na początku sezonu skoków, jednak nie wiadomo. Wcześniejsze wydanie = mniej funkcji/skoczni.
Tak jak w przypadku wcześniejszej wersji (DSJ3) praca nad czwórką nie zakończy się po jej wydaniu, czyli możemy chyba się spodziewać aktualizacji (jak np. DSJ 3.1.2 itp.)

Więc uspokajam: w najbliższym czasie nie powinniśmy się niczego spodziewać ;).

Proszę nastawiać się więc na Kuusamo (końcówka Listopada), ale nie traktować tego jako pewnik.

Pozdrawiam
dudolinho90

Post by dudolinho90 »

czyli tak jak ktoś pisał JUSSI jest niepoważny i troszke zaczyna pomiatac ludzmi ... ludzie na prawde sa cierpliwi czekaja juz od stycznia ale teraz chyba juz moga sie niepokoic ... wierze, ze full zmiecie wszystko co jest na rynku ;p ale tyle niepewnosci jest juz zenujace gdyby Jussi chociaz wrzucał jakies screeny albo linijki ze zmianami jakie zaszly w fullu to to czekanie bylo by przyjemniejsze.
Di Stefano

Post by Di Stefano »

właśnie, a takie czekanie tylko zniechęca ewentualnych nabywców gry, mógł by wrzucać filmiki ze skokami, opcjami, edytowaniem zawodników, jak to robi np. KONAMI w serii Pro Evolution Soccer.
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

dudolinho90 wrote:czyli tak jak ktoś pisał JUSSI jest niepoważny i troszke zaczyna pomiatac ludzmi ... ludzie na prawde sa cierpliwi czekaja juz od stycznia ale teraz chyba juz moga sie niepokoic ... wierze, ze full zmiecie wszystko co jest na rynku ;p ale tyle niepewnosci jest juz zenujace gdyby Jussi chociaz wrzucał jakies screeny albo linijki ze zmianami jakie zaszly w fullu to to czekanie bylo by przyjemniejsze.
hehe nie będzie miał czego zmiatać, bo nikt gier o skokach nie produkuje oprócz Jussiego
dudolinho90

Post by dudolinho90 »

celowo nie napisaełem ze gry o skokach albo sportowe tylko ze wszystkich gier na rynku ;p wiem, ze nie ma szans ale trzeba wierzyc :)
mnie jeszcze martwi, ze jussi wgl jakos cicho na forum jest ... a jak pisze Di Stefano wiecej osob sie zniecheci juz teraz boom na dsj 4 minal hmmm w lipcu kiedy to data 15 lipca byla wyssana z palca.
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

Nikt nikomu nie kazał kupować klucza. Nikt też nie zmusza do grania w wersje Beta. Gdyby nie beta była by cisza, DSJ4 byłaby zapowiedziana na koniec roku i każdy by bez problemu czekał sobie grając w DSJ3 i nikt by nie mówił, że 'ludzie się zniechęcają'. Więc trochę spokoju proponuje bo nikt nigdy nie obiecywał że gra wyjdzie zaraz.
dzamper

Post by dzamper »

Di Stefano wrote:Denerwujące jest to to trochę takie nie poważne z jego strony, wydawca każdej liczącej się gry zawsze podaje dokładną datę, na początku może przybliżoną, ale przynajmniej wiemy co i jak a tutaj nie wiemy czego się spodziewać bo przecież 4 kwartał to może być za 2 tyg albo za 3 miesiące...
Właśnie dlatego większość gier komercyjnych ma liczne błędy — kiedy nadejdzie termin premiery, nie mogą nic więcej zrobić. Jussi sam nie wie, kiedy skończy implementować nowe rzeczy, jak zostanie mu czas, to może coś dopisać, może też grę wydać — nic nie musi, bo jest twórcą niezależnym :P Tak to właśnie działa, nie ma w tym nic niepoważnego.
Di Stefano

Post by Di Stefano »

ok, ale zawsze są jakieś aktualizacje do wszystkich gier, i szczerze to wole czekać oglądając jakieś filmy, screeny itd. Bulwa masz racje z tym że gdyby nie było bety to by teraz nie było tej dyskusji i był by spokój, ale przecież Jussi wydając betę musi się liczyć z tym że robi ludziom 'apetyt' na FV. Gdyby na oficjalnej stronie Mediamond'u były ciągle jakieś newsy dotyczące gry przyciągnęło by to uwagę nowych klientów Jussiego. I nam było by lżej, a tak to nawet nie wiemy czego się można spodziewać po pełnej wersji. A co do dzamper'a to nie chce nic mówić ale część gier komercyjnych jest bardzo dobra, nie wszystkie, a DSJ również ma liczne błędy przynajmniej jeśli chodzi o betę.
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

no ale jakby się zastanowić to jakie newsy ? "napisałem dzisiaj nową skocznie" ?. no bo teraz to praktycznie Jussi zajmuje się tylko dodawaniem skoczni, a o innych elementach wiemy bo czasem piszę coś na forum.
Screeny no trochę się zgodzę, ale to zabiera nie potrzebnie czas.
dzamper

Post by dzamper »

Di Stefano wrote:ok, ale zawsze są jakieś aktualizacje do wszystkich gier, i szczerze to wole czekać oglądając jakieś filmy, screeny itd. Bulwa masz racje z tym że gdyby nie było bety to by teraz nie było tej dyskusji i był by spokój, ale przecież Jussi wydając betę musi się liczyć z tym że robi ludziom 'apetyt' na FV. Gdyby na oficjalnej stronie Mediamond'u były ciągle jakieś newsy dotyczące gry przyciągnęło by to uwagę nowych klientów Jussiego. I nam było by lżej, a tak to nawet nie wiemy czego się można spodziewać po pełnej wersji. A co do dzamper'a to nie chce nic mówić ale część gier komercyjnych jest bardzo dobra, nie wszystkie, a DSJ również ma liczne błędy przynajmniej jeśli chodzi o betę.
Straciłem wiarę w ludzkość.

Po pierwsze, jeśli aktualizacja naprawia jakieś błędy, to dobrze, ale niedobre jest to, że one w ogóle były.
Po co ci oglądać filmy, screeny, skoro możesz [werble] zagrać. Zmiany nie będą na tyle rewolucyjne, żeby screen czy film czymś namieszał.
Nikt nie robi nikomu apetytu, wersja beta jest TYLKO DO ZNAJDYWANIA BŁĘDÓW, na co sam się zgadzasz podczas KAŻDEGO uruchomienia gry.
„Mediamond'u”, „dzamper'a” — płacą ci za każde użycie apostrofu, że wciskasz go tam, gdzie nie jest on w ogóle potrzebny?
Czego spodziewać się po pełnej wersji wiesz po tym, co pisze Jussi na forum.
A gdzie ja napisałem, że gry komercyjne nie są dobre.
Każda wersja beta jest po to, żeby wyłapać błędy przed ostatecznym wydaniem, więc nie wiem, czemu dziwi cię ich obecność w grze.
Di Stefano

Post by Di Stefano »

bulwa11 wrote:no ale jakby się zastanowić to jakie newsy ? "napisałem dzisiaj nową skocznie" ?. no bo teraz to praktycznie Jussi zajmuje się tylko dodawaniem skoczni, a o innych elementach wiemy bo czasem piszę coś na forum.
Screeny no trochę się zgodzę, ale to zabiera nie potrzebnie czas.
no to prawda z tymi newsami, ale nie zaszkodziło by gdyby np. dodał liste aktualnych skoczni i przy każdej pare screenów, dodał filmiki ze skokami, nie chce się z nikim kłócić tylko tak mówię
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

Ja tam jestem cierpliwy :). Co prawda czwarty kwartał 2011 roku już trwa i Jussi rzeczywiście, mógłby podać chociaż pewny miesiąc, konkretniej się określić. Ale spokojnie panowie myślę, że na początku października dowiemy się kiedy wystartuje full. Do tego czasu, można pograć w coś innego, zająć się pracą, nauką, spotkać się z kumplami. Czekanie odrazu lepiej mija :)
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

hey... a może Jussi milczy na forum bo coś mu się stało??....
odpukać...
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

:roll: wczoraj odpowiedział mi na pytanie o wydaniu więc jest ok ;)
Locked