[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!
-
Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!
Siemka mam taki pomysł też, że można by było samemu robić kalendarz np. taki http://www.skijumping.pl/pokaz.php?show=ps ustalasz sobie najpierw i potem skaczesz. Fajnie by było też jakby Jussi dodał Letnie GP jako oddzielną imprezę. Co wy na to?
DSJ is the best!
-
Już pisałem o tym żeby wybierać ile konkursów na danej skoczni będzie rozegrane i Jussi nad tym pracuje, a LGP jako oddzielna impreza nie ma za bardzo sensu bo i tak można je rozegrać, a Jussi miałby tylko problem ze zmianą menu itp. tak samo jak turniej czterech skoczni, mistrzostwa świata, mistrzostwa świata w lotach, igrzyska olimpijskie i turniej nordycki, nie ma sensu dokładać i napychać menu jak jest w RTL, jest dobrze tak jak jest i to powinno nas zadowolić 

Bez kitu przydała by się opcja wybierania ilości konkursów na danej skoczni. Istne mistrzostwo by wtedy bylo... taki twój puchar świata. Mam nadzieję, że Jussi zerknie na te pomysły i to wprowadzi, ah... jak juz nie moge sie fulla doczekać 

-
Mateuszek123321, ty wg czytasz forum ? Coś mi się wydaje, że wg nie czytałeś, bo narazie twoje pomysły albo już są albo będą.
-
[quote="nie ma sensu dokładać i napychać menu jak jest w RTL, jest dobrze tak jak jest i to powinno nas zadowolić
[/quote]
W takim razie powiedz mi co ci się aż tak nie podoba w RTL'u? masz jakieś swoje zdanie na ten temat? czy mówisz tak bo większość tak mówi?! Nie rozumiem, 'bez sensu napychanie' nikt tobie nie każę grac w DSJ4 możesz pograć w DSJ3...

W takim razie powiedz mi co ci się aż tak nie podoba w RTL'u? masz jakieś swoje zdanie na ten temat? czy mówisz tak bo większość tak mówi?! Nie rozumiem, 'bez sensu napychanie' nikt tobie nie każę grac w DSJ4 możesz pograć w DSJ3...
E tam zaraz napychanie menu... Problemem RTL'a nie jest napchane menu tylko brak takiej grywalności jak w DSJ4. Co z tego, że jest świetna grafika, drzewa się kołyszą, i że np. upadki są bardzo realistyczne jak nie ma tam tego czegoś co jest w DSJ4? Przede wszystkim w RTL nie ma takich możliwości jak w DSJ4.

DSJ4 Texture Pack by Mistrz: http://bitshare.com/files/jmpu48wr/DSJ4 ... z.rar.html http://hostuje.net/file.php?id=b7b51ff7 ... a45abe3978
-
Mistrz wrote:E tam zaraz napychanie menu... Problemem RTL'a nie jest napchane menu tylko brak takiej grywalności jak w DSJ4. Co z tego, że jest świetna grafika, drzewa się kołyszą, i że np. upadki są bardzo realistyczne jak nie ma tam tego czegoś co jest w DSJ4? Przede wszystkim w RTL nie ma takich możliwości jak w DSJ4.
No dobrze zgadzam sie! ale ja się pytałem o co innego tak? dlaczego porównuje DSJ do RTL i nie uzyskałem odpowiedzi.
-
a ja mam dwa pomysły... pierwszy to taki żeby wprowadzić w do DSJ tryb kariery, a drugi to taki aby podczas zawodów zmieniały się warunki tak że np. na początku mamy mocny wiatr pod narty a za chwile zupełnie odwrotnie, oraz żeby się zmieniałym warunki np. że chwile pada deszcz a za chwile świeci słońce i do tego można by wprowadzić przeliczniki wiatru bo wtedy by pomagaly. co o tym sądzicie?;)
-
Bo DSJ to co innego niż RTL, nie ma w nich licencji na tyrniej nordycki czy turniej czterech skoczni, rozumiesz to? Masz możliwość zrobienia turnieju czterech skoczni ustawiając że liczy się łączna nota, a nie mijesce, a więc po co robić takie coś odrębnie i tworzyć więcej opcji które opóźnią datę wydania gry... W DSJ chodzi o to że działają prawa fizyki, można trochę bajerów dołożyć do grafiki, ale system turnieju z liczbą konkursów na danej skoczni wystarczy nie potrzeba komplikować, nie wiem dlaczego odrazu atakujesz moje wypowiedzi? Nie wszystko powinno zmierzać do kłótni, a to żed opiero teraz odpowiadam wynika z tego że nie siedzę cały dzień na kompie i nie czekam czy ktoś coś napisze żebym odpowiedział, wszedłem teraz teraz odpisuje.
A pomysł daniela z karierą jest nawiązaniem do RTL, DSJ to nie kariera tylko konkursy na równym poziomie...
A pomysł daniela z karierą jest nawiązaniem do RTL, DSJ to nie kariera tylko konkursy na równym poziomie...
-
a co sądzisz o zmiennych warunkach i ewentualnym przeliczniku wiatru gdyby takie coś zostało wprowadzone?radeksar1995 wrote: A pomysł daniela z karierą jest nawiązaniem do RTL, DSJ to nie kariera tylko konkursy na równym poziomie...
-
Wiem o co ci chodzi... jednak to było po prostu pytanie, nie chciałem się z tobą kłócićradeksar1995 wrote:Bo DSJ to co innego niż RTL, nie ma w nich licencji na tyrniej nordycki czy turniej czterech skoczni, rozumiesz to? Masz możliwość zrobienia turnieju czterech skoczni ustawiając że liczy się łączna nota, a nie mijesce, a więc po co robić takie coś odrębnie i tworzyć więcej opcji które opóźnią datę wydania gry... W DSJ chodzi o to że działają prawa fizyki, można trochę bajerów dołożyć do grafiki, ale system turnieju z liczbą konkursów na danej skoczni wystarczy nie potrzeba komplikować, nie wiem dlaczego odrazu atakujesz moje wypowiedzi? Nie wszystko powinno zmierzać do kłótni, a to żed opiero teraz odpowiadam wynika z tego że nie siedzę cały dzień na kompie i nie czekam czy ktoś coś napisze żebym odpowiedział, wszedłem teraz teraz odpisuje.

Rozumiem ze nie interesuje cie takie rozwiązanie w grze, jednak jest dużo ludzi [w tym ja], którym by to
umiliło grę. Trzeba tez pomyśleć o innych graczach.
P.S
Nie czekałem na odpowiedz... Akurat na forum zaglądam tylko przelotnie, w wolnej chwili;)
Last edited by liverpoolkd14 on 07 Jul 2011, 17:42, edited 2 times in total.
-
Słuchaj Daniel ten temat był już poruszany wielokrotnie, Jussi napisał ze w DSJ to nie będzie miało większego sensu bo warunki są bardzo stabilne, chyba ze zdecyduje się na zmianę tak aby warunki pogodowe były bardziej zmienne.daniel98511 wrote:a co sądzisz o zmiennych warunkach i ewentualnym przeliczniku wiatru gdyby takie coś zostało wprowadzone?radeksar1995 wrote: A pomysł daniela z karierą jest nawiązaniem do RTL, DSJ to nie kariera tylko konkursy na równym poziomie...
-
[/quote]Słuchaj Daniel ten temat był już poruszany wielokrotnie, Jussi napisał ze w DSJ to nie będzie miało większego sensu bo warunki są bardzo stabilne, chyba ze zdecyduje się na zmianę tak aby warunki pogodowe były bardziej zmienne.[/quote]daniel98511 wrote:a ja mam dwa pomysły... pierwszy to taki żeby wprowadzić w do DSJ tryb kariery, a drugi to taki aby podczas zawodów zmieniały się warunki tak że np. na początku mamy mocny wiatr pod narty a za chwile zupełnie odwrotnie, oraz żeby się zmieniałym warunki np. że chwile pada deszcz a za chwile świeci słońce i do tego można by wprowadzić przeliczniki wiatru bo wtedy by pomagaly. co o tym sądzicie?;)
wiem że o tym było wiele razy mówione...
przeczytaj to co jest na początku,właśnie o to mi chodzi żeby warunki zmieniały się wiele razy podczas konkursu wtedy by się na pewno przydał przelicznik wiatru.
-
Słuchaj Daniel ten temat był już poruszany wielokrotnie, Jussi napisał ze w DSJ to nie będzie miało większego sensu bo warunki są bardzo stabilne, chyba ze zdecyduje się na zmianę tak aby warunki pogodowe były bardziej zmienne.[/quote]daniel98511 wrote:daniel98511 wrote:a ja mam dwa pomysły... pierwszy to taki żeby wprowadzić w do DSJ tryb kariery, a drugi to taki aby podczas zawodów zmieniały się warunki tak że np. na początku mamy mocny wiatr pod narty a za chwile zupełnie odwrotnie, oraz żeby się zmieniałym warunki np. że chwile pada deszcz a za chwile świeci słońce i do tego można by wprowadzić przeliczniki wiatru bo wtedy by pomagaly. co o tym sądzicie?;)
wiem że o tym było wiele razy mówione...
przeczytaj to co jest na początku,właśnie o to mi chodzi żeby warunki zmieniały się wiele razy podczas konkursu wtedy by się na pewno przydał przelicznik wiatru.[/quote]
tak dlatego ja napisalem "chyba ze zdecyduje się na zmianę tak aby warunki pogodowe były bardziej zmienne".
-