[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
Locked
cruzzz112

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by cruzzz112 »

Co do tematu większych szczegółów na skoczniach to najbardziej jestem za tym, żeby były szczegóły i na rozbiegu i na buli. Chodzi o to, że np. w Willingen najazd jest tak jakby osłonięty takimi szklanymi płytami i żeby to właśnie też wziąć pod uwagę, bo większość mówi tylko o widowni, fajnym efektem jest też wiatrochron, głównie na starym mamucie w Harrachovie fajnie wyglądał lot zawodnika, kiedy w tle miał zieloną siatkę. Warto też zrobić te podjazdy, jakie są w Oslo i Insbrucku, że kiedy zawodnik wyląduje musi dojechać jeszcze na te schodki. Fajna byłaby tez ruchoma publiczność.

Areen jak udało ci się osiągnąć taką pozycję w locie jaką masz w sygnie? :)
Adziu

Post by Adziu »

Pewnie uchwycił moment w którym skoczek składa się do lądowania :)
radeksar1995

Post by radeksar1995 »

Reinstall pomógł :D Mam nadzieję że jak wrócę z treningu i zajrzę do tematu to się nie przeraże i zobaczę że było spokojnie ;)
Kajek
Moderator

Post by Kajek »

Następne utarczki słowne miedzy sobą w tym temacie zostaną nagrodzone banami, wszystkie posty nie związane z tematem usunięte.
http://epgaming.net/ - Jedyny aktywny turniej DSJ3 na świecie!
http://epgaming.net/ - Only active DSJ3 tournament in the world!
Di Stefano

Post by Di Stefano »

cruzzz112 wrote:Co do tematu większych szczegółów na skoczniach to najbardziej jestem za tym, żeby były szczegóły i na rozbiegu i na buli. Chodzi o to, że np. w Willingen najazd jest tak jakby osłonięty takimi szklanymi płytami i żeby to właśnie też wziąć pod uwagę, bo większość mówi tylko o widowni, fajnym efektem jest też wiatrochron, głównie na starym mamucie w Harrachovie fajnie wyglądał lot zawodnika, kiedy w tle miał zieloną siatkę. Warto też zrobić te podjazdy, jakie są w Oslo i Insbrucku, że kiedy zawodnik wyląduje musi dojechać jeszcze na te schodki. Fajna byłaby tez ruchoma publiczność.

Właśnie mi też o to chodzi żeby nie było takiej nudy, szarości. Żeby cała skocznia od rozbiegu po banery reklamowe na końcu była wyjątkowa.
J.MIRO

Post by J.MIRO »

Di Stefano wrote:
cruzzz112 wrote:Co do tematu większych szczegółów na skoczniach to najbardziej jestem za tym, żeby były szczegóły i na rozbiegu i na buli. Chodzi o to, że np. w Willingen najazd jest tak jakby osłonięty takimi szklanymi płytami i żeby to właśnie też wziąć pod uwagę, bo większość mówi tylko o widowni, fajnym efektem jest też wiatrochron, głównie na starym mamucie w Harrachovie fajnie wyglądał lot zawodnika, kiedy w tle miał zieloną siatkę. Warto też zrobić te podjazdy, jakie są w Oslo i Insbrucku, że kiedy zawodnik wyląduje musi dojechać jeszcze na te schodki. Fajna byłaby tez ruchoma publiczność.

Właśnie mi też o to chodzi żeby nie było takiej nudy, szarości. Żeby cała skocznia od rozbiegu po banery reklamowe na końcu była wyjątkowa.
Do końca to ja nie wiem. Jak było w dsj3? Skocznie różniły się nie grafiką, lecz fizyką. I myślę, że w przypadku dsj4 tak będzie najlepiej
Adziu

Post by Adziu »

Mnie się jednak wydaję, że to tylko by przeszkadzało w osiąganiu dobrych wyników. Dzisiaj eksperymentalnie odznaczyłem prawie wszystkie dodatkowe detale i skakało mi się o niebo lepiej. To nie znaczy, że przy włączonych wszystkich szczegółach gra się źle. Reasumując skakanie przy wyłączonych bajerach daje lepszy wyniki, natomiast gdy one są włączone gra jest bardziej urealniona, o co chyba chodzi.
mlody5

Post by mlody5 »

ŁOOOOOOOOŁ :D przybyłem, zobaczyłem, uwierzyłem - na gg Bartek wysłał mi obrazek z urzeczywistnieniem świata w DSJ4 - FULL WYPAS :D ja pierdyle nie moge się jeszcze otrząsnąć :D zarąbiste panie Bartku, piękna robota!

Posłużę się przykładem tego, że post nie wnosi nic do dyskusji, kolega opisuje wrażenia czegoś, czego większość z nas nie widziała, hipotetycznie pojawi się teraz 5 postów "jaki real" "o co chodzi". Ewentualnie forum przerodzi się w czat.
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

ej... :pp miałeś nic nie mówić
jeszcze nawet połowy nie skończyłem :D
___
do tego co na czerwono pisze :D
ten tekst odnosi się do obrazka który niedługo wam pokarze :arrow: pokaże i bedzie moją propozycją którą chciałbym zobaczyć w fullu bądź nexcie :D
ale juz była mowa... możemy mówić tu o wszystkim związanym ze skokami i dsjotami , byle sie nie kłucic :arrow: kłócić...
wiec drodzy admini juz niech nie będą tacy wrażliwi jak slodkie kotecki :))

Nie kaleczmy naszego pięknego języka którym tak chcemy pisać wszędzie i o wszystkim, ortografia, interpunkcja i w ogóle nie tylko w zeszyciku ale i w neciku :)
Image
Image
Winner WOT'S competitions: 35
Podium general classification of WOT: 10
Winner general classification of WOT: 5
bulwa11
Moderator

Post by bulwa11 »

no to czekamy na ten obrazek ;)
skorpios

Post by skorpios »

Bartek5035 wrote:ej... :pp miałeś nic nie mówić
jeszcze nawet połowy nie skończyłem :D

do tego co na czerwono pisze :D
ten tekst odnosi się do obrazka który niedługo wam pokarze :arrow: pokaże i bedzie moją propozycją którą chciałbym zobaczyć w fullu bądź nexcie :D
ale juz była mowa... możemy mówić tu o wszystkim związanym ze skokami i dsjotami , byle sie nie kłucic :arrow: kłócić...
wiec drodzy admini juz niech nie będą tacy wrażliwi jak slodkie kotecki :))

Nie kaleczmy naszego pięknego języka, którym tak chcemy pisać wszędzie i o wszystkim, ortografia, interpunkcja i w ogóle nie tylko w zeszyciku, ale i w neciku :)

nie wiem, kto tak uparcie pisze na czerwono i nie podpisuje sie, ale interpunkcja u moderatora troche kuleje, zapomnial o dwoch przecinkach :) pozdrawiam.
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

No to ciekawe co tam nam wymyślił Bartek, czekam z ciekawością :). Przydał by się jakiś inny rodzaj drzew bo są same sosny, może jakąś brzuskę hmmmm ? Będzie ciekawiej no i elementy charakterystyczne jak najbardziej Zakopane-boczne trybuny, Harrachov-no to wszyscy wiemy, Planica-Domek, NOWA skocznia w Oslo no i inne smaczki, widok kompleksów skoczni itp. Aha i nasuwa mi się na myśl żeby np w wersji DSj4 v1.5 był taki pakiecik starszych objektów GA-PA, Średnia Velikanka, Oslo, Iron Wood.

P.S Fajnie jak by powstała skocznia w Austrii ta K300 ależ by się latało, :)
KubaZa

Post by KubaZa »

Ciekawe jak to jest skakać powyżej 300 metrów :P
Mam nadzieję że w full wersji dsj4 będzie minimum 20+ skoczni no i może Jussi by dodal (jak się da) rodzaj skoków nie tlyko V ale też H :P
Mistrz

Post by Mistrz »

Kajek wrote:Spróbuj taki myk, że w tle DSJ4 odpal sobie np. Firefoxa, niby idiotyzm, a w moim przypadku pomagało, bo to wcale nie była wina karty graficznej, tylko procesora.
Niestety to nie podziałało.
greex1 wrote:Haha...u mnie pomogło przypisanie procesu z DSJ4 do jednego rdzenia procesora - nie do dwóch tylko do jednego. Teraz DSJ ma 6400mhz tylko dla siebie i już nie mam żadnych problemów.
Zrobiłem tak jeszcze zanim o tym napisałeś i efekt jest taki, że nie dało to żadnego efektu... ;/

Najlepsze jest to, że wróciłem do starych sterowników i dalej gra "skacze" najwięcej przy upadkach. No nie wiem już co jest grane... w sumie może to być wina gry - w końcu to wersja beta.
Bartek5035

Post by Bartek5035 »

Mistrz wrote:
Kajek wrote:Spróbuj taki myk, że w tle DSJ4 odpal sobie np. Firefoxa, niby idiotyzm, a w moim przypadku pomagało, bo to wcale nie była wina karty graficznej, tylko procesora.
Niestety to nie podziałało.
greex1 wrote:Haha...u mnie pomogło przypisanie procesu z DSJ4 do jednego rdzenia procesora - nie do dwóch tylko do jednego. Teraz DSJ ma 6400mhz tylko dla siebie i już nie mam żadnych problemów.
Zrobiłem tak jeszcze zanim o tym napisałeś i efekt jest taki, że nie dało to żadnego efektu... ;/

Najlepsze jest to, że wróciłem do starych sterowników i dalej gra "skacze" najwięcej przy upadkach. No nie wiem już co jest grane... w sumie może to być wina gry - w końcu to wersja beta.
mówię Ci wykasuj zbędne programy foldery pliki z kompa, oczyść rejestr Ccleanerem, zrób defragmentacje :D
u mnie tak się dzieje jak za duzo w kompa właduje
Image
Image
Winner WOT'S competitions: 35
Podium general classification of WOT: 10
Winner general classification of WOT: 5
Locked