[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!
Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!
Radeksar1995 wszystko ci wyjaśnił, a ty nadal swoje... W jaki sposób mogą się wyprzedzić ? Chyba zabalowałeś wczorajszej nocy ?
-
dobra mniejsza z tym, macie racje
Źle myślałem
ale i tak to wkur***wiające jak 3 jest na pierwszym
Źle myślałem
ale i tak to wkur***wiające jak 3 jest na pierwszym
-
Liczy się co 50cm więc jak jest różnica 49cm to nic nie zmienia. NP. 128.50 i 128.99 to przy notach 5x20 na k-125 będzie 126,3pkt dla obydwóch zawodników. Znaczenie ma tak naprawdę piersza cyfra za metrami czyli w tym przypadku >5
Ja jestem za odległościami podawanymi w zawodach oficjalnych czyli 128.5m albo 128.0m
A jak masz 3 na pierwszym to nie możesz mieć 2 na drugim czy jakoś tak jak napisałeś bo wtedy masz:
1.125pkt.
.125pkt.
.125pkt.
4.124pkt.
.124pkt.
Czyli masz całe podium zajęte przez zwycięzców. Ale mniejsza o większość

A jak masz 3 na pierwszym to nie możesz mieć 2 na drugim czy jakoś tak jak napisałeś bo wtedy masz:
1.125pkt.
.125pkt.
.125pkt.
4.124pkt.
.124pkt.
Czyli masz całe podium zajęte przez zwycięzców. Ale mniejsza o większość

-
ja też w takim razie to popieram
już zrozumiałem
(taki tylko przykład dałem )
już zrozumiałem

(taki tylko przykład dałem )
W obecnym systemie "centymetrowym" też nieraz zdarza się, że 3 albo nawet 4 zawodników jest ex equo na jednym określonym miejscu mimo, że odległości różniły się o parenaście centymetrów. Wszystko tak naprawdę zależy od not. DSJ4 to nie jest gra, w której każdy oddawany skok jest identyczny, zawsze jest inaczej, inny ruch myszką itp. ale zdarza się taka sama ogólna nota dla paru zawodników. Też jestem za tym aby system metrowy był taki jak w rzeczywistości.

DSJ4 Texture Pack by Mistrz: http://bitshare.com/files/jmpu48wr/DSJ4 ... z.rar.html http://hostuje.net/file.php?id=b7b51ff7 ... a45abe3978
-
ten w dsj2 był najlepszy
a tak poza to chciałbym żeby w full była inna belka na której się odległości pojawiają (scoreboard, chyba) wiem że to detal, ale jak dla mnie by się przydało takie coś
a tak poza to chciałbym żeby w full była inna belka na której się odległości pojawiają (scoreboard, chyba) wiem że to detal, ale jak dla mnie by się przydało takie coś
-
Podobno ma być ten pasek zmieniony, ale te podobno możemy sobie w buty schować i czekać na to co teraz wyda Jussi.
-
ja wielkich zmian co do następnej części nie oczekuje w beta 2 było ich dużo,
(oczywiście cieszyłbym się takowymi)
teraz chce skoczni i fizyki lotu lepszej, bo moim zdaniem w beta 1 było lepiej
(oczywiście cieszyłbym się takowymi)
teraz chce skoczni i fizyki lotu lepszej, bo moim zdaniem w beta 1 było lepiej
-
W becie 1 było trochę łatwiej daleko skoczyć, ale teraz jest bardziej realistycznie i wydaje mi się, że trochę ułatwiając skakanie ponad hs było by już extra, chociaż dla mnie to tak jak jest może zostać, Ja czekam na gracza cpu, kaski w szachownice, nowe skocznie (chce dużo ich) no i tyle właściwie wystarczy...
Ja natomiast chętnie widziałbym zmianę dotycząca wyboru nart tzn. wzory fischerów, elanów atomiców czy rossignoli. Troszkę irytuje mnie sytuacja gdy skoczek wywracając się robi taki dziwny ruch do przodu, chociaż da się to wytrzymać.
ja też jestem żeby wyniki były podawane tak jak w prawdziwych skokach
Moim zdaniem minimalnie lepsza była fizyka w becie 1
wszystko może być tak jak jest(liczę tylko na cpu,inną fizykę,dużo skoczni)
Moim zdaniem minimalnie lepsza była fizyka w becie 1
wszystko może być tak jak jest(liczę tylko na cpu,inną fizykę,dużo skoczni)
-
ja uważam że w becie 1 po wyjściu z progu skoczek "gładziej" przechodził na narty a teraz je tak do ziemi przyciska.
Z tymi nartami to fajnie by było. ja też bym chciał kaski cpu i skocznie ale tylko te z PŚ
Z tymi nartami to fajnie by było. ja też bym chciał kaski cpu i skocznie ale tylko te z PŚ
-
ale fajnie by było w dsj4 chociaż jedną skocznie taką jak Słowenia-HS281
-
myślę że jednak prawdziwe skocznie są lepsze
odleglosc jest zaokroglana do 0,5m i przeliczana na punkty, tak wiec skaczac 99.99 mozna miec taka sama note jak przy odleglosci 99.50Mistrz wrote:W obecnym systemie "centymetrowym" też nieraz zdarza się, że 3 albo nawet 4 zawodników jest ex equo na jednym określonym miejscu mimo, że odległości różniły się o parenaście centymetrów. Wszystko tak naprawdę zależy od not. DSJ4 to nie jest gra, w której każdy oddawany skok jest identyczny, zawsze jest inaczej, inny ruch myszką itp. ale zdarza się taka sama ogólna nota dla paru zawodników. Też jestem za tym aby system metrowy był taki jak w rzeczywistości.
E: skoro juz mowa o odleglosciach to przypomnialem sobie o pewnej sondzie http://www.mediamond.fi/forum/viewtopic.php?f=23&t=2510
Last edited by premier on 18 Jul 2011, 22:47, edited 1 time in total.