[Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

General discussion about DSJ4.
radeksar1995

Re: [Pol] For Poles/Dla Polaków - Discussion topic!

Post by radeksar1995 »

A więc nasze kaski będą nie zmienione?. hmm myślę że ciekawą opcją było by robienie samemu takiego kasku, można by wtedy odwzorować sobie takiego "RedBulla" swoją drogą Jussi coś wspomniał że sponsor nie wyraził zgody?. ale przecież "szachownica" Hilde i Evensena nie zawiera znaku RedBull a jest taki sam układ kratek, albo bardzo podobny. Więc co ma marka RedBulla do takowego kasku?
Bartek Palewicz

Post by Bartek Palewicz »

Poza tym co ma jakikolwiek sponsor do szachownicy? To tylko wzór.
Image
Image
matmatrix121

Post by matmatrix121 »

nie wiem dlaczego Jussi nie da nowych kasków, choć bez nowych kasków gra też będzie wymiatać. Choć teraz się tak nie napalam. Zobaczymy kiedy dokładnie Jussi wyda v.1.0. Ja myślę, że w Święta Bożego Narodzenia. Ale mielibyśmy prezent :D
Mateusz Marciniak POL

Online peak: 1821
World Cup 2014/2015 - 5. place
World Cup 2013/2014 - 7. place
ModernWarfare2

Post by ModernWarfare2 »

Nie da bo takie firmy jak Red Bull nie wyraziły zgody, chociaż nawet ich loga by nie było i przez to nie będzie większych PB :) tu oczywiście jest żart
Personal Best Record - 231.38
Obrazek kiedy indziej dam xD
Bartek Palewicz

Post by Bartek Palewicz »

No ale szachownica to nie znak Red Bulla...
Image
Image
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

Szachownica to może już taki ich znak zatwierdzony, ich znaczy się Redbulla, kto wie może norweska kadra też zapytała o zgodę redbulla aby wstawić sobie na kask "ich" szachownice ale bez loga... nie wiem. Zawsze można stworzyć jakiś inny wzór na kask, np. drobniejsza kratka szachownicy nie tak jak jest chociażby u Hilde i Evensena ale np. było by zamiast czterech to takie coś jak plansza do warcabów.... Chociaż nie co ja gadam wtedy skoczek przypominał by pajaca. Istnieje jeszcze jedno wyjście, zamiast bawić się w szachownice to może jakieś cztery paski po bokach i już jest inaczej. Pomysł może i zbędny ale zawsze jakies rozwiązanie dla tych którzy chcą innych wzorów. Mnie osobiście żadne wzorki itp. nie są potrzebne wystarczy mi to co mamy. Odniose się jeszcze do sprawy "brudnego" zeskoku, pisałem już na ten temat i owszem jeżeli w konkursach marcowych gdy są już roztopy odrobina dodatku do zeskoku nie zaszkodzi. Ale nie może być tak jak chociażby w odwoływanej się Planicy z 1997 roku chyba... Wtedy to był istny syf, a czegoś takiego nie chciałbym oglądać. Na koniec dodam, że dla mnie DSJ 4 będzie absolutnym HITEM HITÓW tej zimy i całego sezonu narciarskiego.
mipocc

Post by mipocc »

Co do szachownicy - nie wiem, czy to znak zatwierdzony, ale Jussi uargumentował jej brak w DSJ4 tym, że "nie chce nikogo i niczego reklamować". W paski nie będzie się pewnie bawił, gdyż i tak za bardzo tego nie widać.

Tak btw. - nie lubię argumentów typu "zrób lepszą grę", my nie jesteśmy profesjonalistami i nie robimy tego za pieniądze, więc takie mówienie nie ma sensu.

Moja wersja popupu na MŚ Oslo (część na razie). Nie wiem, jaka czcionka na flagach przy notach :/.
http://img818.imageshack.us/img818/5541/coskk.png
amadeusz95

Post by amadeusz95 »

Super - świetna robota, daj do tematu z sugestiami i pomysłami to Jussi może się tym zainteresuje.
radeksar1995

Post by radeksar1995 »

Tak jest świetne, ale dla Jussiego bez loga FIS'u bo też nie będzie mógł dać i może delikatnie zaokrąglić kąty żeby było nieco inaczej, bo może też uznać za niestosowny użycie takiego jak jest. Praca genialna - ukłon w Twoją stronę. :)
vulkan

Post by vulkan »

A co sądzicie żeby wprowadzić dla skoczka opcje posiadania brody,wąsów lub brak. :D
cruzzz112

Post by cruzzz112 »

mipocc, piękne :)

Co do kasków to istnieją przecież inne wzory. Dla przykładu, bodajże w tamtym sezonie Piotrek Żyła miał google od takiego kasku, z niebieskim pasem na górze, a po bokach pomarańczowe, albo na odwrót juz nie pamiętam. W takich kaskach skaczą teraz niektórzy młodzi japończycy i chyba większość koreańczyków.

Są przecież takie kaski, chodziło mi o podobny tylko w innych kolorach:
www.casco.info.pl/seam/resource/product/2223.png

Kask Happonena
http://www.galeria.skijumping.pl/data/m ... pponen.JPG

Znalazłem też taki
http://www.archiwum.watra.pl/ps/galeria ... C01840.JPG

Przecież są inne wzory, a nie tylko kratownica red bulla.
Rajmek1233

Post by Rajmek1233 »

Ten casco jest super! Fajnie wyglądałby w DSJ4.
J.MIRO

Post by J.MIRO »

Dzis snił mi sie dsj 4 v1.0. Pierwszy raz.
Śniła mi się ga-pa K115 HS125. To byl dosc realistyczny sen.
Mateo1991

Post by Mateo1991 »

@J.MIRO, rozwiń ten sen jak ci się grało hehe. Ej, super ten pomysł z brodą i wąsami, kolejna idea do podniesienia realizmu, nie wszyscy skoczkowie są na pic-glanc ogoleni. Popatrzeć chociażby na Chedeala, Roomorean też ma bródke, pamiętam jak finowie zapuszczali, no ciekawe czy Jussi da ten element w przyszłych wersjach.
mlody5

Post by mlody5 »

No właśnie, w przyszłych wersjach... teraz nie zawracajcie głowy Jussiemu Koskeli, niech się zajmie konczeniem FV ;)
Locked