Wątpię, żeby się dało tylko na jedną osobę. Zrobisz reinstall DSJ i gubisz klucz. I wtedy tracisz 60 zł.Mateo1991 wrote:Myślę, że raczej nikt nie będzie zgadywał kodu rejestracyjnego. Dokładnie jest tak jak mówisz, już prędzej w totka szósteczke trafisz
. Ale wiecie co mam na myśli, że napewno jak ktoś zakupi kod to będzie jak w poprzednich częściach, wersje tego kodu będą pojawiały się na forach stronach aż w końcu może któryś się trafi. Jest tyle stron na których można kody umieszczać, że w głowie się nie mieści, ostatnio często dość spotykanym źródłem jest "JU TJUB" kto nie doda jakiegoś filmiku ze skokiem odrazu jest info pod filmikiem, (klucz na gg pisać! idp.). Dość ciekawym zjawiskiem są również ludziki którzy dają kod w zamian za sms-a za 18zł lub taniej
. Dla samego Jussiego i firmy na pełniaka myślę że każdego stać. Mam nadzieje że w tej wersji Jussi stworzy takie zabezpieczenia, że klucz będzie działać tylko na osobę która go zakupiła i nic innego.
[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!
Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!
-
Prawda jest taka, ze nic nie mozna zrobic Jussi jest sam a z piractwem nie radzą sobie takie tuzy jak SONY czy MICROSOFT wiec pewnie spsob rejestracji nawet nie ulegnie zmianie.
Hi!
I played today on piano Polish national anthem and put it on YouTube! If somebody is interested to listen to it, URL is http://www.youtube.com/watch?v=CFd11Soials
Enjoy and commenting is allowed
I played today on piano Polish national anthem and put it on YouTube! If somebody is interested to listen to it, URL is http://www.youtube.com/watch?v=CFd11Soials

Petri Kähkönen
My YouTube-channel (piano videos, for example my own compositions, arrangements etc.): http://www.youtube.com/user/BachJose -
My YouTube-channel (piano videos, for example my own compositions, arrangements etc.): http://www.youtube.com/user/BachJose -
-
Jose_Bach wrote:Hi!
Good job !!
-
WOW! this is fantastic. Very good job Jose
-
Ciekawa jest jedna rzecz że przeciętny Polak prędzej by zagrał jakąś piosenkę niż hymn narodowy...
-
Very good! Ungloblish!Jose_Bach wrote:Hi!
co Ty chrzanisz? wystarczy wyslac emaila do Jussiego ze swoimi danymi i oddsyla Ci klucz na Twoja skrzynkeKubicaR wrote:Wątpię, żeby się dało tylko na jedną osobę. Zrobisz reinstall DSJ i gubisz klucz. I wtedy tracisz 60 zł.Mateo1991 wrote:Myślę, że raczej nikt nie będzie zgadywał kodu rejestracyjnego. Dokładnie jest tak jak mówisz, już prędzej w totka szósteczke trafisz
. Ale wiecie co mam na myśli, że napewno jak ktoś zakupi kod to będzie jak w poprzednich częściach, wersje tego kodu będą pojawiały się na forach stronach aż w końcu może któryś się trafi. Jest tyle stron na których można kody umieszczać, że w głowie się nie mieści, ostatnio często dość spotykanym źródłem jest "JU TJUB" kto nie doda jakiegoś filmiku ze skokiem odrazu jest info pod filmikiem, (klucz na gg pisać! idp.). Dość ciekawym zjawiskiem są również ludziki którzy dają kod w zamian za sms-a za 18zł lub taniej
. Dla samego Jussiego i firmy na pełniaka myślę że każdego stać. Mam nadzieje że w tej wersji Jussi stworzy takie zabezpieczenia, że klucz będzie działać tylko na osobę która go zakupiła i nic innego.

Nie wiem po co wymyślacie cuda....Tak czy siak DSJ zostanie złamany, nawet jeśli by go DRMem zabezpieczyć. Nie ma sensu robić takich rzeczy. Kto będzie miał kupić grę to i tak ją kupi,a ta edycja na pewno przyniesie bardzo duży zysk...z resztą jakby Jussi na tym nie zarabiał to na pewno by nie siedział i nie dłubał ciągle przy kolejnych edycjach. Dajcie na luz zwieraczom, bo widzę,że kilka osób w jakichś obrońców prawa się tutaj zmienia...Po za tym nie ma takiej gry której nie da się spiracić
To tyle ode mnie piona

Niestety nie zgodzę się z Tobą są zabezpieczenia których nie da się spiracić ale nie jest to opłacalne. Piractwo było jest i będzie dopóki ceny gier nie będą na niskim poziomie a najlepiej za darmo;]. Szczerze powiem, że z wiekiem piracenie przestaje bawić i woli się oryginały;]FeRu wrote:Nie wiem po co wymyślacie cuda....Tak czy siak DSJ zostanie złamany, nawet jeśli by go DRMem zabezpieczyć. Nie ma sensu robić takich rzeczy. Kto będzie miał kupić grę to i tak ją kupi,a ta edycja na pewno przyniesie bardzo duży zysk...z resztą jakby Jussi na tym nie zarabiał to na pewno by nie siedział i nie dłubał ciągle przy kolejnych edycjach. Dajcie na luz zwieraczom, bo widzę,że kilka osób w jakichś obrońców prawa się tutaj zmienia...Po za tym nie ma takiej gry której nie da się spiracićTo tyle ode mnie piona
Podaj chociaż 1 takie zabezpieczenie funkcjonujące obecnie...Miało nim być min. StarForce...który na początku faktycznie był trudny do złamania,ale łatwo dało się go obejść. Drugim takim zabezpieczeniem miał być DRM od Ubisoftu a nie wytrzymał nawet doby
Nie ma zabezpieczeń nie do złamania....więc albo prawisz jakies "Urban Legends",albo masz dostęp do informacji z tajnych laboratoriów gdzie takie zabezpieczenia opracowują.
Ciągle natomiast sprawdza się zasada,że im bardziej skomplikowane zabezpieczenie tym łatwiej je złamać lub chociażby obejść. Wracając do DSJ...nawet jeśli chcecie żeby sprawdzana licencja była przy ciągłym uruchomieniu czy weryfikacja klucza to się bardzo zdziwicie jak łątwo można takie coś obejść tworząc sobie lokalny serwer widmo z którym gra będzie się łaczyć i przechodzić weryfikacje...na podobnej zasadzie działa DRM. Także nie ma co wymyślać cudów. A to że gry kosztują bardzo dużo to zupełnie inna kwestia. Sądzę że jednym z głównych powodów dla których ludzie piracą jest fakt iż często kupione gry za dość grube pieniądze okazują się chłamem, nie wartym nawet połowy tej ceny...po takich przygodach człowiek mówi sobie" nigdy wiecej nie dam się wydymać" no i człowiek staje się kolejnym elementem pirackiej machiny. To oczywiście 1 z wielu powodów,oczywiście nie głównych.
Drugą sprawą jest to,że prawo jest jakie jest i wg niego nie wolno odsprzedać gry drugiej osobie. Na aukcjach internetowych jest mnóstwo gier które można odkupić od kogoś po okazyjnej cenie z oryginalnym kluczem itp itd,a w świetle prawa jest to zwykłe piractwo....zgubiłem wątek
..jak sobie przypomnę co miałem jeszcze napisać to niezwłocznie to zrobie 

Ciągle natomiast sprawdza się zasada,że im bardziej skomplikowane zabezpieczenie tym łatwiej je złamać lub chociażby obejść. Wracając do DSJ...nawet jeśli chcecie żeby sprawdzana licencja była przy ciągłym uruchomieniu czy weryfikacja klucza to się bardzo zdziwicie jak łątwo można takie coś obejść tworząc sobie lokalny serwer widmo z którym gra będzie się łaczyć i przechodzić weryfikacje...na podobnej zasadzie działa DRM. Także nie ma co wymyślać cudów. A to że gry kosztują bardzo dużo to zupełnie inna kwestia. Sądzę że jednym z głównych powodów dla których ludzie piracą jest fakt iż często kupione gry za dość grube pieniądze okazują się chłamem, nie wartym nawet połowy tej ceny...po takich przygodach człowiek mówi sobie" nigdy wiecej nie dam się wydymać" no i człowiek staje się kolejnym elementem pirackiej machiny. To oczywiście 1 z wielu powodów,oczywiście nie głównych.
Drugą sprawą jest to,że prawo jest jakie jest i wg niego nie wolno odsprzedać gry drugiej osobie. Na aukcjach internetowych jest mnóstwo gier które można odkupić od kogoś po okazyjnej cenie z oryginalnym kluczem itp itd,a w świetle prawa jest to zwykłe piractwo....zgubiłem wątek

no właśnie gry kosztują majątek a są najczęściej słabe. Wyjątkiem jest np. DSJ którego zakupiłem bez żadnego zastanowienia i w ciemno (bo w trakcie etapu bety gry). Więc są wyjątki za które z chęcią zapłacę aby wspomóc twórców. Ale takich pozycji jest coraz mniej...
Niewiele wydawców wydaje wersje demonstracyjne i przez to kupujemy coś w ciemno. Chcesz poznać coś czego nie da się obejść? Bardzo proszę. Serwer na którym są pliki gry i do Ciebie przez neta transmitowany jest jedynie obraz gry coś na zasadzie filmu na youtube. Nie mów mi, że potrzeba neta bo w dzisiejszych czasach praktycznie każdy kto ma komputer ma internet.