[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!
-
Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!
Pavel Karelin who knows?
Pavel Karelin (1990-2011) miał całe życie i karierę przed sobą... Pokój jego duszy 

-
Panowie, mam pomysł, było już o nim, ale nie wiem jaki był efekt końcowy tego pomysłu tzn. czy wie o nim jussi i czy go wprowadzi. Mianowicie wybór koloru sprzętu: kasku, kombinezonu, nart itp. w trakcie trwania turnieju. Nie dysponuję w tej chwili DSJ aby zrobić graficzny projekt, a więc napiszę jakby to miało wyglądać: Mamy po konkursię tabelę z pkt. kl. generalnej i na dole opcje: kontunuuj, zapisz grę. A możnaby dodać opcję seetings, po której włączeniu można zarządzać turniejem, tzn: zastąpić jakąś skocznię (powiedzmy że ze względu na brak śniegu odwołane zawody i w zastępstwie dajemy inny obiekt) możnaby także dodać jakiegoś/jakiś kilku zawodników do pucharu, lub odznaczyć udział jakiegoś w turnieju, jeżeli chcemy pominąć zawody np. Sapporo, to po konkursach w Sapporo robimy zapis gry i w setting/ustawieniach zaznaczamy ponownie naszego zawodnika, oraz możemy na takiej samej zasadzie wykluczyć zawodników CPU, oraz zmieniać kombinezony. Co o tym sądzicie??? Wiem że ciężko mnie zrozumieć, ale wg mnie turnieje/puchary stały by się trochę bardziej podobne do rzeczywistości.
EDIT:
Czy jest ktoś w stanie napisać o tym pomyśle do Jussiego? napisałbym sam ale nie posługuję się na tyle dobrze żadnym obcym językiem, a miałem problem żeby to opisać po Polsku. Jeżeli komuś się spodobało to proszę aby jakoś spróbował zasugerować to Koskeli.
EDIT:
Czy jest ktoś w stanie napisać o tym pomyśle do Jussiego? napisałbym sam ale nie posługuję się na tyle dobrze żadnym obcym językiem, a miałem problem żeby to opisać po Polsku. Jeżeli komuś się spodobało to proszę aby jakoś spróbował zasugerować to Koskeli.
Last edited by radeksar1995 on 10 Oct 2011, 18:11, edited 1 time in total.
Pomysł niczego sobie 
Ja mam inna propozycje, żeby w grze online, kiedy wybierzemy jakiś server obok opcji "Join" i "Back" albo "Quit", nie pamiętam dodać opcję "Watch" czyli oglądania turnieju bez skakania w nim, mało użyteczne, ale przydatne, bo czasem chce zobaczyć jak ktoś sobie radzi, a żeby nie skakać w konkursie muszę co chwilę wychodzić i wracać.

Ja mam inna propozycje, żeby w grze online, kiedy wybierzemy jakiś server obok opcji "Join" i "Back" albo "Quit", nie pamiętam dodać opcję "Watch" czyli oglądania turnieju bez skakania w nim, mało użyteczne, ale przydatne, bo czasem chce zobaczyć jak ktoś sobie radzi, a żeby nie skakać w konkursie muszę co chwilę wychodzić i wracać.
A co wy myślicie o moich pomysłach?
1. Noc (niebo) powinna być bardziej ciemniejsza
2. Obok wyboru skoczni powinien być znaczek N, dzieki któremu ustalamy, czy chcemy konkurs nocny, czy dzenny
3. W trakcie trwania pucharu świata trzeba by było zapisać wc zapisz jako.
Co o tym myślicie?
odpowiedzcie według wzoru:
1. nie
2. tak
3. nie
PS: Bartek, skończyłeś robić te dingi?
2. Obok wyboru skoczni powinien być znaczek N, dzieki któremu ustalamy, czy chcemy konkurs nocny, czy dzenny
Co o tym myślicie?
1. nie
2. tak
3. nie
1.TakJ.MIRO wrote:A co wy myślicie o moich pomysłach?
Co o tym myślicie?
1. nie
2. tak
3. nie
2.Tak
3.Tak

Fajnie by też było, jakby była zrobiona moocna mgła, tak, że prawie nic nie widać i trzeba skakać na wyczucie - ale bardzo rzadko występująca.
Tak btw. czwarty kwartał leci, Jussi powinien już podać jakąś bliższą datę wydania, wie przecież na jakim etapie prac jest obecnie, ewentualnie ile m/w procent ma ukończone

DSJ4 Beta 2 - WR Total Lenght, WR Bad Mitterndorf HS200 and Zakopane HS94
Online World Cup 2011/2012 - World Cup A - 3rd position
Online World Cup 2012/2013 - Ski Flying A winner
Online 4HT 2013/2014 - World Cup A - 3rd position
ja tam jestem 3xtak 

Bardzo spodobał mi się pomysł @radeksar1995, ta opcja seetings była by naprawde przydatna i fajna, dlatego jestem tego samego zdania aby ktoś kto łapie się lepiej niż dobrze w językach obcych powinien zaproponować to Jussiemu. Co do pomysłu @J.MIRO 3x TAK
. Natomiast o mgle wspomnianej przez @greex1 już wspominałem i mamy cichą nadzieję że Jussi coś takiego stworzy, żę centralnie na niektórych konkursach będzie "mleko"
ale miło że o tym przypomniałeś. Zgodze się tak jak wszyscy (chyba) z greexem1 że Jussi powinien dać chodź troszeńke info na temat wydania pełniaka, jakiś screen lub cokolwiek...

Co do mgły to teraz tak sobie skojarzyłem, że może być trochę nie fair na online - można chyba wyłączyć warunki w opcjach.Mateo1991 wrote:Bardzo spodobał mi się pomysł @radeksar1995, ta opcja seetings była by naprawde przydatna i fajna, dlatego jestem tego samego zdania aby ktoś kto łapie się lepiej niż dobrze w językach obcych powinien zaproponować to Jussiemu. Co do pomysłu @J.MIRO 3x TAK. Natomiast o mgle wspomnianej przez @greex1 już wspominałem i mamy cichą nadzieję że Jussi coś takiego stworzy, żę centralnie na niektórych konkursach będzie "mleko"
ale miło że o tym przypomniałeś. Zgodze się tak jak wszyscy (chyba) z greexem1 że Jussi powinien dać chodź troszeńke info na temat wydania pełniaka, jakiś screen lub cokolwiek...
-
Z tego co wiem to w trybie ONLINE warunki są dla wszystkich takie same:)Co do mgły to teraz tak sobie skojarzyłem, że może być trochę nie fair na online - można chyba wyłączyć warunki w opcjach.
EDIT ->
A mi się jednak wydaje ze komputer określa warunki i wiatr dla wszystkich jednakowo..
Last edited by liverpoolkd14 on 12 Oct 2011, 12:59, edited 1 time in total.
Wiatr jest taki sam, tzn jak na treningu ustawiając 1m/s możesz mieć 0.7 i 1.3, za to np. deszcz, ogólnie warunki pogodowe to kwestia ustawień grafiki, można w ogóle ich nie mieć włączonych.
-
Nie wie ktoś coś o kolejnej wersji, Jussi już długo się nie odzywa, czekamy i czekamy, czyżby gra wyszła dopiero na nowy rok?
Personal Best Record - 231.38
Obrazek kiedy indziej dam xD
Obrazek kiedy indziej dam xD
-
Weather:liverpoolkd14 wrote:Z tego co wiem to w trybie ONLINE warunki są dla wszystkich takie same:)Co do mgły to teraz tak sobie skojarzyłem, że może być trochę nie fair na online - można chyba wyłączyć warunki w opcjach.
EDIT ->
A mi się jednak wydaje ze komputer określa warunki i wiatr dla wszystkich jednakowo..
If you come to the World Cup after it has already startet i have snow, when i am already in at the start it is summer. The weather (rain, fog, sun, darkness) should be even the same for all players.
Wind:
the wind is the same for each player, but you can speculat a little bit if you wait with the start for 5 or even more seconds. Than you have a LITTLE bit other wind (sometimes better, sometimes bad)
-
Do you understand polish?Mario Kickmayer wrote:Weather:liverpoolkd14 wrote:Z tego co wiem to w trybie ONLINE warunki są dla wszystkich takie same:)Co do mgły to teraz tak sobie skojarzyłem, że może być trochę nie fair na online - można chyba wyłączyć warunki w opcjach.
EDIT ->
If you come to the World Cup after it has already startet i have snow, when i am already in at the start it is summer. The weather (rain, fog, sun, darkness) should be even the same for all players.
Wind:
the wind is the same for each player, but you can speculat a little bit if you wait with the start for 5 or even more seconds. Than you have a LITTLE bit other wind (sometimes better, sometimes bad)

Już pewnie ma większość ukończoneAreen wrote:Jussi coś tam się odzywał w kilku działach (pewnie w sugestiach), więc to nie jest tak, że milczyPewnie poda jakąś datę, jeśli gra będzie niemal na ukończeniu, lub pozwoli nam na wysłuchiwanie kolejnych rewelacji Bartka na temat przypuszczalnych co najmniej 11 dat wydania gry ;p Myślę, że warto poczekać, a najlepiej skakać po prostu rzadziej w grze. Przynajmniej nie złapie w oczekiwaniu was nuda

PB na Lille - 147.79!: P 3 na świecie ( za Jaluvką i Pflegerem ) i 1 w Polsce! hehe