[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
Locked
Mistrz

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by Mistrz »

Bartek5035 wrote:heheh nie wierz w to że on nie będzie grał...
ja napisałem do Jussiego o zmiane ;p
... uwazaj bo jak obaj bedziecie grac, to jussi usuwa kody ;p
Jeżeli będą grać tylko np. w WC na singlu to Jussi nic nie zrobi bo nawet nie będzie o tym wiedział.

Ja bym jeszcze dodał nowe kamery do gry, np. kamerę dowolną, którą można sobie ustawić w dowolnym miejscu.
No i ciekawe czy Jussi zrobi, żeby przed pierwszym konkursem w WC była możliwość wyboru kolejności skoczków.
radeksar1995

Post by radeksar1995 »

Dobre, można by wybrać czy ma być automatycznie losowane, według alfabetu czy chcemy sami wybierać kolejność :D
dudolinho90

Post by dudolinho90 »

moze byc na zasadzie wybory skoczkow ze kto zostanie odhaczony pierwszy to bd skakal pierwszy ale mysle ze to ma cos wspolnego z nowym menu bo ma byc zmodyfikowane ; )
Image

Image
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

Rajmek - nawet jak napiszesz to Jussi się raczej nie zgodzi. Nie ma czegoś takiego że kupujesz od kogoś klucz... nikt nie udowodni że on na nim przestanie grać więc Ty nie możesz. Więc nazwy również nie zmienisz raczej
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

ja zmieniłem xD
ale to trzeba mieć dobre kontakty z Jussim :D
Image
Image
Winner WOT'S competitions: 35
Podium general classification of WOT: 10
Winner general classification of WOT: 5
radeksar1995

Post by radeksar1995 »

Zamierzasz się tym chwalić? Co z tego że Jussi Ci zmienił skoro masz dobre kontakty, to nie znaczy że jemu nie zmieni bo go nie zna... Myślę że masz problem Rajmek :( Kupiłeś go od polaka? Jak tak to bez problemu się dogadasz w sprawie tego aby potwierdził sprzedaż, ale jeżeli chciał Cię zrobić w balona i nie masz dowodu że kupiłeś ten klucz to obawiam się że niestety kasa źle wydana...
skorpios

Post by skorpios »

bulwa11 wrote:Rajmek - nawet jak napiszesz to Jussi się raczej nie zgodzi. Nie ma czegoś takiego że kupujesz od kogoś klucz... nikt nie udowodni że on na nim przestanie grać więc Ty nie możesz. Więc nazwy również nie zmienisz raczej
witam, ja gram na kluczu kupionym dla mnie przez mojego kumpla, nie bylo z tym najmniejszego problemu, ale mysle, ze dlatego, poniewaz gram juz online 2.5 roku, ten kumpel jeszcze dluzej, wiec Jussi nas zna, poza tym przez te lata kupowalem kilkakrotnie subskrybcje ze swojego paypala dla innych i z tym rowniez nie bylo problemu :)
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

no to nie ma problemu że ktoś kupuje komuś klucz. Ale w tej sytuacji (z tego co pisze) kolega Rajmek kupił klucz od kogoś kto już ten klucz posiadał i na nim grał. więc 2 osoby niejako mają ten sam klucz... to nie jest do końca OK.
Rajmek1233

Post by Rajmek1233 »

Kupiłem przez allegro
zaraz napisze do Jussiego zeby mi zmienil ;p
domin23

Post by domin23 »

Przypadkiem natrafiłem na takową stronę, na której "niby" można kupić klucze do wszystkich wersji DSJ za SMS . W dodatku w ofercie jest także jakiś DSJ Hills edytor do DSJ3 i DSJ4. Zwraca uwagę też cena produktów - klucz do DSJ4 kosztuje 3 złote z kawałkiem. Jednak dla mnie to jest po prostu jeden wielki szajs i oszustwo, więc z góry nie radziłbym tam nikomu kupować żadnych rzeczy :D
Adres to : http://pro-key.cba.pl
https://world-skimanager.pl - Ski Jumping Manager
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

ja bym to zgłosił Jussiemu...

Domin

to co podałeś ten sklep trzeba szybko komuś zgłosić. Po pierwsze piszą 3 zł + vat. Sms wysłany na numer zaczynający się od 79 nie kosztuje 3 tylko 10 albo nawet więcej zł. Nie da się ot tak sobie zrobić skoczni do DSJ bo Jussi je robi we własnym przez siebie stworzonym edytorze!! i robi je tekstowo. Nie można ot tak sobie dodać botów bo tylko Jussi ma możłiwość otwarcia i edycji plików z DSJ bo mają one rozszerzenie które da się otworzyć tylko poprzez jego własny program!!!

Uwaga http://pro-key.cba.pl TO OSZUSTWO
pPrusio98

Post by pPrusio98 »

Rajmek1233, nie masz problemu :) Piszesz do Jussiego coś takiego :
Dear Jussi,
I have recently bought the key to DSJ4, but i would like to change my player name from (tutaj wstawiasz tą nazwę tego kolesia) to (swoje imię i nazwisko).
Here's my key so you can check it in your database: (wpisujesz klucz)
Thanks in advance, (imię).

On ci przesyła nową nazwę z nowym kluczem :) Więc nie ma problemu :)

EDIT: Wysyłasz na adres: sales@mediamond.fi
domin23

Post by domin23 »

Bulwa tak dla ciekawości podałem tą stronkę, żeby przypadkiem ktoś nie wpadł w pułapkę. To była tylko przestroga dla innych :P
https://world-skimanager.pl - Ski Jumping Manager
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

kurde pasuje coś z tym zrobić. żałosne co za głupty tam wypisują.. do tego sms nie za 3 zł tylko za 10 zł... Edytor skoczni... 20 skoczni nowych, rok grania przez internet....
marcv

Post by marcv »

Po pierwsze witam wszystkich fanów DSJ-ta i innych tego typu rzeczy :) Po drugie wtrące pare słów na temat tych oszustów. Moim zdaniem należy niezwłocznie poinformować o tym Jussiego oraz policje o tym że jest podejrzenie o popełnieniu przestępstwa jakim jest oszustwo. Może to brzmi dziwnie, ze Policja będzie chciała się tym zająć, ale oszustwa internetowe są coraz bardziej tępione, a jeżeli Jussi by sam to zgłosił, to na podstawie pewnych międzynarodowych umów, można znaleść człowieka odpowiedzialnego za to mimo darmowego hostingu. O! To też można temu hostingowi zgłosić, może oni coś zdziałają ;) A tak wracając do tematu, mam nadzieję, że wydając pieniądze na DSJ4, uznam że to będzie dobry zakup ;)
Locked