[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
Locked
mateuszek123321

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by mateuszek123321 »

Siemka mam taki pomysł też, że można by było samemu robić kalendarz np. taki http://www.skijumping.pl/pokaz.php?show=ps ustalasz sobie najpierw i potem skaczesz. Fajnie by było też jakby Jussi dodał Letnie GP jako oddzielną imprezę. Co wy na to?
DSJ is the best!
radeksar1995

Post by radeksar1995 »

Już pisałem o tym żeby wybierać ile konkursów na danej skoczni będzie rozegrane i Jussi nad tym pracuje, a LGP jako oddzielna impreza nie ma za bardzo sensu bo i tak można je rozegrać, a Jussi miałby tylko problem ze zmianą menu itp. tak samo jak turniej czterech skoczni, mistrzostwa świata, mistrzostwa świata w lotach, igrzyska olimpijskie i turniej nordycki, nie ma sensu dokładać i napychać menu jak jest w RTL, jest dobrze tak jak jest i to powinno nas zadowolić :)
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

Bez kitu przydała by się opcja wybierania ilości konkursów na danej skoczni. Istne mistrzostwo by wtedy bylo... taki twój puchar świata. Mam nadzieję, że Jussi zerknie na te pomysły i to wprowadzi, ah... jak juz nie moge sie fulla doczekać :D
daniel98511

Post by daniel98511 »

Mateuszek123321, ty wg czytasz forum ? Coś mi się wydaje, że wg nie czytałeś, bo narazie twoje pomysły albo już są albo będą.
Image
liverpoolkd14

Post by liverpoolkd14 »

[quote="nie ma sensu dokładać i napychać menu jak jest w RTL, jest dobrze tak jak jest i to powinno nas zadowolić :)[/quote]

W takim razie powiedz mi co ci się aż tak nie podoba w RTL'u? masz jakieś swoje zdanie na ten temat? czy mówisz tak bo większość tak mówi?! Nie rozumiem, 'bez sensu napychanie' nikt tobie nie każę grac w DSJ4 możesz pograć w DSJ3...
Kowalbeats _ blz
http://www.soundcloud.com/kowalbeats

Gmina Lubawka!
Mistrz

Post by Mistrz »

E tam zaraz napychanie menu... Problemem RTL'a nie jest napchane menu tylko brak takiej grywalności jak w DSJ4. Co z tego, że jest świetna grafika, drzewa się kołyszą, i że np. upadki są bardzo realistyczne jak nie ma tam tego czegoś co jest w DSJ4? Przede wszystkim w RTL nie ma takich możliwości jak w DSJ4.
liverpoolkd14

Post by liverpoolkd14 »

Mistrz wrote:E tam zaraz napychanie menu... Problemem RTL'a nie jest napchane menu tylko brak takiej grywalności jak w DSJ4. Co z tego, że jest świetna grafika, drzewa się kołyszą, i że np. upadki są bardzo realistyczne jak nie ma tam tego czegoś co jest w DSJ4? Przede wszystkim w RTL nie ma takich możliwości jak w DSJ4.

No dobrze zgadzam sie! ale ja się pytałem o co innego tak? dlaczego porównuje DSJ do RTL i nie uzyskałem odpowiedzi.
Kowalbeats _ blz

Gmina Lubawka!
daniel98511

Post by daniel98511 »

a ja mam dwa pomysły... pierwszy to taki żeby wprowadzić w do DSJ tryb kariery, a drugi to taki aby podczas zawodów zmieniały się warunki tak że np. na początku mamy mocny wiatr pod narty a za chwile zupełnie odwrotnie, oraz żeby się zmieniałym warunki np. że chwile pada deszcz a za chwile świeci słońce i do tego można by wprowadzić przeliczniki wiatru bo wtedy by pomagaly. co o tym sądzicie?;)
Image
radeksar1995

Post by radeksar1995 »

Bo DSJ to co innego niż RTL, nie ma w nich licencji na tyrniej nordycki czy turniej czterech skoczni, rozumiesz to? Masz możliwość zrobienia turnieju czterech skoczni ustawiając że liczy się łączna nota, a nie mijesce, a więc po co robić takie coś odrębnie i tworzyć więcej opcji które opóźnią datę wydania gry... W DSJ chodzi o to że działają prawa fizyki, można trochę bajerów dołożyć do grafiki, ale system turnieju z liczbą konkursów na danej skoczni wystarczy nie potrzeba komplikować, nie wiem dlaczego odrazu atakujesz moje wypowiedzi? Nie wszystko powinno zmierzać do kłótni, a to żed opiero teraz odpowiadam wynika z tego że nie siedzę cały dzień na kompie i nie czekam czy ktoś coś napisze żebym odpowiedział, wszedłem teraz teraz odpisuje.

A pomysł daniela z karierą jest nawiązaniem do RTL, DSJ to nie kariera tylko konkursy na równym poziomie...
daniel98511

Post by daniel98511 »

radeksar1995 wrote: A pomysł daniela z karierą jest nawiązaniem do RTL, DSJ to nie kariera tylko konkursy na równym poziomie...
a co sądzisz o zmiennych warunkach i ewentualnym przeliczniku wiatru gdyby takie coś zostało wprowadzone?
Image
liverpoolkd14

Post by liverpoolkd14 »

radeksar1995 wrote:Bo DSJ to co innego niż RTL, nie ma w nich licencji na tyrniej nordycki czy turniej czterech skoczni, rozumiesz to? Masz możliwość zrobienia turnieju czterech skoczni ustawiając że liczy się łączna nota, a nie mijesce, a więc po co robić takie coś odrębnie i tworzyć więcej opcji które opóźnią datę wydania gry... W DSJ chodzi o to że działają prawa fizyki, można trochę bajerów dołożyć do grafiki, ale system turnieju z liczbą konkursów na danej skoczni wystarczy nie potrzeba komplikować, nie wiem dlaczego odrazu atakujesz moje wypowiedzi? Nie wszystko powinno zmierzać do kłótni, a to żed opiero teraz odpowiadam wynika z tego że nie siedzę cały dzień na kompie i nie czekam czy ktoś coś napisze żebym odpowiedział, wszedłem teraz teraz odpisuje.
Wiem o co ci chodzi... jednak to było po prostu pytanie, nie chciałem się z tobą kłócić ;)
Rozumiem ze nie interesuje cie takie rozwiązanie w grze, jednak jest dużo ludzi [w tym ja], którym by to
umiliło grę. Trzeba tez pomyśleć o innych graczach.

P.S
Nie czekałem na odpowiedz... Akurat na forum zaglądam tylko przelotnie, w wolnej chwili;)
Last edited by liverpoolkd14 on 07 Jul 2011, 17:42, edited 2 times in total.
Kowalbeats _ blz

Gmina Lubawka!
liverpoolkd14

Post by liverpoolkd14 »

daniel98511 wrote:
radeksar1995 wrote: A pomysł daniela z karierą jest nawiązaniem do RTL, DSJ to nie kariera tylko konkursy na równym poziomie...
a co sądzisz o zmiennych warunkach i ewentualnym przeliczniku wiatru gdyby takie coś zostało wprowadzone?
Słuchaj Daniel ten temat był już poruszany wielokrotnie, Jussi napisał ze w DSJ to nie będzie miało większego sensu bo warunki są bardzo stabilne, chyba ze zdecyduje się na zmianę tak aby warunki pogodowe były bardziej zmienne.
Kowalbeats _ blz

Gmina Lubawka!
daniel98511

Post by daniel98511 »

daniel98511 wrote:a ja mam dwa pomysły... pierwszy to taki żeby wprowadzić w do DSJ tryb kariery, a drugi to taki aby podczas zawodów zmieniały się warunki tak że np. na początku mamy mocny wiatr pod narty a za chwile zupełnie odwrotnie, oraz żeby się zmieniałym warunki np. że chwile pada deszcz a za chwile świeci słońce i do tego można by wprowadzić przeliczniki wiatru bo wtedy by pomagaly. co o tym sądzicie?;)
[/quote]Słuchaj Daniel ten temat był już poruszany wielokrotnie, Jussi napisał ze w DSJ to nie będzie miało większego sensu bo warunki są bardzo stabilne, chyba ze zdecyduje się na zmianę tak aby warunki pogodowe były bardziej zmienne.[/quote]

wiem że o tym było wiele razy mówione...
przeczytaj to co jest na początku,właśnie o to mi chodzi żeby warunki zmieniały się wiele razy podczas konkursu wtedy by się na pewno przydał przelicznik wiatru.
Image
liverpoolkd14

Post by liverpoolkd14 »

daniel98511 wrote:
daniel98511 wrote:a ja mam dwa pomysły... pierwszy to taki żeby wprowadzić w do DSJ tryb kariery, a drugi to taki aby podczas zawodów zmieniały się warunki tak że np. na początku mamy mocny wiatr pod narty a za chwile zupełnie odwrotnie, oraz żeby się zmieniałym warunki np. że chwile pada deszcz a za chwile świeci słońce i do tego można by wprowadzić przeliczniki wiatru bo wtedy by pomagaly. co o tym sądzicie?;)
Słuchaj Daniel ten temat był już poruszany wielokrotnie, Jussi napisał ze w DSJ to nie będzie miało większego sensu bo warunki są bardzo stabilne, chyba ze zdecyduje się na zmianę tak aby warunki pogodowe były bardziej zmienne.[/quote]

wiem że o tym było wiele razy mówione...
przeczytaj to co jest na początku,właśnie o to mi chodzi żeby warunki zmieniały się wiele razy podczas konkursu wtedy by się na pewno przydał przelicznik wiatru.[/quote]

tak dlatego ja napisalem "chyba ze zdecyduje się na zmianę tak aby warunki pogodowe były bardziej zmienne".
Kowalbeats _ blz

Gmina Lubawka!
daniel98511

Post by daniel98511 »

a to sory ;)
Image
Locked