Deluxe Ski Jump

The Official Deluxe Ski Jump Forum
It is currently 22 Oct 2014, 00:30

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: 16 Apr 2012, 15:57 
Offline

Joined: 23 Jan 2007, 11:11
Posts: 219
Location: Gostynin [Poland]
Jussi Koskela wrote:
Metsi wrote:
Jussi Koskela wrote:
Are you referring to the Alt Gr key?


I mean the right Alt key. Alt+C = Ć but it also turns on/off the chat

Ok, that's the same key. It should be fixed now for v1.1.1.


Great, thanks! ;)

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: 18 Apr 2012, 10:47 
Offline
Site Admin
Site Admin

Joined: 22 Jan 2007, 14:42
Posts: 2355
Location: Finland
alinjr wrote:
the game they block after 30 min why?.....i have a very good pc

Should be fixed for v1.1.1.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 18 Apr 2012, 19:24 
Offline

Joined: 18 Apr 2012, 19:12
Posts: 4
kassparro wrote:
I have problem with lower fps too. Changing graphic settings like number of trees etc. doesn't help. The only solution is playing on the lowest resolution but previous version run excellent on the highest.

I would like to add that I have a similar problem to this. There's noticeably lower fps/lag in movement in the new version (all hills), and changing resolution or graphics settings doesn't help. Like the user above, the previous version ran excellent on the highest settings. Also, it seems that the game takes slightly longer to load (it takes some more seconds before the initial "Mediamond" screen appears).

If helpful: I have an Nvidia GeForce GTX460 GPU, and an Intel i5 CPU, running on Win 7 64-bit.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Apr 2012, 16:37 
Offline

Joined: 25 Mar 2012, 17:37
Posts: 52
Location: Russia
It's not a bug, but...
5 mins ago I saw in Online an Irish player (Krzystof Swiech, if I remember it correctly). He hasn't got Irish flag on his helmet. So, Jussi, can you add the Irish flag to the game in this version, it it will be possible only in the next one?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: 23 Apr 2012, 14:23 
Offline
Site Admin
Site Admin

Joined: 22 Jan 2007, 14:42
Posts: 2355
Location: Finland
All the newly reported bugs should be now fixed. I'll try to release a bug fix tomorrow.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24 Apr 2012, 17:35 
Offline

Joined: 18 Apr 2012, 19:12
Posts: 4
Thanks for the update. Unfortunately my low framerate/movement lag problem still occurs. The effect is quite subtle, but still enough to prevent accurate jumps.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 28 Apr 2012, 12:58 
Offline

Joined: 12 Jan 2010, 20:15
Posts: 550
Location: Finland
The stars are unrealistically big in the F1 view, zoom shouldnt affect the size of stars at all. Also, the night sky could be dark instead of yellow :wink:

_________________
Total Length: 5353.38 m // 7749.06 m // 1603.92 m
Total Length: 14706.36 m
--
Winner of Ski-Stars World Championships (large hill) // 2nd of Ski-Stars World Championships (team) // Winner of Ski-Stars DSJ2 Cup


Top
 Profile  
 
PostPosted: 22 Sep 2012, 20:48 
Offline

Joined: 06 Dec 2010, 17:21
Posts: 212
Location: Finland,Suomi
I installed Windows 8 to my Laptop (because it seemed better and it actually is) All games run well but when i tried to open DSJ(3,4) there came "Could not Create Direct3D Device" So isnt Windows 8 compatible with DSJ(s) or something else?

_________________
Why i like DSJ? Its Best SKI JUMP SIMULATOR EVER!
¨


Top
 Profile  
 
PostPosted: 25 Sep 2012, 19:53 
Offline

Joined: 17 Aug 2012, 13:34
Posts: 1108
Location: The Republic of Poland
pikuvava wrote:
I installed Windows 8 to my Laptop (because it seemed better and it actually is) All games run well but when i tried to open DSJ(3,4) there came "Could not Create Direct3D Device" So isnt Windows 8 compatible with DSJ(s) or something else?

You're right. In my opinion DSJ4 hasn't got support from newest Windows (8 and Server 2012).

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: 25 Sep 2012, 20:07 
Offline

Joined: 06 Dec 2010, 17:21
Posts: 212
Location: Finland,Suomi
Ok. So Jussi u have some work to do! :o :o

_________________
Why i like DSJ? Its Best SKI JUMP SIMULATOR EVER!
¨


Top
 Profile  
 
PostPosted: 01 Oct 2012, 20:19 
Offline

Joined: 18 Apr 2012, 19:12
Posts: 4
SveinR wrote:
There's noticeably lower fps/lag in movement in the new version (all hills), and changing resolution or graphics settings doesn't help. Like the user above, the previous version ran excellent on the highest settings. Also, it seems that the game takes slightly longer to load (it takes some more seconds before the initial "Mediamond" screen appears).

If helpful: I have an Nvidia GeForce GTX460 GPU, and an Intel i5 CPU, running on Win 7 64-bit.

I would like to reiterate this problem, as it occurs in all versions starting with 1.1.0. I don't know of a much better way to explain it than that the gameplay simply feels less smooth. I would love to play the new hills, but if the problems persists with the coming version I guess I'm stuck with 1.0.1, as I hate the "unsmoothness". I have all the newest drivers etc.

The fact that all these later versions also take longer time to load (1.0.1 took 2.7 sec before the Mediamond logo appears, the later versions over 5 sec) leads me to believe these problems could be connected. I don't expect you to spend much time on fixing the issue since it appears I am the only one who has a problem, but it can't hurt to ask :).


Top
 Profile  
 
PostPosted: 01 Oct 2012, 21:36 
Offline
Moderator

Joined: 08 Feb 2011, 11:20
Posts: 772
SveinR wrote:
SveinR wrote:
There's noticeably lower fps/lag in movement in the new version (all hills), and changing resolution or graphics settings doesn't help. Like the user above, the previous version ran excellent on the highest settings. Also, it seems that the game takes slightly longer to load (it takes some more seconds before the initial "Mediamond" screen appears).

If helpful: I have an Nvidia GeForce GTX460 GPU, and an Intel i5 CPU, running on Win 7 64-bit.

I would like to reiterate this problem, as it occurs in all versions starting with 1.1.0. I don't know of a much better way to explain it than that the gameplay simply feels less smooth. I would love to play the new hills, but if the problems persists with the coming version I guess I'm stuck with 1.0.1, as I hate the "unsmoothness". I have all the newest drivers etc.

The fact that all these later versions also take longer time to load (1.0.1 took 2.7 sec before the Mediamond logo appears, the later versions over 5 sec) leads me to believe these problems could be connected. I don't expect you to spend much time on fixing the issue since it appears I am the only one who has a problem, but it can't hurt to ask :).



Having this kind of problem? http://www.youtube.com/watch?v=47Iw2K8AeNU

Seems like it may have something to do with nvidia gtx cards since I had this similar problem with fps. I have no idea thou when it got solved, but I'm running 1.2.0 with satisfying performance.

_________________
Image
That's gotta hurt.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 01 Oct 2012, 22:35 
Offline
Site Admin
Site Admin

Joined: 22 Jan 2007, 14:42
Posts: 2355
Location: Finland
SveinR wrote:
The fact that all these later versions also take longer time to load (1.0.1 took 2.7 sec before the Mediamond logo appears, the later versions over 5 sec) leads me to believe these problems could be connected. I don't expect you to spend much time on fixing the issue since it appears I am the only one who has a problem, but it can't hurt to ask :).

Those "problems" are not connected. The game preloads more graphics already at the startup than earlier.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 02 Oct 2012, 00:54 
Offline

Joined: 18 Apr 2012, 19:12
Posts: 4
Thanks for clarifying that Jussi.

Zmaster: Quite similar yes. I hadn't checked this with fraps before, but I did it now. With 1.0.1 I get an fps of about 400 in the menus, and constant 150 in gameplay. With 1.2.1 I get about 200 in the menus, and it flickers from about 115 to 150 in gameplay.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13 Oct 2012, 20:11 
Offline
Moderator

Joined: 08 Feb 2011, 11:20
Posts: 772
>>SveinR

I had forgotten that I had found a work-a-round for my fps-problem! For some reason program has worked fine for me for a long time without any shenanigans. SO I simply open a another program with dsj.exe. In my case it is world of warcraft. FPS stabilizes instantly if your computer can handle both programs.

I just stumbled upon this issue again after I ran windows update.

_________________
Image
That's gotta hurt.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group