[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
Locked
Kajek
Moderator

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by Kajek »

greex1 wrote:
Kajek wrote:W regulaminie tego forum widnieje że piszemy tutaj w języku angielskim, tematy w których możemy pisać w języku ojczystym są ukłonem w naszą stronę od Jussiego, on sam też nie wydaje nam DSJ po fińsku, tylko po angielsku.
Jeśli tematy wyraźnie się dublują, to nie widzę sensu poruszania go i w angielskim temacie i polskim.
Wiesz, sorry, ale takie posty mnie denerwują. "Jussi robi ukłon w naszą stronę" - a ma tego nie robić kosząc tyle kasy od polaków? Zobacz ile polskich graczy gra w DSJ, a ile fińskich/anglojęzycznych...
Jego wina że tyle polaków gra? Zresztą, tak to Ci przeszkadza, zaraz znów zarzucisz reklamą do swojego serwisu bo tutaj tak źle, nikt tutaj nikogo nie trzyma na siłę.
http://epgaming.net/ - Jedyny aktywny turniej DSJ3 na świecie!
http://epgaming.net/ - Only active DSJ3 tournament in the world!
greex1

Post by greex1 »

Kajek wrote:
greex1 wrote:
Kajek wrote:W regulaminie tego forum widnieje że piszemy tutaj w języku angielskim, tematy w których możemy pisać w języku ojczystym są ukłonem w naszą stronę od Jussiego, on sam też nie wydaje nam DSJ po fińsku, tylko po angielsku.
Jeśli tematy wyraźnie się dublują, to nie widzę sensu poruszania go i w angielskim temacie i polskim.
Wiesz, sorry, ale takie posty mnie denerwują. "Jussi robi ukłon w naszą stronę" - a ma tego nie robić kosząc tyle kasy od polaków? Zobacz ile polskich graczy gra w DSJ, a ile fińskich/anglojęzycznych...
Jego wina że tyle polaków gra? Zresztą, tak to Ci przeszkadza, zaraz znów zarzucisz reklamą do swojego serwisu bo tutaj tak źle, nikt tutaj nikogo nie trzyma na siłę.
Też mi wytłumaczenie...181 polaków około ma fulla - 181x15euro = 2715 euro. Czyli za taką kasę ukłonem jest pozwolenie na polski temat... :? . Poza tym to polacy podtrzymują w dużym stopniu popularność tej gry - aktualnie mimo wersji BETA już tyle osób zakupiło klucz, jeszcze raz tyle dojdzie jak wyjdzie full...Tak więc polacy którzy tworzą minimum 1/2 społeczności tej gry, mają pisać na oficjalnym forum gry tylko i wyłącznie po angielsku? Nie mówię, że tutaj jest źle, lecz nie zgadzam się z tobą, że jest to ukłon w naszą stronę...Zresztą ile postów dzięki temu dochodzi do statystyk forum :)

Dzisiaj nowe PB w lahti :P Celuje w pierwszą 20 w sobotę.
DSJ4 Beta 2 - WR Total Lenght, WR Bad Mitterndorf HS200 and Zakopane HS94
Online World Cup 2011/2012 - World Cup A - 3rd position
Online World Cup 2012/2013 - Ski Flying A winner
Online 4HT 2013/2014 - World Cup A - 3rd position
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

ja dzisiaj pobiłem rekord w Zakopanem :D
akurat do kompletu, od środy pobiłem wszystkie swoje rekordy :D
Image
Image
Winner WOT'S competitions: 35
Podium general classification of WOT: 10
Winner general classification of WOT: 5
Kajek
Moderator

Post by Kajek »

Też mi wytłumaczenie...181 polaków około ma fulla - 181x15euro = 2715 euro. Czyli za taką kasę ukłonem jest pozwolenie na polski temat... :? . Poza tym to polacy podtrzymują w dużym stopniu popularność tej gry - aktualnie mimo wersji BETA już tyle osób zakupiło klucz, jeszcze raz tyle dojdzie jak wyjdzie full...Tak więc polacy którzy tworzą minimum 1/2 społeczności tej gry, mają pisać na oficjalnym forum gry tylko i wyłącznie po angielsku? Nie mówię, że tutaj jest źle, lecz nie zgadzam się z tobą, że jest to ukłon w naszą stronę...Zresztą ile postów dzięki temu dochodzi do statystyk forum :)
To napisz do Jussiego aby udostępnił nam cały Polski dział, przedstaw mu swoje argumenty i zobacz jak odpowie. Statystyki forum? nie wiem co do ma do czego, u Jussiego liczy się jakość a nie ilość, w czym Polacy raczej nie pomagają... cieszcie się, że nie musimy pisać po Fińsku, że mamy temat w którym mimo angielskiego forum piszemy po Polsku, i że jest on moderowany jeszcze z przymrużeniem oka, bo połowa postów pod względem meteorytyki, ortografii i sensu nadaje się do wywalenia.
mask

Post by mask »

To według Ciebie co powinno się pisać w tym temacie, że połowa postów się nie nadaje? :?
Kajek
Moderator

Post by Kajek »

Nie co, tylko jak. 30 postów o tym że ja skacze z f1 a on z f2 nie jest pasjonującą dyskusją którą charakteryzuje wymiana argumentów za/przeciw danej racji.
Mistrz

Post by Mistrz »

To może ja narzucę nowy wątek. Otóż pojawiły się u mnie niestety problemy z grą objawiające się charakterystycznym "skakaniem" obrazu w szczególności podczas upadku ale też nierzadko podczas udanego lądowania. Nie ukrywam, że jest to strasznie frustrujące. Nie wiem z czego ten problem się wziął ale podejrzewam, że od nowych (najnowszych) sterowników do Nvidii GeForce. Czy ma ktoś podobny problem do mojego?
greex1

Post by greex1 »

Mistrz - czasami mam dokładnie to samo. Klatkuje mi po lądowaniu, czasem na rozbiegu, nie znalazłem przyczyn problemu. PS: Też mam GeForca. - jaki model masz?

Po co mam pisać? Na razie jest jeden temat i wystarcza. Możesz marudzić, że posty są złe, jak będzie 1000 odpowiedzi dziennie, ale obecnie nie jest ich tak sporo, i bynajmniej ja nie widzę problemu.
DSJ4 Beta 2 - WR Total Lenght, WR Bad Mitterndorf HS200 and Zakopane HS94
Online World Cup 2011/2012 - World Cup A - 3rd position
Online World Cup 2012/2013 - Ski Flying A winner
Online 4HT 2013/2014 - World Cup A - 3rd position
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

powodów może być bardzo wiele. Np. wirus, działające w tle aplikacje pożerające zasoby, uszkodzona karta, złe stery...
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

Ja polecił bym ci odinstalowanie i zainstalowanie ponowne gry, może się uda rozwiązać problem. Dzisiaj Jussi napisał że usunie dziwięki śmigłowca z kamer F9 i F10. I dobrze wnerwiały mnie. :)
dudolinho90

Post by dudolinho90 »

mi to nie przeszkadzalo bo rzadko uzywam tych kamer jedynie dla zabawy w treningu bo czasami sie na nich fajnie skacze ale ze wzglesu na to ze sa ruchome czasem drzewa zaslaniaja a kat widoku jest daleki od zadowalajacego ; )ale mimo wszystko dobrze slychac co sie dzieje z DSJ; )
Image

Image
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

ja miałem to samo...
co minute przez 10-15 sekund gra klatkowała!
i tak co minute sie działo!
Zróbcie najlepiej reinstal wszystkich niepotrzebnych programów z kompa, pousuwajcie zbędne pliki i foldery, zainstalujcie CCleaner i oczyście dyski, rejestr i ogólnie wszystko!
Image
Image
Winner WOT'S competitions: 35
Podium general classification of WOT: 10
Winner general classification of WOT: 5
sirLeon93

Post by sirLeon93 »

Brawo, jesteśmy na międzynarodowym forum i mamy się jeszcze cieszyć, wręcz padać do stóp, że nie musimy pisać po fińsku. Jeszcze tak spiętych i zgorzkniałych moderatorów nie widziałem na żadnym forum. Proszę Was wyluzujcie. To jest temat do dyskusji o grze, i choćby było 100 postów o piepszonych kolorach kombinezonów w jakich skaczemy to dalej jest dyskusja, którą mamy prawo KULTURALNIE prowadzić. Tak mówisz kajku jakby to forum miało wyglądać ładnie, a nie po to zostało stworzone. Jak nie chcesz dyskutować to siedź cicho. Muszę zapalić....
Image
Mistrz

Post by Mistrz »

greex1 wrote:Mistrz - czasami mam dokładnie to samo. Klatkuje mi po lądowaniu, czasem na rozbiegu, nie znalazłem przyczyn problemu. PS: Też mam GeForca. - jaki model masz?
Dokładnie, czasem przy wybiciu też "skoczy" raz czy dwa ale to tu rzadziej. Mam GeForce z serii 7 (7600GS)
Mateo1991 wrote:Ja polecił bym ci odinstalowanie i zainstalowanie ponowne gry, może się uda rozwiązać problem.
Robiłem. Nie pomogło.
Bartek5035 wrote:Zróbcie najlepiej reinstal wszystkich niepotrzebnych programów z kompa, pousuwajcie zbędne pliki i foldery, zainstalujcie CCleaner i oczyście dyski, rejestr i ogólnie wszystko!
Robiłem. Nie pomogło. Czyszczenie CCleanerem i innymi programami, defragmentacja dysku i rejestru (ogólnie dość często robię takie porządki xD) nie dały rezultatu

Spróbuję wrócić do poprzednich sterów.

PS: W DSJ3 nie mam takich efektów.
Adziu

Post by Adziu »

Tak sie składa drogi Bartku, że Kajek w świecie DSJ jest kawał czasu i może sprawdziłbyś co nieco a nie piszesz same bzdury. Irytujący z ciebie gość.
Locked